Всички чакаме с копнеж АВГУСТовски бебевалеж! - 14

• 28 456
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • СОФИЯ
А и още нещо се сетих да питам.Мойта докторка не ми казва колко тежи бебка и колко е дълга.Казва само "Отговаря си на седмиците".Като я питам колко тежи казва че в програмата няма заложено да изчислява тегло и ръст.И питам аз как ще стане работата ако е прекалено малка или прекалено голяма?Или може би щом си отгожаря на седмици те не е проблем.На вас на всички ли ви казват тегло и ръст? newsm78
На мен всеки път ми казват теглото,но то се определя спрямо BPD /размера на главичката/ и ако е хубав ехографа той автоматично изчислява приблизително тегло. Ръст няма как да ти кажат,то бебето е сгънато на геврек вътре. И отделно се изчислява AC,OFD, HC и тн. което вкл. дължина на бедро и така нататък не ги знам всички.Аз си ги следя дали отговарят по тази гестограма.

http://www.ladypill.com/calendar.php
тук си пише спрямо седмицата колко трябва да е приблизително BPD.

# 136
  • София
Djilito@@, всичките й механизми работят много добре, много лесно се прибира, променя. Аз просто лапнах по цвета  Party Ако си харесала същия цвят - морското синьо-зелено (води се петролено), побързай, защото модела е 2012 г. и вече не се произвежда, последни бройки са  Simple Smile
За багажника на полото - честно, не мога да преценя ще се хване ли, но накратко какво преглътнахме с избора си: 1. коша на лятната количка гледа само в посоката на движението, не може да се обръща, 2. няма аксесоари като дъждобран, комарник, 3. Степените на гръбчето на лятната количка не се нагласят с механизъм, а с един колан с копче, което ни се видя нестабилно.
Иначе предимствата - има си матраче, така че няма да купуваме специално за количка, гумите са каучукови, т.е. еластични, предните се въртят - маневрена, може и да са прави ако искаш, има спирачка.... какво още... всичко се сваля и слага лесно (при пране), количката е лека... това е общо взето. Полската количка определено изглеждаше много по-здрава, с големи гуми, летния кош - две посоки, големи ресьори - няма счупване, имаше много аксесоари - две чанти, комарник и дъждобран, но пък нямаше матраче... и беше с 3 кг. по-тежка... дано имаме късмет с Хаука  Simple Smile
lacuna coil, и аз ще сменя изцяло тотемата с ферофолгама - направо не се трае това гадене.... дано скоро ни пусне  Sick

# 137
Запис и от мен  Simple Smile   bouquet за новата темичка, дано се запълни с хубави и положителни новини. Браво на малката, борбена Ивайла   smile3501

Копи - пейст от Фейсфук
Отчет и от мен Simple Smile Бебка тежи 2240гр. в 33+5г.с. Всичко е наред надала съм за 2 седмици 2 кг. и вече съм +11. Каза ми да внимавам! Още си е главично и не спра да рита през целия преглед Simple Smile . Взех си болничния и вече обратното броене започна. Даде ми и направление за родилното. Това е от мен за сега Simple Smile Лек и спокоен ден мамчета!

# 138
и аз са се запиша в новата тема.Миналата седмица бях при доки и ми каза,че малката е мн маничка 1800кг,а съм в 33-34 г.с и околоплодните води са ми намалели изписа ми хапчета за кръвообращението,чудя се дали има нещо тревожно Sad(Айде чакаме живи и здрави първите августински бебчета Simple Smile)))

# 139
  Здравейте!Да се включа и аз в новата тема  Sunglasses
  За лигнина - не съм нагъвала преди,нито сега ще го правя,те в болницата си знаят как,аз си сложих в багажа целия пакет.Дори си бях купила 2,но ми се струва доста.Отделно имам и едни огромни превръзки,приличащи на памперси.Днес си купих и 2 чифта огромни бабешки гащи за тях  Laughing
  Нощници ми даде назаем една приятелка,иначе се намират по евтини по пазарите,където продават и бельо за възрастни .
  Силиконови зърна скоро купувах за зълва ми,че бебчето й имаше проблем с кърменето,не можеше да засуче зърната й,т.к. са плоски и за мое учудване наистина вършат работа!.Тези,които взех бяха на AVENT за 15 лв. ,има 2 размера - по-малки и по-големи и са много фини !
  За размера на бебето,последно като ходих на консултация и питах колко тежи,доктора ми отговори,че не можал да измери коремчето ,според тази обиколка и по някаква формула ехографа изчислявал!
  Скоро бях ходила на преглед при един друг ,доста по-възрастен доктор ,който само като ми видя корема определи (без да му казвам)в коя седмица съм и колко е голямо бебето.И каза,цитирам:"Днешните доктори ,ако не им работи апаратурата,не могат да си проведат прегледа!" хахха Та се чудя кое е по-важно - опитът или напредналите технологии !Най - добре май комбинация от двете !

