Всички чакаме с копнеж АВГУСТовски бебевалеж! - 14

• 28 456
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
честито мили мамииииииии много се радвам!!!  bouquet
на другите стискам Ви палцииииииииии  Hug
нас ни интубираха за четвърти път  Sad
иначе сме 1740 ......... Praynig стискаме палцииии

# 556
yana, изпращам ви много положителна енергия и стискам палци да качвате бързо грамчета.  Praynig

# 557
Не е истина колко много бебешочи днес, а ние у нас още сме в ремонт, терасите са готови отвън - фасадата е измазана, изолацията е дебеееела и на зима ще ни е топло. Сега остава вътре - да се шпакловат стените и да се измажат... щори, лунички, мазилка, контакти - куууп дребни неща и чааак след това голямото чистене - от което най-много ме е страх, че е много... свекървата ще дойде с парочистачката...

... и след това малко да се окопитим и ще пера и оправям на бебка дрешките и стаята й. Ще стягам багажа за болницата - и ще раждам... дано да устискам до термин за да смогнем във времето.

Имам чувството, че има мнооого време, а дали е така... стискам кълки. В събота съм на преглед и много искам малката да е вече над 2кг Simple Smile .

# 558
И тая малка златна Великана да расте по-бързо, че август иде  Heart Eyes

# 559
  • София
Ехаааа, какъв ден!  Heart Eyes Честито на всички нови мами, да са живи и здрави дечицата им, скоро да се приберат в къщи и да са много щастливи!

Яна, дано не се налага повече интубиране и да продължава да наддава малката сладурка  Hug

Момичета, от седмица пия Сорбифер и вече за трети път имам разстройство. Предните пъти беше еднократно, но днес е по-сериозно положението, та леко се притесних, даже звънях на док и тя препоръча да сменя желязото - да взема Тотема. Обаче като й четох листовката, пак същите странични ефекти има и тя.... Споделете вашия опит с тези лекарства.

# 560
  • СОФИЯ
Ехаааа, какъв ден!  Heart Eyes Честито на всички нови мами, да са живи и здрави дечицата им, скоро да се приберат в къщи и да са много щастливи!

Яна, дано не се налага повече интубиране и да продължава да наддава малката сладурка  Hug

Момичета, от седмица пия Сорбифер и вече за трети път имам разстройство. Предните пъти беше еднократно, но днес е по-сериозно положението, та леко се притесних, даже звънях на док и тя препоръча да сменя желязото - да взема Тотема. Обаче като й четох листовката, пак същите странични ефекти има и тя.... Споделете вашия опит с тези лекарства.
здравей,аз приемах тотема в продължение на 15 дни,като постоянно ми се гадеше дори повръщах.смених го с малтофер таблетките които се дъвчат,вече 10 дни и засега е ок.но това е при мен,в аптекта казаха че може би е от допълнителните вещества...те ги продават и на бройка така че не ти пречи да пробваш .... Wink

# 561
ЛЛЛ, имам един въпрос.
С какво е необходимо да измием гърдите преди кърмене?

Привет ioana_g!

През бременността по ареолите на гърдите стават по-забележими едни малки изпъкнатини (някои ги наричат още пъпчици, бабунки, трънчета и т.н.), които всъщност се наричат жлези на Монтгомъри. Ролята на тези жлезички е да омазнява и овлажнява кожата по ареолите и зърната и да осигури тази естествена смазка, която да не позволява нараняването на кожата. Секрета в повечето случаи е незабележим за нас и има миризмата на амниотичната течност, в която бебето е било до скоро. Тази миризма заедно с миризмата на млякото насочват бебето къде е млякото, за да засуче. От друга страна кърмата съдържа анти-бактериални съставки, които допълнително предпазват гърдите от достъпа на външни влияния. Много често майките в края на кърменето намазват с капчици кърма гърдите си и ги оставят да изсъхнат така на въздух. Честото миене на гърдите, без значение преди или след кърмене, би измило тази естествена смазка и би изсушило кожата, което може да доведе до напукване на целостта на кожата и до разраняване. Ако има такова - се поддържа добра хигиена, за да не преминават външни вредни микроорганизми навътре.

Ако няма разраняване - гърдите се мият, когато се взима обичайния/обичайните ежедневни душове и е добре да не се прекалява с измивните средства. 1-2 пъти дневно да се измият най-често е повече от достатъчно.
   bouquet
ЛЛЛ, това означава ли, че трябва да ги измия само с вода. Все пак, не мога директно без нищо да ги дам на бебето, все пак е август месец, потим се и т.н.

# 562
Ако майката се поти (което е най-нормалното нещо предвид не само жегите, а и хормоните), колкото и гадно да звучи също е насочващо за бебето. Ако ти е неприятно естествено, че ще си вземеш душ, просто е хубаво да не се прекалява с миенето, а потта на бебето не му пречи.   bouquet

# 563
  • София
Zazzy, аз пия ферофолгама на таблети - те са с удължено разтваряне и затова не дразнят стомаха.

# 564
Здравейте, нашето бебче се роди на 22.07 сутринта в 06.50 ч., казва се Андрей, тежи 3.350 кг. и е висок 50 см. Heart Eyes Терминът ми беше за 15.08.
Родих нормално, самото раждане не болеше, но преди това се поизмъчих. И двамата с бебо се чувстваме прекрасно. Simple Smile
В събота ще ни изпишат.

# 565
Да ти е жив и здрав малкия Андрей и много да те слуша.

# 566
Честито и на мама Азраела, бъдете здрави и нека малкият донесе много радост на теб и цялото семейство! Simple Smile

# 567
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват Simple Smile

# 568
Честито на всички нови мамчета и бебчета Simple Smile Здраве и много късмет! Simple Smile
Аз искам да помоля насочилите се към "Надежда" за актуални телефони,че днес на тези от сайта никой не ми отговаряше.
А в Майчин дом така ме ядосаха, че само си взимам документите и няма да стъпя вече там. Сигурно до 3-тия етаж ме чуха как викам Simple Smile

Актуалните телефони за записване на часове са 02 4417970 и 0882 193970.

Здравейте, нашето бебче се роди на 22.07 сутринта в 06.50 ч., казва се Андрей, тежи 3.350 кг. и е висок 50 см. Heart Eyes Терминът ми беше за 15.08.
Родих нормално, самото раждане не болеше, но преди това се поизмъчих. И двамата с бебо се чувстваме прекрасно. Simple Smile
В събота ще ни изпишат.

Честито, много да ви радва малкия Андрей и много да е здрав!

# 569
  • Бургас
Честито на всички нови мамчета!Да са ви здрави бебенцата и много да ви радват  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт