Раждане със секцио - 4

• 86 331
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Аз не съм използвала.

# 106
  • София
Даваха ни свещички Профенид за обезболяване, но аз използвах само 2 - едната след като пих сок от моркови преди да съм пуснала газове и ме болеше много стомаха, другата на изписването, за да съм супер добре, а аз си бях наистина много добре, много лесно се възстанових след секциото.
Имахме и колани.

# 107
  • София
55  Здравейте, приемате ли нови въпросващи?!  Simple Smile Аз съм от Януарки 2014 и смятам да раждам секцио /в клиника Щерев/.
Имам много въпроси, но все още попрочитам назад.
  bouquet

Аз съм раждала със секцио в Щерев Simple Smile Питай каквото искаш Simple Smile

# 108
да, имам някои въпроси:
- прави ли се тест за упойките - аз никога не съм оперирана и не знам имам или не алергии и т.н.;
- прочетох, че таткото може да присъства на раждането, но наистина ли е така или не е желателно - не искам да ги изнервям;
- ако всичко върви добре, колко време се лежи в реанимация;
- в реанимация може ли да идва таткото;
- бебето оставят ли ти го в реанимация или само ти го показват;

# 109
да, имам някои въпроси:
- прави ли се тест за упойките - аз никога не съм оперирана и не знам имам или не алергии и т.н.;
- прочетох, че таткото може да присъства на раждането, но наистина ли е така или не е желателно - не искам да ги изнервям;

Отговарям при мен как мина.

да, имам някои въпроси:
- прави ли се тест за упойките - аз никога не съм оперирана и не знам имам или не алергии и т.н.; Да, непосредствено преди раждането ме драснаха с игличка по ръката
- ако всичко върви добре, колко време се лежи в реанимация; Не съм лежала в реанимация, преместиха ме след операцията в стаята.
- в реанимация може ли да идва таткото; Таткото и останалите близки дойдоха в стаята
- бебето оставят ли ти го в реанимация или само ти го показват; Донесоха го веднага, като стоя при мен за около половин час

# 110
  • София
да, имам някои въпроси:

За упойките - драскат непосредствено преди раждането, аз също бях ползвала упойка само на зъболекар;
Таткото може да присъства - в нашия случай, той не искаше, а и на отворените врати акушерката каза, че от гледна точка на опита й мястото на таткото не е там.
В реанимация - той се роди на 23.9. в 06:30 и бях в реанимация до 24.9. в 12:00 някъде. Раздвижването беше сутринта в 7 и след като минаха изписванията и почистиха стаите ме преместиха.
Таткото идва в реанимация с мантия, маска и шапка - 2 пъти дойде за по половин час, първият път бяха и бабите Simple Smile
Бебето само ти го носят за по половин час. Аз съм много изпълнителна и не съм им го искала, реших, че те ще ми го донесат като може и чак в късния следобед една акушерка ме пита дали са ми го носили. На момичето, което роди сутринта преди да ме преместят й го дадоха веднага, защото тя си го поиска. После в стаята бебето си е само при теб. Взимат го само за смяна на памперс, къпане и за през нощта.

# 111
От раждането ми в Тина Киркова:

- прави ли се тест за упойките - и мен ме драскаха преди операцията, но не знам дали за упойката или за евентуален антибиотик, ако се наложи;
- прочетох, че таткото може да присъства на раждането, но наистина ли е така или не е желателно - не съм питала, но с оглед на това, че все пак е операция не мисля, че е желателно да има външни хора;
- ако всичко върви добре, колко време се лежи в реанимация - оперираха ме сутринта и на следващата ни раздвижиха и преведоха в стаята;
- в реанимация може ли да идва таткото - не, реанимацията е в родилно отделение, точно срещу залите за раждане. Отделно има и други жени в стаята. Мен ме изкараха с леглото, за да се видим и това е;
- бебето оставят ли ти го в реанимация или само ти го показват - показаха ми го в операционната и после чак на другия ден в стаята, но и малката е била на кислород, та и няма как да я разнасят. В реанимацията едвам надигах 0,5л вода, камо ли да имам сили за беба;

# 112
При нас в "Тина Киркова" пуснаха бащите в "реанимацията" за няколко минути. Но Vebo пита конкретно за "Щерев", доколкото разбрах.

# 113
... Но Vebo пита конкретно за "Щерев", доколкото разбрах.
Да, това го бях пропуснала  Embarassed

# 114
Няма нищо де - аз попивам всичко  Simple Smile То това, че аз съм решила /сега/, че ще раждам там съвсем не значи, че така ще бъде пък и то доста други се интересуват и четат темата.

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 15:27 от Vebo

# 115
  • София
Няма нищо де - аз попивам всичко  Simple Smile То това, че аз съм решила /сега/, че ще раждам там съвсем не значи, че така ще бъде пък и то доста други се интересуват и четат темата.
А за лекар от тази клиника мислила ли си?

# 116
д-р Арабаджи си ме следи от началото почти - бях спешна с кръвоизлив и тя ме пое спешно, та тя си и остана.

# 117
  • София
Тя е страхотна, много мил човек, но по едно време не преглеждаше и тогава започнах да ходя при д-р Коновалова и тя ме следи и направи секциото.

# 118
д-р Коновалова и тя е готина и при нея съм била. То всъщност при кой ли не съм била  ooooh!

# 119
След секциото, което беше преди 10 дни, трудно усещам, че ми се пишка - чак когато се напълни мехура Shocked дали отминава тази липса на чувствителност или да се консултирам спешно с док? Досегаот емоции не бях забелязала.

Общи условия

Активация на акаунт