Раждане със секцио - 4

• 86 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
на мен ми махаха само едно възелче, но не и конци, не знам точно с какво са ме шили, разграждащи трябва да са

# 241
Белегът зависи най-вече от склонността ви да образувате белези. Оперирали са ме двама различни лекари, първия път ме шиха с разграждащи се конци, втория път - с обикновени, но и двата пъти ми се образува хипертрофичен белег.

# 242
прощавай за невежеството, но какво е хипертрофичен?
И на мен само възелче ми махаха

# 243
Това, което описваш - дебел и релефен, като връв. Първата ми лекарка каза, че дори да го изрежат, пак ще стане такъв, и позна.
Евентуално с лазер може да се заличи, но не съм се интересувала в подробности.

# 244
здравейте момичета   bouquet искам да ви попитам някоя от вас дали е раждала нормалко след първо секцио.Аз имам едно секцио,което не е по медицински причини,но много мисе иска 2-то да е нормално.Та се чудех дали е възможно,и дали сте попадали на лекър който да се нахване(знам че много се отказват,за да се застраховат)  Hug

# 245
Аз се пробвах, но неуспешно. Има тема за VBAC - http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=734306.0

# 246
Аз се пробвах, но неуспешно. Има тема за VBAC - http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=734306.0
мерси   bouquet

# 247
Здравейте, момичета,
включвам се в темичкат ви, за да споделя как мина моето секцио. Самата операция мина чудесно. Спиналната упойка не я и усетих как ми я биха, накараха ме да легна, опънаха платнището и аз седя и се чудя почнаха ли или не. Питам жената до мен, която се грижи за кръвно и т.н., кога ще почнат най-сетне, а тя ми се смее и вика - ама ти вече си отрязана.  JoyТочно на 10-тата минута ми изкараха бебчето, голям рев падна като го видях, и после се почна голямото чакане - 40 минути ме оправяха мен. Усещането беше като да ти бъркат в тялото и да ти наместват органите - което си беше точно така де  hahaha Няма болка естествено, но е много странно. Има една тежест в гърдите през цялото време, все едно някой ти е седнал там. Общо взето скука  hahaha
Иииии в момента, в който ме стовариха в леглото, се почнаха канските болки. Няма такава болка - или поне не съм изпитвала досега такава. Болката не е от операцията, а от контрахирането на матката. Операцията се усеща единствено по това, че като се закашляш или засмееш, те дърпа долу и не можеш всъщност да правиш нищо подобно.
След 1-2 часа започнах да усещам и да мърдам краката си. Тогава установих и че не мога да се мърдам без да ме боли операцията. След около 2 часа ми дадоха първото обезболяващо, та малко се освестих. Първият ден си беше мъка и голяма болка. Мъжът ми ме намести и пак ме болеше при всяко най-малко движение.
Но от следващата сутрин вече започва освестването и тече много скоростно. Номерът е да се пие много вода за изчистване на организма и да почнете да се движите, дори и милиметър, още първия ден в леглото, а на втория вече ставане, третия - тегели в коридорите. Като станах аз лично ми се зави свят /имам ниско кръвно/, та трябваше отново да седна. Съветът ми е - бааавно ставане.
Третият ден вече бях пушка и исках пак да раждам дори секцио да е  Mr. Green
Като цяло от операцията най-неприятен спомен имам от поставянето на катетъра. Супер неприятно е. А на мен трябваше 2 пъти да ми го поставят, защото ми падна на втория ден.
Съветът ми е - отивайте мнооого добре обръснати долу, защото аз имах оставени /не съм ги видяла от корема/ няколко косъма, та ме минаха с бръснача с водата - много гадно изживяване.

