Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 235
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Да, наистина ароматът от Силан остава върху дрехите.

А гръцкото ОМО, няма начин да няма таблица с дозировката. Обаче ако си сложила колкото от нашето (160 мл), си сложила твърде много. Гръцкото е по-концентрирано. Ето таблицата, доколкото е възможно да се представи тук.

замърсяване
           нормално     силно
мека         90            170
средна    130           210
твърда    170           250

130 мл = 80 г

# 106
Аааа значи все пак добре съм сложила,защото тук водата е твърда и 170мл съм ги докарала Peace

И нямаше никаква таблица,хвърлих кутията иначе щях да я снимам. Кутията е с един лимон на нея.

# 107
А, щом е твърда - добре.
Като хвърли кутията, праха къде го сложи? Не, че нещо, но събирам идеи за съхранение на такива големи количества прах.
Моето гръцко ОМО е такова - лимонов цвят и бергамот. Таблицата се намира на страничната част на плика и на кутиите е там - на страничната част.
Няма значение, това е таблицата от моя плик, така че се прилага и при теб. Peace

# 108
Ами моят прах е 1кг и го пресипах в една от тези кутии ,в които примерно седят гелчетата. Peace По-затворено ми се вижда,от колкото в кутията след като е отворя Rolling Eyes

Да знае моето ще да е някакво измислено май,защото и в нета не го намирам.А уж от Гърция купувано,всичко на гръцки,ама...

# 109
Ей, трябваше да го снимаш да го видим. По принцип в Гърция няма малки разфасовки в кутия, а са в плик като от снимката.

# 110
Абе мани намерих го,ама бил за ръчно пране ooooh!
http://www.washmania.eu/index.php?route=product/product&path … amp;product_id=62

а аз в пералнята го сложих.Ама като не разбирам гръцки и се чудя,защо няма таблица.Пффф подариха ми го,ама и подаряващия не знае гръцки та.... Crazy
Проблем ли е,че съм го използвала в пералнята. newsm78

# 111
  • София
Аз имам голяма пластмасова кутия от едно Бинго.
Мисля че и пласмасовите кутии с капак стават.

А да питам за дозировката на Персила - дето уж бил по-концентриран, та трябвало да се слагат 120 мл.
Ами аз по принцип си слагам 120мл. и от другите прахове, както сте ми казвали тук.
Ама те са 2 кг.
Така че Persil Expert Compact, който е по-малко грамаж,  всъщност ще ми стигне за по-малко пранета. Sad

# 112
http://www.washmania.eu/index.php?route=product/product&path … amp;product_id=62

а аз в пералнята го сложих.Ама като не разбирам гръцки и се чудя,защо няма таблица.Пффф подариха ми го,ама и подаряващия не знае гръцки та.... Crazy

Мога да кажа само  Joy без да се обиждаш. Не направи ли много пяна? Обърна ли внимание?
Принципно проблемът при използване на прах за ръчно в пералня е многото пяна, която затормозява пералнята и затруднява изпирането. От един път нищо ѝ няма.

Аз имам голяма пластмасова кутия от едно Бинго.
Мисля че и пласмасовите кутии с капак стават.

А да питам за дозировката на Персила - дето уж бил по-концентриран, та трябвало да се слагат 120 мл.
Ами аз по принцип си слагам 120мл. и от другите прахове, както сте ми казвали тук.
Ама те са 2 кг.
Така че Persil Expert Compact, който е по-малко грамаж,  всъщност ще ми стигне за по-малко пранета. Sad
Дано не съм аз тази, която ти е казала да ползваш 120 мл. Защото аз винаги настоявам да се слага толкова, колкото е препоръчано на опаковката. Например, от повечето прахове се слагат 142 мл (Ариел, стария Персил голд, Бинго, Рекс, Тайд, Бонукс), от други - 150 - 160 мл (Тема, ОМО), като тези 142 - 160 мл са равни на 100 г. Това е доза за пълна пералня 5-6 кг.
От новия компактен Персил, който, между другото, излезе още преди 2 години, се слагат 120 мл, равни на 80 г. Ако държиш, можеш и от него да слагаш с 20 мл по-малко.

Работата е там, че не компактния Персил ще ти стига за по-малко пранета, ако спазваш дозата, а че другите прахове са ти стигали за повече пранета, защото си слагала по-малко от препоръчаното.
Компактизацията означава точно това - по-малък грамаж, по-малък обем, а същия брой пранета: от разредените 2 кг са за 20 пранета, а от компактния - 1.6 кг пак са за 20 пранета, а цената е същата.

# 113

Мога да кажа само  Joy без да се обиждаш. Не направи ли много пяна? Обърна ли внимание?
Принципно проблемът при използване на прах за ръчно в пералня е многото пяна, която затормозява пералнята и затруднява изпирането. От един път нищо ѝ няма.

Не,не обърнах внимание,прах даже на кратка 30мин програма на 30градуса.
 Охххх то бива бива,ама може ли такава завеяна да съм ooooh! Пффф аз и колко ли пера на ръка сега,та да го ползвам,че и даже не видях колко да слагам като на ръка.

# 114
Обезмаслителят изпра петната, благодарско за идеята.

# 115
  • София
Добре де, аз това с дозировката не го разбирам явно.

На течния ми Persil Expert Color пише, че за слабо замърсени дрехи при мека вода се слагат 73 мл, а за силно замърсени 155 мл.

На праха за пране Persil Compact пише 120 мл за слабо замърсени и 180 мл за силно замърсени, все при мека вода.

Сега да питам първо водата в София нали е мека?
И второ как да разбера колко грама прах да сложа като на плика е дадено в милилитри? Трябва да ползвам мерителната чашка за течен препарат ли?

# 116
Здравейте, аз се собих с новия Силан с аромат на магнолия. Мноооого свеж. Определено е сред фаворитите ми Heart Eyes

# 117
Добре де, аз това с дозировката не го разбирам явно.

На течния ми Persil Expert Color пише, че за слабо замърсени дрехи при мека вода се слагат 73 мл, а за силно замърсени 155 мл.

На праха за пране Persil Compact пише 120 мл за слабо замърсени и 180 мл за силно замърсени, все при мека вода.

Сега да питам първо водата в София нали е мека?
И второ как да разбера колко грама прах да сложа като на плика е дадено в милилитри? Трябва да ползвам мерителната чашка за течен препарат ли?

Течният:
73 мл за нормално замърсени и мека/средно твърда вода;
155 мл за силно замърсени и мека/средно твърда вода;
93 мл за нормално замърсени и твърда вода;
175 мл за силно замърсени и твърда вода;

Прахът:
120 мл за нормално замърсени и мека/средно твърда вода;
180 мл за силно замърсени и мека/средно твърда вода;
150 мл за нормално замърсени и твърда вода;
210 мл за силно замърсени и твърда вода;

Това е, просто като фасул.
120 мл са равни на 100 г. И това го пише над табличката с дозировките на праха.

Можеш да ползваш каквато искаш мерителна чашка, за да отмериш 120 мл или да измериш 80 г с кантарче. А за по-големите дозировки можеш да си сметнеш, например, на колко грама са равни 180 мл, ако 120 мл са равни на 80 г.

# 118
Пропуснах промоцията на Персил в Карфур...Дали в друга верига сега е на цена 7.50 Embarassed Embarassed

# 119
Не си я пропуснала. До 21 юли е, имаш време.

Общи условия

Активация на акаунт