Раждане със секцио - 4

• 86 343
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Аз не помня дали са ме връзвали, но не би ми и пукало честно казано.
Факт е, че е много важно да си при добър анестезиолог. Моята ме следеше през цялото време и искаше от мен да й споделям, ако нещо не ми е ок. В момента, в който ми се догади ми наля доза деган и нещата се оправиха. С тресенето също нормализира нещата, като им вля нещо си. Тъй като имам алергия към някои упойки беше подготвена и за това.

# 601
Темата е за раждане със секцио и затова говоря за секцио.

Човек трябва да е доволен, че операцията му е протекла нормално и толкова. Това, че пак ще роди със секцио, не е гаранция, че всичко ще е като първия път. И аз си мислех - "така мога и десет деца да родя" - да, ама не, след втория път не искам да чувам за никакво раждане повече.

# 602
  • Berlin
И аз така, това беше. Ама според мъжа ми ако може още 1-2 да родя и ще е доволен.  Naughty

# 603
Това е съвсем друг въпрос  Simple Smile Въпреки че при мен беше супер леко и раждането, и бременността, аз също не ща да минавам пак по тоя път  Stop
Ако може да паднат така отгоре 1-2, става  Mr. Green

# 604
  • Berlin
 Mr. Green Да, на него ще му паднат .. От мен. Simple Smile
Аз, като преживяла и 2та вида раждания, само мога да кажа, че и при двете има много болка. Общо взето това ще помня.
На мен ми сложиха и някакво успокоително по Време на операцията, защото само говорих някакви неща паникьосано и после изведнъж се успокоих и даже исках да поспя на масата. Бебето го извадили заспало, но не ми го показаха, даже не съм разбрала кога Е станало.

# 605
При първото ми секцио помня че ми ги сложиха тези каиши, и като се събудих имах като рана на едната ръка при положение че не беше стегнато. Аз все си мисля че ги слагат за безопасност, ако не дай си боже направиш някакъв гърч да не паднеш от масата. С второто не знам дали са ми слагали. за упойките - в болницата където раждах нямаш възможност да избираш, предлага се само пълна. Много лесно излязох от нея, само разликата беше че първия път умрях от студ, втория път от жега.

# 606
Моето секцио мина много лесно, бързо и слава богу безпроблемно. Анастезиолога ми беше на главата и нон стоп ми говореше,а и искаше и аз да му говоря, все ме питаше разни неща. В един момент ме видя, че гледам монитора с данните за кръвното си и веднага го врътна, за да не го виждам. После забеляза,че се заслушвам в разговора на лекарите, които ме израждаха и ги предупреди, много леко и забавно,че ги подслушвам.
Бях със спинална, бях вързана, а после ми свиха краката и ми сложиха катетър. След това се започна треперенето като малко циганче, даже по телефона когато приемах обажданията и честитките заеквах и всички се умиляваха,че едва ли не го правя от емоции  Laughing Не ме е боляла глава, не ми се е гадило, нищо ми нямаше ! Малката ми я показаха за секунди, чух я да плаче и я взеха. Това е..
Възстанових се адски бързо, бях с конци, махнаха ми ги на 7 ден. Лично аз много търпя на болка и може би там е разковничето. Още следобяд ме раздвижиха, а вечерта ставах и ходих, а от другия ден даже взимах и детето и го гледах...е уморявах се, и си го връщах в детската стая,но за малко и после пак си го исках Simple Smile

# 607
Искам да ви попитам кога след секцио мога да се епилирам, аз процедирам със самобръсначка и пяна, но ме е страх малко.Пък искам и на гинеколог да ида скоро.

# 608
1 месец ми бяха казали на мен.

# 609
Искам да ви попитам кога след секцио мога да се епилирам, аз процедирам със самобръсначка и пяна, но ме е страх малко.Пък искам и на гинеколог да ида скоро.

Кое точно те притеснява!? В момента, в който ти разрешат да се къпеш - според мен вече можеш и да се бръснеш! Може, ако има нещо, което искаш да бръснеш точно да раната да го направиш само с вода без пяна и надолу вече с пяна.

# 610
И аз си се избръснах и изкъпах веднага, сложиха ми лепенка силиконова/ако не я предлагат в болницата, купете си и носете да ви ги поставят, много са удобни, защото може веднага да се изкъпеш

# 611
Вече без лепенка се къпя спокойно. Доктора ми каза след два месеца, че може да почвам упражнения, а до месец белега няма да се вижда. Знам, че нищо няма да направя на раната, но се притеснявам да стържа отгоре й, може би скоро ще се престраша

# 612
Ако си внимателна няма проблем Simple Smile Аз още преди първия месец го направих. Даже на десетия едн , но може би не съм за пример  Laughing

# 613
Е чак пък с
а до месец белега няма да се вижда.

Дано да е така - моя след 5 години и доста мазила още си се вижда! Grinning

# 614
Това с белега зависи най-вече от типа кожа - моята е склонна да образува белези и този от секциото изглежда доста неприятно. На някои жени наистина почти не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт