До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 128
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
андреа77, всеки има право сам да реши дали да го прави или не, но:

- в болниците с които говорих отложената палпация е само пожелателна - ако майката мнооого държи, ако всичко е наред с бебо, т.е ако им се занимава...

- ако "запознанството" е един разговор и едно минаване през Александровска, не виждам проблем. Това запознанство може да се окаже полезно за болницата и да започнат да го практикуват редовно и да стане нормална практика

- до колкото се ориентирам май доста голяма част от нас ще си плащат за избор на екип и ако наистина процедурата е въпрос на минути едва ли ще са против.

- Александровска е на доста комуникатвно място за софиянките. Обикаляме цяла София за пеленки, легълца и др. щуротии, защо пък таткото да не пообиколи за едно добро дело.

- то и ако искаш платено съхранение пак се носи клетката. Като си я сложиш до комплекта за болницата не е голямо усложнение. Така или иначе предполагам никоя няма да ходи пеш през града до болницата.

Аз съм чак на 31-ви на консултация, но както съм казвала и преди съм много "за" даряването, та тогава ще разпитам и моята докторка дали е навита. Няколко минути и малко неудобство могат да спасят друг човек! По-добре ли е нещо толкова живително да бъде изхвърлено направо в коша за биологичен отпадък?!

# 196
андреа77, постът ти ми беше много полезен. Ще проверя как е в нашата клиника. Знам, че вече има няколко такива случая с даряване на клетки.

По-късното рязане на пъпна връв се практикува и у нас, но по искане на родилката. Не защото е вредно, както някой от вас писа, а защото на лекарите/акушерките не им се занимава и бързат за всичко. Много е полезно, защото в телцето на новороденото се изпомпва с 30-40% повече кръв, която му е много нужна. Говорила съм с няколко лекари по въпроса и са единодушни.

Подувания нямам, но пък нерядко ми изтръпват прасците и то така, че все едно краката ми са чужди. Но както и друг път съм ви писала, продължавам да вървя(доста мъчително в началото) и не се спирам по цял ден, което намалява и премахва изтръпването и болката. Многото движение ми намалява болките и в костта на петите, в тазовите кости и болките в кръста. Сутрин едва ставам от леглото - до таква степен ме болят костите от кръста надолу и са ми изтръпнали краката, и много внимателно започвам да се разтъпквам да не би да ми изневерят краката и да се сгромоля на пода. На 2-3 пъти дори не мога да тръгна и направо сядам на леглото при опит за каквото и да било движение. Много смешна гледка съм, но пък движението после лекува.  Mr. Green

Шамс, препарата не съм го отваряла. Ще го направя след раждането на детето при първото изпиране на пелените. Така, че ще си почакаш  Mr. Green Но мога да ти дам отзиви за този, с който пера сега и ще пера и детските дрешки. Динения е само за напикани гащи  hahaha

Аз пък не съм от рибните фенове. Много обичам да я ловя обаче. Имах случай преди години - ходя на риболов, чистя и прибирам в камерата. Така събрах една камера риба, която после подарих на приятелка  hahaha

Веселото, пробвай да приклекнеш и да надникнеш отстрани. Това е моят метод да виждам под корема. С огледало също става, стига обратният образ да не те обърква. Аз така съм си намерила позите за всичко, включително епилация и педикюр. Mr. Green

tania_tsvetanova, стискам палци!

За залъгалките - доколкото знам бебетата сами си избират кой тип им е по-удобен  Mr. Green Поне съдейки по приятелските бебета. Иначе на лекциите ни казват, че първите около 60  дни е забранено пъхането на всякакви залъгалки в устата. За това аз няма да купувам на първо време и дано после не се налага.

# 197
  • София
Относно стволовите клетки Ушана е права, както и останали че всъщност никой доктор не чака, а направо презязват. И аз не мисля че кой знае каква разправия да отидеш и да си вземеш сам сета, както и докторът ти да извърши манипулацията. И не ги мислете за чак толкова задръстени, знаят си работата. Аз лично ако не бях избрала банка и не запазвахме за нас си бих го направила.
Сега попаднах този промопакет ако някой се интересува http://www.marvi.bg/promopaket-bioderma-abcderm-hidratirashto-ml … -200-ml-4524.html  

Веселото, успех със сложната задача. На мен хич не ми се получи последният път, ама дреме ми. С огледало е абсурд, нито мога да се наглася удобно, пък и да мога под душа трудно да видя нещо.

Туитито, шишетата са ми голям проблем и те. На каквато помпа се спра такива шишета ще ми трябват. Бях решила Медела, ако е само помпа добре, ама ако трябва всичко от тях ще ми дойде нанагорно и съм в голяма чуденка.

