Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 53 722
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Това предлага ли се някъде?
Не ми е известно. Случайно го видях в един магазин и го купих, но повече не се е появило.

Как да премахна миризма от пот от цветни дрехи? Няма петна, но след пране, защото пера на ниски температури острата миризма си остава. Прочетох в интернет за бял оцет и за сода. Има ли някакъв готов препарат, с който да напръскам и да изпера след това? Ще пробвам и с препарата за баня който е за петна, но бихте ли ми препоръчали конкретна марка БГ, че аз за баня май ползвам все препарати с хлор и нямам в къщи нищо подходящо.
За препарат за баня писах, че съм махнала петна от антипирспирант. Хич не си прави експерименти да се опитваш да махаш миризма с него.

Бял оцет в България? Няма такова нещо тук. Не мисля, че ще намериш. Обикновеният винен оцет мисля, че може да направи петна, защото е оцветен.

Защо не пробваш да изпереш на по-висока температура (примерно 40°) или да смениш перилния препарат. С какво переш, между другото?

# 316
Досега перях с течния Корал за цветно на 30 градуса. Но точно вчера ми свърши и имам течен Савекс и течен Рекс, на които като  бг продукти възлагам още по-малко надежди. Ще взема да напръскам със Спот на Перилис и ще оставя малко да подейства. И ще пусна на 40 градуса, да видим какво ще стане.

# 317
Преди това пробвай прах. По веригите продават малки кутии за 3-4 пранета, като ти препоръчвам Персил за цветно. В Персил има 6 ензима и съм сигурна, че ще разкара потта.

Другите дрехи миришат ли? Белите например. Възможно е пералнята ти да има нужда от почистване с препарат и без дрехи вътре.

# 318
  • София
В дрогериите DM има Персил Експерт - на прах и течен, за 20 пранета на цена 6,99 лв.

# 319
Благодаря ви много, ще пробвам с Персил. Пералнята ми е изчистена наскоро, явно в препаратите е проблемът.

# 320
Да, пробвай първо това. Мисълта ми беше, че ще е по-добре да вземеш малка кутия, за да не се набутваш с голяма опаковка, ако не подейства. Пиши какво е станало. Ако няма ефект, ще се разровя в старите домакински книги от майка ми и всекърва ми и все ще пише нещо.

# 321
Аз пък като си извадя дрехите от пералнята на Милото и хич не ми миришат на прах за пране-правя сравнение с един и същ прах за пране- Персил течен, защото преди съм прала с него(с друга, по нова пералня) и знам как се омирисваше стаята. А сега нищо,  Tired Преди месец някъде я почистих с препарат за перални машини, даже мисля пак да го направя, но този път направо с АСЕ. Знам, че имаше противоречиви мнения, но да пробвам и без това искам нова ПМ. Mr. GreenАма кога ли ще ме огрее... Whistling Иначе ПМ е доста старичка-някаква Силтал, вече ги няма по пазара. Та си мисля, че може би и затова не се усещам перилните препарати.. newsm78
П.С. Взех си Ариел Бейсико, знам че не сте много доволни от него, ама аз до сега с Ариел никога не съм прала, така че няма да имам база за сравнение. Та той за цветно ли е, или няма значение?

# 322
  • Пловдив
И аз да питам, как да махна жълти петна от пот. Пробвах с препарати за петна, прах, накисване със сода, накисване със сок от лимон, вениш стоят си?

# 323
 Та той за цветно ли е, или няма значение?

По принцип при течните много няма значение, но прочети сьстава на шишето, ако никьде не пише "оптични избелители", значи може да се каже, че е за цветно. Simple Smile

Хм, сега се вгледах и установих, че онзи Bold за който говорех вчера, всьщност е Bolt, с "t". Какво се чудя, че не приличал на другия си сьбрат, като явно са различни продукти. Може ли някой да ми каже какво е това, което сьм видял? На P&G ли е и какьв му е произхода? Намерих снимка да ви го покажа:

http://i.imgur.com/C10Ox.jpg

И може ли пак да напомня за едно фото на това розово Омо? То за цветно ли е? Много го харесвам като марка, но досега сьм ползвал само нашето, официален внос. Може ли да ми покажете как изглеждат и някои варианти за цветно, за да мога да ги потьрся по-нататьк?

# 324
  • Стара Загора
И аз да питам, как да махна жълти петна от пот. Пробвах с препарати за петна, прах, накисване със сода, накисване със сок от лимон, вениш стоят си?
Виж на 15 стр.- първия пост на Guess Who.

# 325
Хм, сега се вгледах и установих, че онзи Bold за който говорех вчера, всьщност е Bolt, с "t". Какво се чудя, че не приличал на другия си сьбрат, като явно са различни продукти. Може ли някой да ми каже какво е това, което сьм видял? На P&G ли е и какьв му е произхода? Намерих снимка да ви го покажа:

http://i.imgur.com/C10Ox.jpg

И може ли пак да напомня за едно фото на това розово Омо? То за цветно ли е? Много го харесвам като марка, но досега сьм ползвал само нашето, официален внос. Може ли да ми покажете как изглеждат и някои варианти за цветно, за да мога да ги потьрся по-нататьк?
Италиански е този Bolt. На P&G е.

# 326
Благодаря за инфото, Гесbouquet  A другия - Bold на Юниливьр ли беше? Помня, че в старите теми беше писала за някакьв любим твой вариант, който не бил нищо особено, но ароматьт бил нещо страхотно. Сещаш ли се? Сега в един магазин, който ми е под рька, гледам, че са заредили най-различни разновидности, та бих потьрсил и този твоя фаворит ако го имат да го пробваме вкьщи.

# 327
Писала съм за английския Bold, който е пак на P&G. Френският вариант е Dash - логото, кутиите, ароматите са същите.

Този италиански Bolt отговаря на немския Dash, гръцкия Essex, френския Gama и т.н. да не изброявам.

# 328
а ,а, гръцкия Есекс е боклук много съм недоволна от него  .
От Гръцките прахове съм фен на СКИП около 20лв. кутия за 70 пранета и от течните гела на Ариел 17лв. бр.

# 329
От Гръцките прахове съм фен на СКИП около 20лв. кутия
Гръцкия Скип и нашето Омо са едно и също нещо. По-добре си купувай Омо, особено на такива промоции като миналата седмица в Кауфланд. Peace Иначе аз днес изпрах цветно с новото Бинго. Много съм доволна... и от изпирането, и от цветовете. Как може и кутия Бонукс, и кутия Тема, и кутия Бинго да са около лев, а от Бингото да съм толкова доволна, за разлика от другите два...

Общи условия

Активация на акаунт