До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 119
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Soho, не съм ги чувала. Кумата ми е препоръчала продуктите на Mustela. Аз мисля вместо олио да използвам маслата на Икаров, а за крем под памперс - на Angel baby. Ще разпитам от самото начало ли се къпят със сапун и ще споделя.

# 166
  • София
И аз на Мустела съм се спряла за сега. За начало не смятам много неща да купувам, само ако има нужда. А на тези попаднах преди малко и понеже не съм ги чувала и ми стана интересно.

# 167
Kotkincho, да сси изкарате страхотно  Peace  Задухът най-вероятно идва от голямата влажност на въздуха ( над 90 % ) , за съжаление това е един от недостатъците да си край морето  Wink

# 168

Аз пък да ви кажа моя опит с чувалчетата - имам две летни и две по-плътни, но това дете не ги понася от самото начало и това си е. Казвате за безопасност, но Стела така ми се беше овъртолила в тоя чувал веднъж, че лошо ми стана. Повече не посмях да я мъча - спи си отвита и това е. Да не говорим, че реве и мрънка докато не разкараш чувала или завивката. Не понася завивки и точка по въпроса.

Също като Ива. От моя опит бих казала дори,че чувалчето е по-опасно, защото Ива се свиваше вътре на топче,вътреше се, краката й стърчат през дупките, а главата й долу, реве истерично, плаши се...И до днес спи без завивки и без пижама, само по бельо, независимо от сезона. Самопредпазва се един вид  Laughing

soho doll, аз съм ползвала Катие козметиката, доволна съм. За пръв път ги видях на едно био изложение, затрупаха ме с мостри, ние с Ивка сме със сухи кожички и много добре ни се отразиха тези продукти. Ето това сапунче примерно е много добро и много изгодно, защото се изразходва бавно, ползваме го и за лице, и за тяло, само че не помня от коя аптека го взех за 7лв и нещо

Мустелата на нас двете не ни понася, говоря за серията Стелатопия.

# 169
  • Пловдив
Добър ден.
soho doll, не съм ги чувала и аз тези. Аз още се чудя какво олио да взема.
kotkincho, това с шкембето е точно така и е много готино как олекваш във водата. Зорът ми беше веднъж да вляза. А моя малкия едвам изсъхваше също. 20 минути и отивал да си пълни кофата, ама както я пълни и до ушите пак във водата. Джуката все синя му стоеше.  Mr. Green Много хубаво да си изкарате.
Риба обичам много. Но обичам морската, с лесно отделящи се кости. От речните за пъстърва умирам. Шаранче също обичам, но не от големите. Мазни са ми. Веднъж и толостолоб ядох, но явно беше бъкан с гадна храна и имаше едни лигави мазни неща и повече не съм взимала. Миди, калмари също обичам, но сега не трябва да ги ям, а и само аз си ги обичам вкъщи.
По време на бременност даже имаме право на още един допълнителен преглед от чудната ни здравна каса, но нещо хич не ми се ходи. Иначе зъбния камък няма проблем да се махне.

# 170
  • София
Аз имам едно питане към по опитните мами Simple Smile Чувала съм че когато е по топло не е препоръчително бебето след баня да се маже с бебешко олио,зехтин или свинска мас,а да се маже с бебешко мляко та така ли е?Защото все си мисля че септември ще е топло и все още съм в дилема с какво да го мажа и с какво да му правя масажче на бебчето:) За свинска мас със сигурност няма да е просто я споменах  Rolling Eyes

# 171
  • Пловдив
Да, олиото е за по-хладно време, но пък в началото кожата на бебетата обикновено е много суха. Не пречи да имаме и олио и лосион и според времето да ги мажем. Много обичах да им правя масаж на моите и гимнастика. И те нямаха нищо против да ти кажа честно.  Grinning А и мама също може да се плеска с олиото.

# 172
Ееех, сега ме запалихте по тази фирма. Четох, че може онлайн, а ги имало и в магазини "Слънце и Луна". Но доста скъпички ми се струват... Или просто не съм в час с цените на бебешката козметика. Simple Smile

# 173
  • София
Мерси Петя Hug Аз ще се заредя с олио,мляко и зехтин и ще видиме с кое ще го мажа.Ще пробвам и с трите и ще преценя кое му действа най-добре,пък и предполагам че нищо няма да му стане ако ги редувам  newsm78

# 174
Аз първоначално бях избрала за първите месеци продукти на мустела, но сега започнах да се чудя дали да не взема Биодерм и Авен.   

