До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 126
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • До морето :)
За козметиката - аз ще взема мляко, а за началото - зехтин, ако е по-суха кожата, но това ще се разбере след раждането. Иначе съм заложила пак на Бюбхен, но съм изключително доволна и от Ойлатум (така ли се казваше)

З спалното чувалче - имам едно с къс ръкав и едно за зимата, но честно казано, не виждам как толкова малко бебе ще се сложи в чувал.  newsm78 Иначе Елена не ги търпеше (като по-голяма както съм я слагала), сега спи отвита почти винаги.

ВЪПРОС - изтръпват ли ви крайниците? Не мен китките и ходилата редовно ми изтръпват, от нищото. В понеделник съм на преглед и тогава ще питам доктора.
А какво правите като ви се подуват краката? Моите от 2-3 дни долу се подуват при преумора и ми тежи ужасно. И преди се беше случвало, но не чак така. Тогава докторът беше тръгнал да ми казва нещо за мазане, ама му звънна телефонът и после и двамата забравихме. Та ако знаете нещо...

Аз отивам да се мъча, да си режа ноктите на краката.  Mr. Green

# 181
Аз за козметиката бях писала, че ще пробвам Себамед, но при всички случаи ще пробвам и друга, за да видя кое как ще понесе на бебката. Мустела мисля, че не е подходяща за по-сухи кожи, не е никак мазна, на мен лично не ми допада. Доколкото знам, в горещините с олио не се маже, защото не попива бързо и загрява кожата, но през есента не би трябвало да е проблем.

Препоръчаха ми и био бебешки прах за пране, някакъв френски, но не му запомних името, ще го напиша допълнително.

# 182
  • София
Здравейте!

По въпроса с даряването на стволови клетки да ви кажа какви са моите разсъждения. Аз мислех да дарявам на обществената банка, обаче се разубедих поради следните причини:
- според някои статии е препоръчително да се изчака пъпната връв да спре да пулсира и чак след това да се отреже, защото в тези последни минути от нея към бебето постъпва именно тази богата на полезни вещества кръв, която би могла да повдигне имунитета на бебето и да му даде защита за определени болести. А вземането на кръв за стволови клетки се прави още преди да е спряла да пулсира пъпната връв. Не ми се иска да лишавам бебето си от полезните вещества, които се съдържат в тази кръв.
- в повечето болници не са запознати със съществуването на обществена банка за стволови клетки и се налага пациентите да са активната страна и да ги информират как се прави.
- обществената банка няма финанси да изпрати медицинско лице, което да извърши процедурата, и затова се налага да се прави от АГ, който ви изражда. Но доколко на него ще му се занимава, не знам.
- трябва да се носи самата клетка за съхранение и пр.

Не искам да ви демотивирам да дарите, но можете да помислите за горните неща.

# 183
Андреа, и аз четох това из стари постове на други мамчета. На деня на отворените врати във "Вита" едно момиче попита за по-късното прерязване на пъпната връв. Не знам дали е същото като изчакване да спре да пулсира. Обясниха й, че това пък много вдигало нивото на хемоглобина и не било добре за бебче. Въпросното по-късно прерязване си имаше и термин - отложена палпация или нещо подобно, не съм сигурна. Може би трябва да си питаме АГ-та по въпроса.

# 184
А сигурно ли е, че лекарите ще изчакат пъпната връв да спре да " пулсира" преди да я резнат и без даряване/ съхраняване...мисля, че никой не може да гарантира подобно нещо предварително, или греша? Просто ми е чудно.

Лече, ето това е подходящо и за бременни, аз го ползвах още преди забременяването след спорт, когато имах тежест в краката http://shop.bionat.bg/bg/асам/kräuterhof/масажен-гел-с-див-конски-кестен-и-арника/

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 15:20 от fosha

# 185
Това с по-късното отрязване на пъпната връв така или иначе не се практикува. Т.е. това ти отпада като причина. А пък ако и беше наистина по-полезно, щеше винаги да се прави, а не само да го четем по статии.
Това, което аз знам е, че наистина от обществената банка нямат никакви средства, за това родителите са активната страна. Т.е. ти трябва да идеш преди раждането до Александровска болница, да подпишеш някакви документи и да си вземеш комплектчето. Непосредствено след  раждането лекаря ти отделя тези клетки в това комплектче. След това мисля, че до 24 часа, още не съм сигурна в периода, бащата трябва да мине през болницата и да занесе комплектчето.
Не мисля, че е чак такава разправия особено ако с това спомогнеш да се спаси човешки живот. Единствено трябва да говориш с твоя лекар дали ще се наеме да го направи, защото не на всеки лекар му се занимава. Моята ми каза, че това отнема минути и няма проблем да го направи.

# 186
Здравейте мами и от мен Hug

Днес голямо мерене му ударих по улиците,малко се поуморих,но се чувствам много добре.То това залежаване последните месеци много зле се отразява поне на мен,като се има предвид,че работата ми беше свързана с много ходене и обикаляне по магазини.
Днес ходих да си занеса поредния болничен.Шефката ми много заинтересована ме запита дали ще се връщам на работа или ще продължавам в болничен....Ами то следващия ще бъде 45-дневния.Не знам как си го представят да се катеря с корема и да зареждам по регалите.Иначе се оказаха много човечни работодатели,не мога да се оплача наистина.
Момичета исках да ви питам за 2 неща. newsm78
Днес взех от гела за пране на Сано(за съжаление не намерих от праха).Въпросът ми е задължително ли трябва да се ползва омекотител?
Другото което се замислих е залъгалките и бибероните.Принципно съм против залъгалките и се чудя дали да купувам.И кое е по добър вариант-каучукови или силиконови биберони?

