Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 308
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
Рекса е доста ароматизиран и ме съмнява да не премахне миризмата на пот от дрехи. С него успях да махна петна от бобонка (черница) без проблеми от моя бяла блуза и от блуза и панталони на детето. Който се е борил с такива петна, то знае какъв зор е. Обаче петна от шоколадов сладолед на Клевър не успя да махне. И Омото не успя, но поне с него избледняха, та има надежда след още 4-5 перални да излязат. Между другото от това Омо цялата ми къща ухае на прах и ми мирише свежо. Никога не съм обичала много ароматни прахове, но този наистина ми хареса (особено пък след като видях как бялото ми шалте излезе, че наистина било бяло)

# 331
Според мен миризмата от пот не се премахва с друг аромат , а с подходящ прах за изпиране на остатъците от пот в тъканта. Явно с проба-грешка , докато се открие нещо подходящо. Или някой, който е опитвал.
Защо не се опиташ предварително да третираш подмишниците с препарата за бани, както назад спомена Гес, а после обичайно пране.

# 332
  • Варна
Как да премахна миризма от пот от цветни дрехи? Няма петна, но след пране, защото пера на ниски температури острата миризма си остава. Прочетох в интернет за бял оцет и за сода. Има ли някакъв готов препарат, с който да напръскам и да изпера след това? Ще пробвам и с препарата за баня който е за петна, но бихте ли ми препоръчали конкретна марка БГ, че аз за баня май ползвам все препарати с хлор и нямам в къщи нищо подходящо.
В дрогериите DM има един неутрализатор на миризми (открих го покрай моите котки), който гарантирам, че ще реши проблема - пробвано.
Иначе, каквито и прахове да тестваш- нищо не помага, просто има такива дрехи (дори и от естествена материя).

# 333
Да, има такива дрехи. Аз имам една тениска, 100% памук, която дори и един час да я нося, се вмирисва на кисело, ама ужасна работа. ooooh! И не е от мен, защото с други не става така. Обаче малката разлика е, че като я изпера, не мирише на пот, а на чисто. Тъмносиня е, пера я на 30°.

# 334
  • Варна
Да, получава се обикновено, когато дрехата е плътно прилепнала.
Само да спомена, че съм го тествала на цветни дрехи, но не вярвам да оставя някакви петна върху белите.

# 335
  • Русе
И аз имам такива блузки(памучни), не излиза и не излиза миризмата. Пера с Персил колор(официален внос). И на ръка съм търкала и миризмата си стои. Двете, с които ходех на танци дори ги изхвърлих - още на първото хоро и не мога да се трая.
Гес, какъв е този препарат за баня? Зимата пробвах върху тези двете блузи с "Цилит дуо", но при първото обличане, миризмата пак се появи. Преди 2 месеца нямах "дуо" и напръсках с "бенг" - унищожих си блузката, стана на петна.
Сега, докато съм си в Русе ще отида до ДМ да си взема от този препарат, за да пробвам и с него.
Жълти петна от пот на 2 бели потника от миналото лято се махнаха като ги изпрах 2 пъти с ОМО. Голяма работа е  Wink

# 336
Гес, какъв е този препарат за баня?
Пробвала съм с Бреф за баня, който си бях поръчала от Германия (тук го няма) и с Циф спрей за баня от Кауфланд, но обикновения, а не този който е power cream, демек - по-евтиния.

...с ОМО. Голяма работа е  Wink
Юниливър, четете ли? Знам, че четете. Да не сте посмели да го спрете пак.

И изневерявайки на любимия си трибуквен прах, днес не устоях да си взема Ариел, който вече е с нова опаковка и явно с още по-силна миризма. Ей го:
Скрит текст:
Взех го за 9.80.
За бургазлийки, особено ако са от „Зорница“, да похваля едно магазинче за перилни и козметика до Първа поликлиника. Собственикът се казвал Живко. Една приятелка ми го показа днес. Продава на много приятни цени. Примерно Персил там струва 8.90 лв. на редовна цена, а по веригите редовната му цена е към 11 лева. Ариел е 9.80; има всички марки и са по-евтини от веригите. Има и Изи за цветно за 99 стотинки. Намира се тук, ако можете да се ориентирате (изчакайте да се зареди докрай).

# 337
капсули Fine Life ot Metro някой да ги е пробвал ?

# 338
  • plovdiv
В магазина до нас видях течен препарат за пране Clorox .Някой да го е пробвал?Мисля,че е 1,5 л-7,20лв.А също така има и препарат за съдове Persil-0,5л за 2,70лв.

# 339
Не е за пране, а за премахване на петна чрез накисване или добавка към перилния препарат.

# 340
Проблемът с потта по тениските е просто ужасен , ще ида и аз днес за препарата за банята и този за миризмите,че имаме и куче  Crazy
И много се чудя и аз за Ариел като на Гес ,не знам в ДМ ще го има ли  newsm78

# 341
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз да си кажа, че открих "моят" омекотител - оранжев Софтлан - жестоко мирише. Вчера ми свърши и нямаше пак същия, но и зеления добра миризма докарва от шишето, ще го видя и на дрехите как ще е.

# 342
  • София - Рим и обратно
"Моят" омекотител много дълго време беше черния Ленор, сега лееееко взе да ми поомръзва.
На син Софтлан съм сега, взех си го от Гърция заедно с голяма кутия розов ОМО, комбинацията е супер и ароматът е из цялата къща, невероятно свеж Flutter.

# 343
Как да премахна миризма от пот от цветни дрехи? Няма петна, но след пране, защото пера на ниски температури острата миризма си остава. Прочетох в интернет за бял оцет и за сода. Има ли някакъв готов препарат, с който да напръскам и да изпера след това? Ще пробвам и с препарата за баня който е за петна, но бихте ли ми препоръчали конкретна марка БГ, че аз за баня май ползвам все препарати с хлор и нямам в къщи нищо подходящо.
В дрогериите DM има един неутрализатор на миризми (открих го покрай моите котки), който гарантирам, че ще реши проблема - пробвано.
Иначе, каквито и прахове да тестваш- нищо не помага, просто има такива дрехи (дори и от естествена материя).

Сърдечно благодаря, мира! Непременно ще го потърся и ще пиша после отзиви. Така си и знаех, че има нещо готово за тази цел!

# 344
  • Стара Загора
Засега моят фаворит за омекотител е Ленор Аметист- лилавия. Мноооого траен аромат- вчера извадих дрехи, прани миналото лято и омекотени с въпросния Ленор и още миришеха.
Купих си наскоро английски Персил колор, течен на Юниливър и холандски Диксан лавандула : http://dixan.be/nl/dixan-superconcentrated-lavender-wasmiddel.php - доволна съм и от двата.

Общи условия

Активация на акаунт