Има ли някакъв смисъл бракът?

• 33 983
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 690
Казах много ясно, че не виждам логическата връзка между това да не готвиш по 5 манджи на ден и домът ти да е кочина
Защото Талисман писа, че си представяла, че домът на жени, които не готвят, е кочина. Пък аз не мога да схвана връзката, защо като не връткаш по 5 манджи на ден, домът ти трябва да е кочина.

Смятам, че грижите за дома са за двамата, не ги разделям по полове. И ако човекът до мен иска или очаква от мен да правя сама всичко, значи определено не ме обича (иначе нямаше да ме товари само мен с всичко). А ако не ме обича, няма да бъда изобщо с него. Така се надявам да съм отговорила на въпроса ти

# 691
Не съм разбрала. ooooh!

# 692
  • В един копнеж!
Странна ми е логическата връзка между това, че някои "мацки" са над тези неща (тенджери, тигани) и дом като кочина, ама какво ли разбирам аз  Whistling ooooh!

Викаш друго си е да си върла домакиня, връткаща по 5 манджи на ден  Whistling
Тогава домът ти ще блести от чистота  ooooh!

Пък и да блести, какво от това? Какво иде да докаже туй нещо  newsm78

Не изпадай в крайности! Никой не е казал жената да върти по 5 манджи- първо,второ и трето за десерт.
Не виждам защо един дом да не е подреден, почистен и да БЛЕСТИ, ако така им харесва на живущите в него. (И за да не стигат четящите ме пак до крайности се презастраховам като кажа, че под чисто нямам предвид стерилна чистота.)
А пък и ако такива елементарни  санитарно-хигиенни дейности  по дома се правят , за да се доказва каквото и да ....е**ти и живота, е**ти и жената. Без извинения!

Изписаното по-горе мнение е лично мое и не ангажирам никого с него.

# 693
  • В един копнеж!
Казах много ясно, че не виждам логическата връзка между това да не готвиш по 5 манджи на ден и домът ти да е кочина
Защото Талисман писа, че си представяла, че домът на жени, които не готвят, е кочина. Пък аз не мога да схвана връзката, защо като не връткаш по 5 манджи на ден, домът ти трябва да е кочина.

Смятам, че грижите за дома са за двамата, не ги разделям по полове. И ако човекът до мен иска или очаква от мен да правя сама всичко, значи определено не ме обича (иначе нямаше да ме товари само мен с всичко). А ако не ме обича, няма да бъда изобщо с него. Така се надявам да съм отговорила на въпроса ти

А,а, Ненна. Нищо за деленето на грижите за дома не съм споменавала.
И да го кажа пак понеже криво си ме разбрала...готвенето и чистенето по никакъв начин не съм ги свързала. Когато казах"над тези неща" имах предвид като цяло домакинската работа"

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 10:15 от Талисман

# 694
  • London
Талисман, коментарите ти са на тема свободно съчинение. Какво общо има това с темата?? Вадиш от контекст тенджери и тигани, които са посочени в съвсем др. връзка и започваш да нижеш някакви твои си мисли в съвсем др. насока. ooooh!

# 695
  • В един копнеж!
Коментарът ми беше по повод написаното от друга съфорумка и дотам да се сложи точката...после се нанизаха другите коментари.

# 696

А,а, Ненна. Нищо за деленето на грижите за дома не съм споменавала.

Какви тенджери, какви тигани?! Почти всяка жена носи в себе си "зрънцето за създаване на уют в дома  и удобство в домакинството". Смятам, че ни е заложено.
------------------
Колкото до мъжете?! Имаш ли представа един мъж колко не се интересува от домакинските работи?  smile3502  Много! Майко мила, гледам го моя,ама така да не ги забелязва нещата...не е истина. Постоянно чувам "къде е, къде е, къде е..." Ако за единия опит изнеса половината домакинска посуда, гаранция няма да забележи...не и веднага.  smile3508

# 697
Странна ми е логическата връзка между това, че някои "мацки" са над тези неща (тенджери, тигани) и дом като кочина, ама какво ли разбирам аз  Whistling ooooh!

Викаш друго си е да си върла домакиня, връткаща по 5 манджи на ден  Whistling
Тогава домът ти ще блести от чистота  ooooh!

