Раждане със секцио - 4

• 86 296
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ивче, то едно с едно секцио няма. При мен с две секцио, след второто как оцелях още ми чудно, такива кошмарни болки бяха....

# 286
При всяка жена раждането и възстановяването протича различно. И преди да родя четох за разни тичащи по коридора, ама аз като бях в болницата абсолютно всички жени раждали естествено или секцио ходеха сгънати на две и никоя не видях да търчи. Всички ходеха бавно подпирайки се по стените.

Та съветът ми е да си прецениш да раждаш според физическото ти състояние и съвет на лекаря.

# 287
Аз не съм раждала нормално, имам само едно секцио, но жената с която бяхме в една стая тогава, бе раздала първото си дете нормално преди 11 години, та тя ми каза, че болките от операцията не могат да се сравнят по никакъв начин с нечовешките при нормално. Това знам от нея, иначе идея си нямам.

# 288
Е чак пък нечовешки...

# 289
Е чак пък нечовешки...

Чувала съм, че при всяка жена било различно. Вероятно за нея са били такива.

# 290
Благодаря за отговорите. Вчера говорих с моята приятелка, която е раждала само секцио и каза, че би родила отново точно по същия начин. Говорих и с две приятелки, които са раждали по два пъти нормално и казаха, че повече никога не биха си причинили това. Така че май правилно съм се насочила към секциото.

# 291
Добре, ето, каквото желаеш да чуеш - със секцио е супер яко да се ражда, изобщо не боли, 2 часа след това тичаш по коридора, така че правилно си се насочила, никоя нормална жена не би избрала да роди вагинално.

# 292
 Laughing Laughing Laughing ....
Добре, виж сега - не че някой ме пита, но ще си кажа. И аз като теб се чудех как да е. През цялата бременност нямах проблеми, тялото ми предразполага да родя лесно, както ми казваха акушерките, доктора се съгласи с желанието ми да е секцио, въпреки че видимо не одобряваше. Аз си бях решила, че ако в девети месец бебо реши да излиза, ще го оставя да излезе нормално, обаче дойде дата за операция и родих с операция. Като изкараха бебо се оказа, че пъпната връв е овита здраво, два пъти около врата му, нещо което никой не забеляза, въпреки че го гледаха на всякакъв вид ехограф. Доктора чак се зарадва, че съм избрала секцио, въпреки че нямаше предпоставки. Та така- за мен това беше по-добрият вариант, сякаш нещо ме е бутнало да искам операция.За теб, ако нямаш проблеми, може би е по-добре да родиш нормално - все пак природата го е замислила така. Едно е сигурно - както и да родиш, болката изчезва в мога в който видиш своето щастие Simple Smile. Желая ти здраво и хубаво бебе, независимо от начина му на появяване и разум, за да вземеш най-правилното за теб решение. Simple Smile

П.П. И да пишеш какво е станало. Simple Smile

# 293
А за  хемороиди ,секциото въобще не ти гарантира,че няма да има.
   факт Embarassed

# 294
А за  хемороиди ,секциото въобще не ти гарантира,че няма да има.
   факт Embarassed

И аз подкрепям. След нормално раждане е възможно да са по-силно изразени, т.е. по-болезнени, повече и т.н., но хмороиди се получават най вече от самата бременност, напъните при нормално са екстра, така да се каже.

# 295
Добре, ето, каквото желаеш да чуеш - със секцио е супер яко да се ражда, изобщо не боли, 2 часа след това тичаш по коридора, така че правилно си се насочила, никоя нормална жена не би избрала да роди вагинално.
Доколкото разбирам имаш две раждания със секцио, не знаеш каква е болката при нормалното раждане. Аз имам няколко операции, възстановянето след които беше много бързо, след последната дори и обезболяващи не се наложи да пия, а е една от най-болезнените козметични интервенции. За сравнение - раждането на дъщеря ми беше хем с упойка, хем болеше, хем два месеца се възстановявах. Така че желаех да чуя мнения от момичета, които имат база за сравнение. Живот и здраве, когато родя, ще пиша, за да ви кажа според мен кое е предпочитания начин.
Относно хемороидите, миналия път се проявиха страшно болезнено след раждането. Този път вече ги имам през бременността от днес.

# 296
Напротив, имам два опита за нормално раждане, по 10-12 часа всеки, така че съм доста наясно и двата вида болки.

# 297
Според мен голямо значение има къде и при кого ще родиш.Аз имах мъчително нормално раждане, което продължи 10 часа.След това 1 месец не можех да ходя без изобщо да преувеличавам.Не ме боляха шевове, а все едно тазът ми омекваше и не можех да си стоя на краката.Секциото ми беше песен в сравнение с нормалното раждане, нооооо, ако беше направено в болницата , в която раждах нормално със сигурност нещата щяха да стоят по друг начин.При второто ми раждане аз си избрах при кого да раждам и в болницата се погрижиха страхотно за мен.Не ме оставяха и за минута да чувствам болка и за щастие нямах усложнения от операцията.Исках и второто си дете да родя нормално при избрания от мен лекар, но за жалост имах сериозни медицински предпоставки, които налагаха секцио.

# 298
Според мен голямо значение има къде и при кого ще родиш.
  Подкрепя напълно! Имам 2 раждания със секцио, по мед. причини -при д-р Чорбова и д-р Спасов, минаха абсолютно безпроблемно и 2-та пъти в Шейново.Но не зная, дали ако ми се налагаше да избирам, пак не бих избрала със секцио, защото родих бързо, безболезнено и бързо се възстанових.

# 299
Напротив, имам два опита за нормално раждане, по 10-12 часа всеки, така че съм доста наясно и двата вида болки.
Опитите за раждане не са раждане, но пък може и да бъркам. Не знам. Шиха ли те от долу с вътрешни и външни шевове 10-12 на брой?

Общи условия

Активация на акаунт