Това е от мен за сега

# 187
Моята док е отпускаи другата седмица ще ходя на Жк Mr. Green тъй че днес мерих и аз улиците ама другата седмица ще ходя два дена, на преглед и за болничен ooooh!
Вчера говорих с естрата на ММ, тя е в испания и каза, че имало намаление на Мустела и ме пита дали да купи от там, а аз се мъдря newsm78
Тоз народ де изчезна, много маи пак ми се губят newsm78

# 188
  • Gone with the wind
.Въпросът ми е задължително ли трябва да се ползва омекотител?

Не, даже е препоръчително да не се ползва. Една от причините е, че омекотителят се слага с последното изплакване и реално остава "неизплакнат" от дрехите

# 189
Sweetynel, омекотителят оставя филм по дрехите. Не бих използвала за бебче. Залъгалките доколкото четох и приятелки ме посъветваха е хубаво да са силиконови.
И аз другата седмица съм на преглед и още умувам как ще се бръсна. Нищо не виждам, чудя се дали с огледало ще стане.

# 190
Здравейте!

За подуването на краката - моите се подуват, когато вървя или стоя повече време седнала. Подуват ми се също и ръцете. През останалото време, когато лежа съм добре.
За рибата - обичам много морската риба, речната по-малко.
За козметиката - и аз още се чудя, каква да взема, но така е като имаш голям избор и ограничение на бюджета.
За спането на бебетата - аз чувалче в началото няма да ползвам, струва ми се излишно, за толкова малко бебе.
Да ви се похваля - понеже нали още се чудя къде да раждам и бях писала на една позната акушерка, която работи в частната клиника в Пловдив, а иначе тя е от А-д и тя днес ми отговори и ми даде доста добри съвети и мисля, че вече реших къде да раждам / друго си е когато  имаш  позната, защото ти казва каква е истината /. Остава само да говоря с моето АГ - тя също работи в тази клиника в Пловдив. До края на месеца ще трябва да отида на преглед и да определим дата - трябвало да се ходи преди 36 г.с. Вижда се светлина в тунела Simple Smile

# 191
Добър ден момичета. Докато ви изчета мина деня. Simple Smile
Бяхме днес на консултация. Източиха ми кръв  Mr. Green Качили сме 3 кг и тоновете на бебо се чуват. Утре сме на видеозон, да го видим шампиона дали се е обърнал. За залъгалките знам че е хубаво да са силиконови. Козметика ще ползвам на Бочко, а пък бръсненето вече го карам на опипване,чак ММ ми се смее после като ме види наполовина избръсната ама какво да се прави Simple Smile  Mr. Green На мен само ръцете ми се подуват леко и съм си махнала халката.

# 192
Много теми сте захванали  Mr. Green

За козметиката - с баткото бях купила Мустела, но като стана скандалът, че е бъкана с химии, я изхвърлих и минах на Веледа. Сега директно взех измиващия гел на Веледа за коса и тяло, много хубаво нещо. Ни масла, ни олио, ни мляко се каня да изполвам. Ако й е по-суха кожата, ще се къпем през ден, два, три... Баткото беше със суха кожа и така се оправи, нямам намерение да наслагвам козметика пласт след пласт. За дупе има тук една марка, бях взела и съм доволна. Само да се сетя как се казва и ще добавя. Те имат цяла козметична серия за бебета, но не посмях. Кремът за дупе го слагам само при проблем, профилактично не мажа. С баткото ползвахме Памперс, мокри кърпички на Памперс и подсечен не е бил. Само ако случайно остане с наакано дупе малко повече време (ако в яслата например не го усетят), но много рядко се е случвало и с едно намазване се е оправял.

Риба обичам, но бременна не мога да я ям  Mr. Green Морски дарове хич недолюбвам  Mr. Green

ЗА спането ´имам едно чувалче без ръкави и може да я пробвам с него. Баткото си спеше при мен, та нужда нямаше, но ММ не ще сега да я приютяваме дребната, та ще си спи в своето легло, долепено до нашето. Така че чувалчето ще влезе в упоптреба. За незавиващите се бебета- и моят беше така. Откак почна да си изразява недоволството (откъм годинка) не щеше да се завива и само отвит спеше. До тази зима, когато се очовечи и реши, ше му е хладно, та се завива  Joy

Прах за пране - купих едни гранули обикновен сапун настърган. Това беше първото нещо, което ползвах за баткото. Все още чакам Памперс да си даде отзивите за препарата с диня  Mr. Green

Залъгалки и биберони не сме ползвали никакви.

# 193
Здравейте и от мен муцки   bouquet
Цяла нощ се блещих и сега ходя като ударена с мокър парцал  ooooh!
Връщам се да ви чета  Hug

# 194
unique_v радвам се ,явно аз имам лош опит  Peace Това с копривата не е лоша идея ,а съдържа и желязо  Wink
Ани като нинджа си се вихрила в кухнята   chef В къщи се яде риба ако ММ я сготви(изпече) по точно аз я опитвам само  Mr. Green
Моята лекарка я нямаше  cry но пък обърнаха внимание на втасалите ми крачета,нямам проблем с кръвното ,наливам се с вода ,за утре пуснаха кръвни изследвания но за какво не казаха  Crossing Arms
Гледам са отбелязали и глюкоза ,нещо по специално освен да не си ял ??
Веселото аз вече само с огледало се справям ,ама пак си е зор Crazy
sweetynel силикона издържа повече ако ползваш стерилизатор ,ако изваряваш може и каучукови.
Какви размери шишета избирате ? Купихме от 260 мл ,но от 125 дали да купувам ?

Общи условия

Активация на акаунт