Пък и да блести, какво от това? Какво иде да докаже туй нещо  newsm78

Че каква ти е другата работа като жена, която има дом и мъж? Абсолютно сериозно питам! Това обвързана жена с къща да ми обяснява колко е над тенджерите и чистенето на тоалетната чиния, е все едно мъж да ми обяснява колко е над смяната на крушките в коридора. Това не са неща, с които се доказва нещо, а елементарни житейски умения. Или като сме се "пооженили", със или без подпис, можем да зарежем грижата за дома и околните? Мърлява работа.

# 698
Защо винаги спорите така, сякаш от тва зависи живота ви? Wink

# 699
Аз не съм добра домакиня и не го крия. Не обичам да готвя, да чистя, нито да подреждам. Обикновено вкъщи няма нищо за ядене и си правим аламинути, мъжът ми прави салати, баници, ако му се доядат. Та това му е плюса да си хванеш беден мъж - да няма претенции за това каква домакиня си, ако никак не ти се занимава с тези неща.  Laughing Помня на предния много му тежеше, че се налага заедно да оправяме кревата, примерно. А този по свое желание го оправя, мие с парцала и пр. без да го прави на проблем. И аз съм много доволна, защото никак, ама никак не ми се занимава с домакинство. ДОкато работех не готвех, защото имах достатъчно пари, че да ям навън и не ми се е налагало да се уча да готвя. Сега ядем каквото има и толкоз. Не съм по манджите и ми е отегчително да се занимавам с такива неща - мъжът ми ги прави по-добре от мен. Та кой както го разбира.

# 700
  • В един копнеж!
 Laughing Защото в спора се ражда истината!  newsm75 Шегувам се,Пънки. Това е форума, тук всеки може да изказва мнение, та дори и за кратко да отскочи встрани то темата. Масово така се заформят и разрастват темите, та и аз не разбрах защо така ми скочиха. Но все тая...

# 701
Аз не съм добра домакиня и не го крия. Не обичам да готвя, да чистя, нито да подреждам. Обикновено вкъщи няма нищо за ядене и си правим аламинути, мъжът ми прави салати, баници, ако му се доядат. Та това му е плюса да си хванеш беден мъж - да няма претенции за това каква домакиня си, ако никак не ти се занимава с тези неща.  Laughing Помня на предния много му тежеше, че се налага заедно да оправяме кревата, примерно. А този по свое желание го оправя, мие с парцала и пр. без да го прави на проблем. И аз съм много доволна, защото никак, ама никак не ми се занимава с домакинство. ДОкато работех не готвех, защото имах достатъчно пари, че да ям навън и не ми се е налагало да се уча да готвя. Сега ядем каквото има и толкоз. Не съм по манджите и ми е отегчително да се занимавам с такива неща - мъжът ми ги прави по-добре от мен. Та кой както го разбира.
Сега и двамата ли не работите?
Иначе това, което пишеш е напълно логично и те разбирам, само че след N години започва да тежи, че все на себе си трябва да разчиташ...

# 702
Наличието на собствен дом и семейство не те изключва от категорията на разхвърляните и мърльовците, нито те прави гурме-ценител и примерна домакиня.
В крайна сметка, четейки подобни теми, става ясно къде отива продукцията от топлата витрина. 

# 703
Пънки, към мен ли беше това?
За мен това не е спор, а леко загубена кауза. Мъжът ми онзи ден ми говори за една негова бивша и каза "беше много мързелива". Бившият ми ми държеше сметка след раздялата, че не съм чистела в дома на родителите му. Мъжете забелязват, когато жената до тях не върши нищо. Не го правят на проблем, докато не започне да им писва. Предпочитам да не скачам по този лед и да си върша женската работа, отколкото да тръпна кога ще стане скандалът за мухлясалата баня например.
Отделно че съм живяла със съквартирантки точно от село, които не бутваха с метличката да си пометат боклуците около собственото легло. Няма причина да мисля, че с мъж са се поправили. Не искам да съм като тях.

# 704
Сега и двамата ли не работите?
Иначе това, което пишеш е напълно логично и те разбирам, само че след N години започва да тежи, че все на себе си трябва да разчиташ...
Писах по-напред, че сега само той работи, а аз не. Нещата се обръщат понякога. АЗ съм на мнение, че всеки заслужава шанс, пък макар и втори. Ето-човекът беше изпаднал в депресия, беше загубил всичко. ПОлучи втори шанс - поправи се. Никой не е идеален. На всеки може да се случи да изпадне в дупка. После нещата се обръщат.

Общи условия

Активация на акаунт