Амели, съжалявам за загубата ти   bouquet

# 175
  • Gone with the wind
Ееех, сега ме запалихте по тази фирма. Четох, че може онлайн, а ги имало и в магазини "Слънце и Луна". Но доста скъпички ми се струват... Или просто не съм в час с цените на бебешката козметика. Simple Smile

Ако говориш за мустела, онзи ден гледах в 1 аптека "комплект" - шампоан за коса и тяло, олио и крем за подсичане за 40тина лв., т.е единия продукт ти излиза почти без парички, та обиколи и разгледай

# 176
Съжалявам за загубата на двете момичета  Hug Каквото и да каже човек в такъв момент е излишно.
Пожелавам на всички мами отсега нататък само хубави моменти и новини.
Аз също се бях оплаквала за подути крака и ръце,на моменти и лице...Много е неприятно,но казват,че в тези жеги няма как.
unique_v -Не съм знаела за копривата,може да питам АГ и да пробвам  newsm78
Anni-Да се похвалиш след прегледа.

# 177
Puffy1988, много се ядосвам, че няма да мога дайда с теб. Cry Чакам те да разкажеш.

За козметиката - вече си взех на Адерма измиващ гел  за коса и тяло, ще си купя на същата марка млякото и олиото. За дупето си взех на Авен против подсичане едно кремче. Смятам и крем cocon на Адерма да купя, защото е много хубав, аз съм със силно алергична кожа и ми действа вълшебно. Преди дни пробвах една мостра на Клоран(измиващ гел за коса и тяло -  бебе) и останах също много доволна. Баткото ми е също с много чувствителна кожа и му понесе много добре.
В аптеки Ремедиум пускат много добри промоции, сега има на Биодерма(бебешката серия), но аз не съм доволна от тази марка.

От днес баткото ми е с хрипове в белия дроб и така както трябва да почивам се скъсах от ходене по лекари.
Отивам да почивам, че в 14:30 трябва да го водя при пулмоложката.

# 178
Привет  и от мен, пак сте писали много, до сега ви четох.
Днес малко се поизморих с домакинска работа, но поне имам наготвено, че и два сладкиша спретнах, тъкмо диетично  Whistling
Краката ми не се надуват с тази бременност, с предната редовно бяха надути.
Но пък и аз много се потя, не знам по колко пъти влизам в банята и след 10 минути пак съм вир вода. Както каза Сийловър, при нас е от високата влажност. Понякога и въздух не ми стига, пък ме е страх и климатика да пускам, че да не настина.
Както съм морско чедо, никак не обичам риба, почти не се сещам да ям, не че не мога, но не ми е сред любимите храни. Особени такива костеливи или миризливи, хич не ги поглеждам. Уважавам скумрията и цацата.
На болните - бързо оздравяване, на тези на преглед - късмет! Ще чакаме отчет после.

# 179
Риба  Sick Sick Sick  

За рокличките за момиченца - като майка на такова имах много за новородено, облякох ги по веднъж колкото да не е съвсем без хич и то за  не повече от час. Ужасно неудобно нещо, ако детето не може да стои поне седнало (т.е. първите 7-8 месеца). То и за снимки не става, защото бебето е легнало, роклите му се качват на ушите като се завърти два пъти, изобщо не е подходящ тоалет за всекидневно стоене с него, пък то няма много къде да се облича така. Има страшно хубави гащеризончета на Дисни за момиченца, къде къде по-удобни и красиви  Simple Smile

Аз изкарах бебешките дрешки и ги наредих по шкафовете, ще ги пера чак девети месец като вляза, не искам да се прашат излишно.

Не ми е трябвало нито бебешко олио, нито мляко в началото. Имах купени на Хип обаче. Не ѝ беше суха кожата и ми се струваше излишно да я мажа с тях в жегите и да запушвам порите само. По-късно ползвах по капка от олиото за бебешки масаж, но беше вече студено.
Като споменах за масаж - ако има някъде лекция за това може да я посетите, дребната направо се размазваше от масажа, мъркаше като коте  Mr. Green А после спеше като труп 5-6 часа, правехме го късно вечер след баня. Много им харесва и ги изморява, та поне спинкат сладко.

Общи условия

Активация на акаунт