Раждане със секцио - 4

• 86 283
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
И мен ме рязоха по щадящият метов 7 дни след операцията хоних рейса, възстановяването е наистина мн бързо, операцията ми я правиха в Биргас

# 256
Единствен спомен от операцията ми е белегът. Моята кожа е една такава чувствителна, почти прозрачна, та не съм се и надявала да избелее. Кофтито е, че е дебел, както го описвате, а и ме сърби от време на време.

# 257
  • шумен
Да се включа и аз  Simple Smile.И първото и второто ми раждане е секцио,разликата е,
че първото беше със спинална упойка ,а второто с пълна.Еми честно да си кажа ,ако ще раждам трети път ще е с пълна,възтанових се много по-бързо а и не ми допадна това да съм будна по време на операцията.Доколкото болката, болеше ме първия ден, от там нататък всичко си беше ок.На бъдещите мами който ще раждат ,кураж няма нищо старшно, нито пък боли толкова много колкото си мислите  bouquet
п.с -раждала съм в Шумен

# 258
  • София
Мами, след като извадят бебето дават ли ви го да го видите докато ви шият и кога става първата среща с него всъщност след като неможе да се става два дни?

# 259
Аз видях бебо, когато беше на 6 часа.

Имам предишна операция, от която днес белегът е едва забележима линия. След 2-3 години дано и белегът от секциото едва да се вижда.

# 260
Дадоха ми веднага бебето да го видя още в операционната. После ми го донесоха следобед не знам кога точно. След това ме раздвижиха и пак ми го донесоха.  На следващия ден си ходех и сия вдигах и си стоя при мен.

# 261
Това е едно от предимствата на спиналната упойка - виждаш си бебо веднага Simple Smile. А що се отнася до белега, оперирана съм преди 2 месеца и имам една съвсем тънка линийка. Много съм доволна от моят доктор за шева!

# 262
И на мен ми дадоха бебчо още в операционата да го гушна(силно казано-акушерката го доближи до мен), след това ми го донесоха замалко докато бях в реанимация и от следващия ден си беше нон-стоп при мен  Heart Eyes

# 263
Зависи в коя болница се ражда, имат си различни практики.

На мен ми го показаха още като го извадиха - на секундата беше! Взеха да си го оправят и мен да дооправят. Веднага като се прибрах в стаята /бях в частна болница, в която няма реанимация - настаняват си те веднага в стаята/ ми го дадоха и извиках ММ да го види. На няколко пъти си ми го носеха да го видя, но си стоеше в кошчето. Чак на следващия ден започнах да си го взимам на ръце, като го взимаха на 2 часа да го преобуват. От втория ден си беше плътно с мен. През нощта го взимаха, но защото аз пожелах, иначе можеше да си стои при мен.

# 264
Аз също раждах секцио (планирано), бях със спинална упойка. Всичко мина повече от добре, не бях притеснена и мисля,че точно това е най-важното. Трябваше да отида сутринта в болницата, взех си чантичката и с ММ тръгнахме, през цялото време имах чувството, че отивам на почивка  Mr. Green . Та да мина към съществената част - сложиха ми няколко системи, постоях около 1 час така, след това ме преместиха в операционната, сложиха ми спиналната и след няколко минути ми показаха бебка. След като я изчистиха и повиха, беше с мен през останалата част от секциото, т.е. една сестра я държеше до мен. Като цяло раздвижването беше най-неприятната част - много ме болеше, но след час болката я нямаше и можех да си държа бебка сама.
Забравих да кажа, че раждах в частна болница.
Пожелавам на всички бъдещи мами леко раждане! Hug

# 265
Да, наистина има различни практики, аз също не съм била в реанимация.

# 266
  • София
Аз и в държавна и в частна раждах и в двете си бях в реанимация и по-добре,че каквито болки имах еле с второто...това ако бях сама в стаята си да се надявам да дойде някой да ме види след като съм натиснала бутона...., реда беше един и същ, само в частната беше със завишени правила за посещение, т.е не можеше всеки да влиза когато си ще по всяко време на денонощието-което даже е супер.

# 267
  • София
Родих със секцио, но по спешност.
Наложи се да ми сложат пълна упойка тъй като се получи проблем с епидуралната. Вкараха ме в операционната в 1 ч. (през нощта) и в 1:27 ч. малката се появи на бял свят. Аз не успях да я видя, но ММ я е видял веднага щом са я оправили и повили. След като излезнах от упойката ( около 4 часа сутринта ) едната от акушерките ми я доведе и я гушнах. А след това сутринта след визитацията ми я донесоха и седеше при мен, само ми я взимаха за преобуване и изследвания. А в 16 ч. следобяд ме раздвижиха.

# 268
Имам 2 раждания със секцио в помеждутък от 1г.9м. -със спинална упойка. Показаха ми децата веднага. Следобяда изкарах в реанимация( е силно казано според мен) после в стаята и раздвижване. Донесоха ми бебето да го видя и от следващия ден си беше при мен почти през цялото време( взимаха го за визитации, изследвания и т.н.)
За първото секцио нямам много спомени, но за второто мога да кажа, че първия ден си ме  преболяваше, втория по-малко и си държах бебето и го кърмех. От там нататък ме болеше гъза от лежане  Laughing.
 Но и при двете при изписването си ходех нормално и даже тичах като коза по стълбите

# 269
Аз бях с пълна упойка, така че не видях веднага бебка, ами след 2 часа някъде ми я донесоха. Катетърът и на мен ми е от най-гадните неща. Иначе станах доста рано, поне сравнение с другите момичета, бях последна за деня, вечерта, понеже беше спешно секцио, а станах с тях, даже малко преди тях рано сутринта, но ме болеше доста дни. Интересното е, че имах преди операция на матка лапароскопска, от секциото се възстанових много по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт