Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 260
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Мишниците на тениските светнаха и покривката също  Peace

# 391
Гес, да те питам:

1. Турските Ариели и Персили като нашите ли са или имат разлика?

2. От доста време се каня да те питам течен и прахообразен вариант на една и сьща марка еднакви ли са по сьстав или има разлики? Е, не говорим, че примерно прах за бяло ще сьдьржа избелители на база кислород, а течният му аналог - само оптични. Ами, например, интересно ми е ензимите еднакви ли са при течния и прахообразния?

# 392
Гес, да те питам:

1. Турските Ариели и Персили като нашите ли са или имат разлика?
Като нашите са, но нашите са по-компактни.

2. От доста време се каня да те питам течен и прахообразен вариант на една и сьща марка еднакви ли са по сьстав или има разлики? Е, не говорим, че примерно прах за бяло ще сьдьржа избелители на база кислород, а течният му аналог - само оптични. Ами, например, интересно ми е ензимите еднакви ли са при течния и прахообразния?
Ако питаш конкретно за ензимите, обикновено и праха, и гела съдържат едни и същи. Например нашите Персил и прах, и гел съдържат 6 ензима. Ариел прах и гел - 4.

Има и случаи обаче, когато не съдържат еднакви ензими, примерно Диксан хигиене в Гърция и Италия (прахът съдържа протеаза, амилаза, мананаза и целулаза, а течният - само протеаза и амилаза). ОМО/Скип/Персил на Юниливър също - прахът съдържа липаза, течният - не.
Другите съставки просто няма как да са еднакви поради естеството на двата вида продукти и различния начин на производство.

# 393
  • Варна
Това е ароматизатор - пръскаш, оставяш да изсъхне и покрива лошата миризма докато не изветрее хубавата. Confused
Извинете за късния отговор!
Гес,не,не, това не е ароматизатор а точно неутрализатор и ефекта е доста продължителен за мое учудване. Може да се ползва и след пране, но аз лично бях любопитна и напръсках обилно под мишниците на запотената, проблемна тениска и ефекта беше поразителен. След това нарочно я обличах още няколко пъти (след пране разбира се) и засега няма проблеми- мирише на ново.
Изобщо много полезен препарат. Може да се ползва за какво ли не - бели от животни,запотени мъжки маратонки и т.н. Laughing

# 394
Да, права си. С триста зора го намерих този продукт на немския сайт на DM и наистина съдържа цинков рицинолеат, което е съставка, абсорбираща миризмите, т.е. маскира ги. Нещо подобно е Febreze на Проктър & Гембъл. Но не очаквах, че в продукт собствена марка ще я има тази съставка. Готино, защото Febreze е доста скъп.

Но все пак - миризмата си е там, само че не я усещаш. Ако ти е любопитно, можеш да потърсиш как действат подобен род продукти.

# 395
Например нашите Персил и прах, и гел съдържат 6 ензима. Ариел прах и гел - 4.

Хм, значи Персил би трябвало да е по-силен от Ариел, така ли излиза? Аз между другото от едно известно време се каня да те попитам за няколко марки от ниския и средния клас какви ензими съдържат. Интересува ме, защото понякога не ми остава време да обикалям по разни магазинчета, жената, поради невероятното многообразие, просто не се наема, и ми трябва горе-долу информация като купя нещо от официалния внос дали би се справило с разни петна. По принцип ние нямаме някакви упорити, не се капем много, но по закона на Мърфи все се случва, когато не ми е останало време да обикалям и съм взел някой по-обикновен прах да се омажем и тогава все сме със съмнения дали ще се изпере. Но, да не занимаваме тук хората с моите щуротии, ще ти драсна някой път на лични. Ако пък и другите се интересуват - може и тук да коментираме.

# 396
Не, просто Персил би се справил по-добре от Ариел с определени видове петна, но не е доказано. Трябва да се тества с еднакви тъкани, изцапани с еднакви петна, престояли еднакво дълго време върху тъканта, които да се изперат с двата праха на еднакви програми, температури и продължителност.

Ариел съдържа няколко вида гликозидаза, протеаза, липаза и целулаза.
Персил съдържа протеаза, амилаза, липаза, мананаза, липаза, целулаза и пектиназа.

В първия постинг съм обяснила кой ензим за какво е, пък и много подробна информация има в Интернет.

Кои по-точно марки те интересуват? Рекс, Бонукс съдържат само протеаза и амилаза. Тайд - гликозидаза, протеаза и целулаза. Бинго - протеаза, мананаза, амилаза, целулаза. Тема и Савекс вече не знам, защото не си публикуват информационните листи.

# 397
Ами общо взето вече си ги казала, които ме интересуват. + Тема, но за нея вече си обяснила... и Изи? Савекс изобщо не ме вьлнува, вьпреки че жената онзи ден точно Савекс ми каза, че трябвало да си купим, защото според рекламата "изпирал всичко", а и опаковките били симпатични. Mr. Green Тя ги избира точно по реклама и вьншен вид. И сьм наясно, че не е единственият потребител от този вид. Ако четат тук дизайнери, да знаят, че има реален шанс да им купуват нещата ако правят атрактивни и цветнички опаковки. Joy Но виж, в нейния ресор с кухните, печките и баните ме бие по точки. Там изобщо не знам какво се случва.

# 398
Със Спот напръсквам петното пускам в пералнята и пера.Излиза без петно.Много съм доволна.По рано използвах Вениш,но ми идва малко скъпичко.И от Вениш съм доволна.
Гес видях в колекциятат ти ,че имаш турско Омо.Същото при нас го има в един магазин на цена 26 лв.Е те го вземат от Димитровград и си слагат надценка.Едва ли е от Русе!
Та въпроса ми е как е като качество?За това,че не е компактен -да,но поне пере ли?Да не си го бия у главата после.Както сме двама има да го влача с месеци.

# 399
Абе той че е качествен, качествен е, но ми се струва скъпичък. Предполагам, че е 6 кг, значи е за около 40 пранета, което прави 65 стотинки на пране. Официалното ОМО излиза около 48 стотинки на пране.

# 400
Отказах се от турския Персил и взех от нашия- таблетки, 32 пранета за 13 лв. и стотинки. Много съм доволна Simple Smile

# 401
Доволни ли сте от омекотител Вернел?Траен ли е аромата?

# 402
Пак ли е турски? Laughing
Значи, не съм много доволна от немския Вернел и българския Силан. Нямат изобщо трайност.
Турският Вернел обаче е друга работа - много е траен. Този ми е любимият - лавандула и ванилия, но не го намирам вече.

# 403
Не обърнах внимание  какъв е,защото бързах много.Обаче не е този ,който показваш, а може да е и фалшиментос.
По добре зелен Ленор !Мисля да се заредя с няколко омекотитела.
А какви са тия прахове къде заляха пазара един Пирос ли беше незнам.Една моя колежка,че го  хвали бил евтин и много хубаво перял!Викам си на ум"Аха ....пери си с него и си го хвали.Аз едни такива като Бонукс аман бях казала.
Също има един АВС мисля,че  по-назад го коментирахме.Май беше нещо с нисък клас , ако не греша.
Не мисля да си вземам де!Сега  като ми свършва  Персила съм се спряла пак на Перси или Тайд.
В краен случай  зависи от финансите Бинго или Изи!

# 404
И аз щях да питам за АВС... ако не ме лъже паметта Дедо беше казвал, че е висок клас на Колгейт-Палмолив.

Общи условия

Активация на акаунт