# 140
Не се притеснявайте толкова за килограмите.Те са много относителни.Щом бебчо си отговаря на седмиците значи всичко си е ОК.
Когато родих баткото имахме  VW POLO. Побираше се и количката и какво ли не още.На външен вид са малки,но реално побират доста багаж.Нямат грешка.

# 141
Здравейте в новата тема и от мен! Simple Smile Много е хубава!  Hug
Бая сте изписали от петък от старата още  Peace Аз тогава последно сутринта влизах, само прочетох страхотната новина за Сънчи и реших до там да спра, за да ида на тонове с такова приповдигнато настроение. dance Целият ден ми беше хубав заради новината!

Да й е жив и здрав на Сънчи юначко! Сънчи, честито бебче, само радост да ви носи! baloni  bouquet

Също страхотна новина и от Янчето!  Hug Браво на Ивето, много се зарадвах да прочета новината, от тук нататък - безпроблемно наддаване на грамчета на Великанка!  Hug  Peace

Иначе, ние успяхме да боядисаме в спалнята събото-неделно, както ми се искаше, че легълцето на бебчо ще си е при нас и съм много, много доволна. Подредихме наново стаята и вече е готова да посрещне нашето съкровище.  Heart Eyes Междувременно windows-а ми сдаде багажа, та се наложи да преинсталирам, затова чак днес се включвам.

Мами, малко остана до финала!  Hug Само хубави новини да четем и пишем в темите нататък!  Peace

# 142
 Да дам отчет и аз от днешната ЖК. Бебо е 2900г. ,всичко нормално ,плацента 1-ва степен Rolling Eyes-май ще се преносваме.Ние след час заминаваме на почивка в планината и ставам да се приготвя.
 Янче,много се радваме в къщи за Ивето,все така да расте и за напред.  bouquet

# 143
Момичета аз сега малко ще загрозя хубавата тема, ама вече не се издържа  Embarassed преди 2 седмици някъде ми излязоха хемороиди и няма прибиране ... но от снощи вече е нетърпимо, не съм спала цяла нощ. Мажа ги с едно мазило, но ефект - нулев. Доктора каза, че било от килограмите и като родя щели да се приберат, ама аз още 15 дни .... едва ли ще издържа  smile3518 помагайте ми, моля ви  newsm17

# 144
Момичета аз сега малко ще загрозя хубавата тема, ама вече не се издържа  Embarassed преди 2 седмици някъде ми излязоха хемороиди и няма прибиране ... но от снощи вече е нетърпимо, не съм спала цяла нощ. Мажа ги с едно мазило, но ефект - нулев. Доктора каза, че било от килограмите и като родя щели да се приберат, ама аз още 15 дни .... едва ли ще издържа  smile3518 помагайте ми, моля ви  newsm17

за съжаление те разбирам прекрасно. Моята мама е фармацевт и ми даде да се намажа с крем здраве. А ако имаш запек без да искам намерих перфектното решение - една боза за 0.40лв. и точно след 2 часа всичко е прекрасно Wink Надявам се да ти помогне  Hug

# 145
  • София
KristinaKG, ако са излезли и възпалени трябва да ги върнеш на мястото им след хубав хигиенен душ - малко боли,л но това е единствения начин  Sick Трябва ти стерилно гумено пръстче за целта от аптеката и мехлем, за да улесни и лекува. Аз ползвам едно билково мехлемче - Рилско чудо, доволна съм много. Добра хигиена и никакъв запек там....

# 146
звучи ужасяващо, но ще пробвам ... дано ми помогне, че още 15 дни няма как да издържа  Embarassed

# 147
Здравейте и от мен в новата тема  Hug  bouquet

# 148
Мариша, заинтригува ме с това Рилско чудо. Има ли го по аптеките?

# 149
момичета,голям проблем се оказа името,направо ме хваща нервата,чак се събуждам нощно време започвам отново да мисля и няма заспиване.Ще взема да родя,а пък милото име да си няма.Исках нещо с ясно звучене,сравнително подредени гласни и съгласни,както е и с каката Моника,ясно и звучно,но при мъжките имена това е проблем,допадна ми Калин,но ММ не е съгласен а и други познати казаха че нещо хормоните са ми се разбъркали повече.Другите предложения са Боян,Момчил,Виктор и вече не си спомням какво се мислеше  newsm78,но умалителните са ми нещо...Боянчо,Вики,а пък за Момчил въобще нямам.

Дали ще ми се избистри мозъка  Sad

Общи условия

Активация на акаунт