Раждане със секцио - 4

• 86 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз родих преди половин год. почти и след прегледа ми тези дни се оказа, че и аз съм с хипертрофирал белег, а дори си мислех, че така е нормално да изглежда мястото. Аг ми каза да мажа с крем за подобни белези,единият беше Дерматикс. .. Според АГ просто организмът ми реагирал  по остро на чужда намеса. Около 3месеца бях и с оток над разреза, но за щастие спадна. Пак около 3я месец почнах да си спя по корем, по рано ми беше некомфортно. А имаше жени, които още в болницата, дни след операцията, спяха по корем и ставаха мн по лесно от мен. Така че при всеки е различно и различно понася и се възтановява от операции. Само искам да питам дали някой е ползвал крем за изпъкнали белези и има ли ефект?

# 271
на мен ми махаха само едно възелче, но не и конци, не знам точно с какво са ме шили, разграждащи трябва да са
  и на мен-д-р Спасов ми маха само възел, но не зная, с каква технология ме е шил newsm78

# 272
Само искам да питам дали някой е ползвал крем за изпъкнали белези и има ли ефект?

Ами не знам колко изпъкнал се води моя, мажа се с Контратубекс. Белегът ми е една тънка линийка и е леко изпъкнала. По принцип съм с такава кожа, която е склонна да образува белези. Имам шевове на ръката отпреди 20 години, шити по много груб начин и много грозно и изпъкнало седят. Този от секциото е много добре направен, минали са 8 месеца и половина от операцията.

# 273
# 274
Здравейте,

Искам да попитам някой раждал ли е след нормално секцио? Аз преди 10 г. съм раждала нормално, а сега мисля секцио?

# 275
Здравейте,

Искам да попитам някой раждал ли е след нормално секцио? Аз преди 10 г. съм раждала нормално, а сега мисля секцио?

Първото ми дете е родено нормално, второто секцио.Ама аз не мисля,че по принцип това би било проблем.Какво точно те интересува?

# 276
При мен 9 г. след нормално раждане се наложи секцио по спешност. Мисля, че няма проблем. Обратният вариант е по-сложен, нормално след секцио.

# 277
Здравейте,

Първото ми дете е родено нормално, второто секцио.Ама аз не мисля,че по принцип това би било проблем.Какво точно те интересува?

По принцип знам, че няма проблем да се роди със секцио след нормално раждане. Въпроса ми е как според вас е по-лесно и по-безболезнено – нормалното раждане или секциото?

# 278
Няма как да знаем при теб кое от двете ще е по-болезнено.
Има епидурална упойка, ако те е страх толкова.

# 279
Няма как да знаем при теб кое от двете ще е по-болезнено.
Има епидурална упойка, ако те е страх толкова.

На мен и нормалното ми раждане беше с епидурална. От самата упойка не ме е страх. Раждах 7 часа, като поне 2 напъвах. След раждането имах и вътрешни и външни шефове, два месеца не можех да седна като хората. Получих като екстра и хемороиди и някакви образувания, които докторката ми ги гори. Да не говороя, че бях като кофа 1-2 години след това. Когато родих, 3-4 дена ходех трудно и наведена. Направи ми впечатление, че момичетата, които родиха секцио тогава тичаха по коридорите и нищо им нямаше. За това сега съм се насочила към секциото и питам при вас кое е било по-лесно?

# 280
Опитвам се да ти обясня, че няма никакво значение как е било при другите. На петия ден, когато мен ме изписваха и ми нямаше нищо, от другите две родилки, с които лежах в реанимация, едната още ходеше прегъната на две, а другата я крепяха по коридора две санитарки.
Моя приятелка за малко не умря от усложнения при операцията. Мислиш ли, че за нея имат някакво значение моите две успешни операции?

# 281
  • София
А за  хемороиди ,секциото въобще не ти гарантира,че няма да има.

# 282
Ивче, при мен секциото беше с лесно възстановяване, без болки, след седмица тичах след автобуса, забравяйки, че съм оперирана. А жената,  която дойде на третия ден от престоя ми в стаята,  го понесе много тежко, отказваше да се изправи в леглото и рехабилитаторката в чудо се видя. Така че при всяка жена е различно.

# 283
Да, да, знам, че е различно при всяка, но все пак ако някоя е раждала и нормално и секцио би могла да направи някаква съпоставка между двете, тъй като  помосимостта на болка е една съща при един същ човек.

# 284
Ивче, ако Х я е боляло повече естественото, не значе, че при теб ще е така. Леля ми има секцио и естествено,  каза, че при естественото я е боляло повече. Една приятелка пък твърдеше, че такива болки е имала при секцио,  че искала да се хвърли отнякъде, до последно преди аз да родя ме плашеше, че секциото било по-лошо, а леля обратното. #Crazy освен, че ме сбъркаха,  хич не ми помогнаха в избора.

Общи условия

Активация на акаунт