Едва преди дни узнах, че имало друг метод на извършване на секцио - по метода на д-р Щарк. Прави се в Шейново, Тина Киркова и Вита - поне това е моето проучване. Може би сте говорили в темичката за това, но аз да си кажа. Хвана ме яд, защото този метод е много по-щадящ за родилката. Не се режат мускули, а само кожата отгоре и матката и така възстановяването е много по-бързо. Лошото е, че миналите през обикновено секцио не могат втория път да са по Щарк. Ако някой проявява интерес и не е чувал, съветвам ви да прочетете и да се насочите към това секцио.

Лек ден и успешно раждане!

# 248
Нямам представа по какъв метод са ми правили и 2-те секцио, но за първи път чувам за тези процедури /катетър/ , неприятни усещания и т.н след операцията /не се опитвам да опровергавам , вие си знаете най-добре/ , но ако има нещо ново би следвало да се проучи, аз лично се заинтрегивах и ще проуча по какъв метод са правили моите , тъй като не съм изпитвала нищо от това което описвате -ако е някъв нов метод , който може да ви е ит полза консултирайте се с лекаря ви.

# 249
Вероятно всеки има различни усещания след операцията - зависи си от прага на болка. Иначе за методите - в България масово се извършва обикновено секцио - разрез през всички пластове до матката. Така че съм сигурна, че ако изрично не сте поискали по другия метод, няма как да е била такава операцията. Освен това, както казах, много малко лекари са обучени по метода на Щарк и той се извършва само в 3 болници в София и то от определени лекари, не е масово, за провинцията не съм чувала изобщо да се извършва.

axel_chiara2430, виждам, че живееш в Ливърпул, доколкото знам в Западна Европа май се извършва секциото по Щарк, но не съм сигурна в думите си. Така че нищо чудно и да не си изпитвала същите усещания като тези, през които минаваме в БГ. Като цяло БГ изостава с десетилетия в лекарските познания и лечението на пациентите.

http://kenguru.bg/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82+%D0 … rMpWLQtiLcZmzYlej

Хубавото при Щарк е и че можеш да родиш секцио втори път много по-скоро, отколкото с обикновеното.

# 250
  • София
Между двете ми секцио имаше точно 2.6г разлика. Второто беше кошмар от към болки, беше ад след операцията, възстанових се много по-трудно...като се върна назад, просто се дивя как оцелях, няма позната болка на света,с която мога да сравня оная....Колкото до белега, първия път имах гаден, стана кофти цикатрикс, сега уж с такива хипоалергенни конци за пластични операции , в началото беше чудесен,но като гледам пак е започнал да се образува цикатрикс...

# 251
Мен ме боля много повече първия път, но сега си мисля, че епидуралната упойка, с която ме обезболяваха след операцията, просто не ми е подействала. Втория път ме обезболяваха с инжекции и почти нямаше болка, само в областта на разреза. За съжаление нямаше кой да ме раздвижи още първия ден, а първия път станах на шестия час (под "станах" разбирайте - поседях на ръба на леглото и си легнах пак).

magnet_for_happiness, и при мен така стана с белега.

# 252
Забравих да отбележа как може да се разпознае след направено секцио по кой метод е - нормалното е с разрез през целия корем ниско долу, под областта на гащите. Докато методът на Щарк е отстрани и по-нагоре /мисля, че в ляво/.

# 253
на 5ти февруари беше моето секцио с пълна упойка.
Мъките ми бяха за 2 часа на 2рия ден когато беше раздвижването. Толкова бяха болките. От там на сетне се усещаше само леко опъване.
На 5тия ден ми махнаха конците, изписаха ме и се прибрахме. На 6тия ден вече бях със стирката и тенджерите - много бързо възстановяване, но трябва да благодаря на екипа на др. Делян Йорданов от СЕГБАЛ "Ева" гр. Сливен.
Следващия път живот и здраве секциото ми ще бъде по желание!
Не се плашете бъдещи мами, при които се налага или са избрали секциото  Hug успех!

# 254
д-р Николова в " Свети Лазар" провежда ест. раждане след секцио. Дори е провеждала ест. раждане след 2бр. секцио

Общи условия

Активация на акаунт