# 198
Здравейте!
Днес цял ден ми е едно скапано и нищо не ми се прави. Намазах се вчера с Дефламол за изгарянето .но цяла нощ се въртях неспокойно ,чак сутринта съм заспала. И съответно за да ми е кофти като се събудих видях , че съм се сдобила и с херпес на устата.Направо нямам думи.  #Cussing out

Козметика ще използвам на Мустела -препоръчаха ми я много и се спрях на нея.
Чувалчета за спане имам 2 броя дано да се ползват.Нямам опит за сега с тях и ще видим.
Докато четях днес за рибите и ми се прияде.Сега съм извадила един сом и чакам ММ да си дойде и да го приготви ,защото той е специалистът вкъщи.  Laughing

За сега това е от мен .Желая ви приятна вечер.

# 199
вие не ме гледайте, че съм малка, правя всичко в кухнята, някой работи ги избягвам, ама и тях ги мога, нищо че отричам Embarassed  chef дайе и сега готвя
Оф, много се чудя за тия стволови клетки, щом в София е такава лудница, тук сигурно хич няма newsm78 ще питам док другата седмица Mr. Green

# 200
  • До морето :)
За бибероните - зависи от детето. Аз ще заложа на силиконова, но бебето може да иска каучукова. Зависи детето коя ще избере.

Аз си мисля, че сега трябва да купувам най-обикновено шише и биберон, защото каката като нищо ще иска и тя, та поне да има с какво да я залъжа.  hahaha

# 201
Аз съм купила к-кта на Авент / шишета, биберон, четка / и то от мерак, ще видим дали ще ги ползваме. С Габи не съм ползвала, зщото я кърмех, а и биберон не иоскаше - тя си смучеше пръстта.

# 202
Шишето - взела съм само едно на Avent Natural 125мл. (пластмаса), малко съжалявам, че не взех стъклено, но ако се наложи ще взема. Не смятам да купувам повече, ако е на кърма няма да имам нужда.

Залъгалка - взех 1бр. на Нук(силиконова - анатомична). Каквато първо им се предложи, такава предпочитат до големи.

За козметиката вече писах, но искам само да вметна, че в Ремедиум има промоция 2 на цената на 1 от ето това http://www.marvi.bg/duo-paket-1-1-podaryk-a-derma-primalba-nejen … -500-ml-6374.html, взех го за 17,90лв. Mr. Green

# 203
Здравейте Simple Smile
Бях на преглед днес, бебо се е обърнал вече  newsm44
На мен ми се подуват краката като седя седнала дълго време, но като ги полея със студена вода и ги вдигна нависоко- минават
Таня, къде реши да раждаш последно ?
Сега си полегнах, но бебо бушува, не му харесва като лежа, затова и таз нощ спах седнала  ooooh!
След две седмици ще си взимам 45- дневния болничен  Blush
Той плаща ли се като тези с комисията  newsm78

# 204
nenimira в Торакс, браво на твоето бебче.

# 205
Ненимира,браво на бебчо  Hug
Таня и аз съм с шишичка на Авент,но не знам дали ще ми върши работа  newsm78
Бръсненето и на мен вече ми е много сложна процедура,опитвам се без огледало и уж след два часа кличене успявам,ама.... То не се знае знае ли се  Mr. Green
За козметиката ще събирам мнения от вас  Hug
Днес съм съвсем като балон,няма спихване,ще ходя да си търся коприва  Laughing

# 206
  • Gone with the wind

След две седмици ще си взимам 45- дневния болничен  Blush
Той плаща ли се като тези с комисията  newsm78

В какъв смисъл като тях? Дали и той е 80%? Ако това е въпросът - не, 45 дневният е 90% от възнаграждението.

Браво на бебчо, че се е обърнал, ама не бързай да се радваш, че има време да се завърти още 2-3 пъти  Laughing

# 207
Аз за болничните не плащам нищо. От 23.07 и аз излизам в 45- дневен болничен

# 208
Шише смятам да взема само едно, защото ще е само за вода евентуално. С баткото го ползвахме след 6-тия месец даже. Ако случайно не успеем да се кърмим, ще купувам повече. Залъгалка също една ще купя, че на баткото ги хвърлих ей така, и каучукови и силиконови, всички ги плюеше като тапа, не ги харесваше.
Бръсненето и на мен ми е проблем, все още успявам с напипване, но ще става все по-трудно...
Току що си поръчах комплект за изписване от продавалника чисто нов, жълт, с жирафче,много сладурски. Вече ми омръзнаха това розово и синьо. Пък и си оставам с надеждата да са сбъркали пола и да си имам мома...  Embarassed

# 209
Здравейте и от мен. Вчера и днес съм с адско главоболие и почти не съм ви чела направо имах , моменти в които малко ми оставаше на си изпия нимезила, с който обикновено ми минава но успях да не пия нищо това е кошмар. Мигрената ми от както съм бременна не се е обаждала, но ето на сега ме хвана. Sad Утре съм на преглед ще докладвам късно вечерта. Дано всичко да е наред, че вчера имах чувството че бебчо не е мърдал цял ден, но днес си ритка както обикновено. Лека вечер ви пожелавам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт