До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 116
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Ани с този шаран направо ме бутна в размисъл , какво ще ям утре  Mr. Green и без това ми се ядеше от няколко дни  Hug
Аз съм чумата на рибата Joy Joy Joy от много време само риба ми се яде, а тоя дзвер си го разпарчелдосах като последния кянибал и вече съм спокойна, даже и хайвер за тарама отделих, сега го почистих и прибрах със сол и за супа отделих Whistling ама аз съм израстнала на реката тука и на гьола, за мене рибата е по-вкусна от всичко друго, особено блатната, дето много хора не могат да я ядът  chef
О и аз блатната я най-уважавам  Mr. Greenшаранчета , голи облечени всякакви и таранка , абе вкусна е и това е   chef

# 151
Момичета Hug, тъжа за загубите ви. Надявам се възможно по-безболезнено да се преминва през тези моменти, които за съжаление съпътстват живота ни.

За подуването на краката да се изкажа актуално. Оплаках ви се преди седмица-две, че моите започнаха (както и предишната бременност) вече. Ами АГ-то ме прати на преглед за вените. Слава богу нямам разширени вени, но лекарят ми изписа все пак чорапи за вени (безплатно, тук се поемат от касата), които обемат целите крака. Само пръстите на краката са ми отворени. Действат ми страхотно - Туити Peace. Нямам никакъв оток по краката или е минимален. Другото което и АГ-то и съдовия ми препоръчаха (понеже питахте за билков лек) е чай от коприва, но листа да се купят, а не в пакетчета. Той е силно отводняващ и помага за разкарването на отоците. Купих го и го почвам от утре. Ще споделя и ефекта от него.
А за рибата, не понасям шарани и другите блатни. Имат си гаден за мен тинест дъх и нищо не може да го разкара, нито домати, нито лук, нито орехи. Препоръчвам ви да опитате костур, бял амур (който е много близък до шарана, но без тази миризма на тиня) и зандер (в БГ му казват бяла риба, ама май на много риби се казва бяла риба, та най-добре с другото име). Костурът ми е най-вкусната речна риба за момента.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 02:11 от unique_v

# 152
Добро утро дами,
аз днес съм на преглед и съответно не съм спала .Навих си алармата за 7ч. , но се събудих в 5:30 и не можах да заспя , та станах да не се мъча.
Краката и на мен са ми леко надути ,днес ще говоря с АГ-то.Също ще я попитам за даряване на стволовите клетки , как стои въпроса в Бургас.И ние сме решили да дарим ,защото е доста скъпа услугата.
Амели много съжалявам за загубата ви  Sad

# 153
Добро утро . Аз съм кукоряк вече от един час  Crazy
Юник, при теб времето можеби не е много горещо , аз тук примерно в тия жеги не бих понесла да търпя чорапи. А дори си имам разширени вени  Sad  Обливам краката с много студена вода , вечер когато си вземам душ и това което правя само . Хубаво е , че на теб ти помагат . Peace

Обичам речната и язовирската риба , и някои морски . Шаранът на мен не ми бие на блато , но пък е мазен и за това не ми харесва. Обичам таранка, червеноперка , костур ( ама не от развъдник ) , от морските Сафрид , Чернокоп ....
Вече отдавна не купувам сладководна риба , защото масово по борсите е такава от рибарници. Хранят ги със смески и също им дават антибиотици ( същата работа както с пилетата) и най-неприятното ми е , че повечето от тази риба ми има един и същ блудкав вкус. Мога да сравня , защото съм израстнала с дядо рибар , и винаги на село имаше прясна сладководна риба  Heart Eyes
Много не ми харесаха някои океански риби , които сме си вземали от големи  китайски магазини с огромен избор на риба , но то там избора е толкова голям , че кой знае на какво сме попадали , без да ги познаваме рибите  Mr. Green

# 154
  • София
Добро утро, дами!

С подуването на краката се боря от 6-ти месец и не, няма оправия. След сън спадат една идея, но всъщност пак са много подути. Даже не помня как изглеждаха преди.

За информацията, относно стволовите клетки - важи за София, но може да звъннете на същия телефон и да попитате към кого да се обърнете за вашият град. Предполагам имат информация, защото ако не се лъжа всички се съхраняват на едно място, или най-много в два - три по-големи града. А можете и да попитате в големите болници от града, в който живеете.

Риба ОБОЖАВАМ. Мога сутрин обед и вечер да се храня с риба, както и почти всякаква морска храна.Опитвах се в началните месеци да пазя благоприличие и да се лишавам и от един вид сурова, но не издържах и вече честичко си хапвам. Обаче с шаран един път имах сблъсък и не се харесахме с него. Ех, мечтая си да спечеля почивка, в която да присъства само морска храна и да си отям на всички вкусотийки и глезотийки, които предлага морето, но тук или не мога да си позволя често или изобщо не се предлагат.

Силви26, палчета от мен за прегледа днес.

# 155
Добро утро и от мен!
Аз имах проблем с подуването на краката още от 4 месец, защото работата ми е седяща и цял ден висят надолу. След като излязох в болнични вече не са така Simple Smile акушерката при доктора ми ме бъзика: "Абе те всичките като не ходят на работа са много добре"  Crazy
А речна риба аз също обожавам, но напоследък не ми понася. Става ми лошо от почти всичко. Затова карам на плодове, зеленчуци и кроасани. Май е по-добре, че не мога да ям, че още малко и ще започна да се търкалям  ooooh!
Пожелавам добри новини на всички мамчета, които са на прегледи днес Simple Smile
Хубав и спокоен ден момичета!

# 156
 Добро утро!
 И моите крака са подути и ме болят от няколко месеца. Не вървя, а се тътря. Скоро ви се оплаквах.

# 157
Видях лошите новини  Cry Съжалявам за загубите ви, момичета!

RAQSVETLINA, аз също исках на кенгуру, но така и не намерих мнения (лични) пък меделата ми я похвали близка точно, като се бях замислила за нея Simple Smile

Kikito86, не знам защо не виждаш, но аз съм си фукла и сега ще ти пусна ЛС  Mr. Green

За подуването нямам какво да кажа, за щастие тази екстра ме подмина, надявам се и до края да не се появява, а за даряването на стволови клетки, като бяхме на отворените врати в Тина Киркова нямаха информация. Казаха, че до скоро не е било опция, сега жената не знаеше, но май имат желание да участват в инициативата. И там ми дадоха този номер, за да звънна и да проверя.

# 158
Добро утро! Амели, моите съболезнования! Аз вече нямам живи баби и съм се "вкопчила" в бабата на ММ /която скоро водихме на операция/. Краката ми се надуваха в жегите. Като съм на работа и остана сама в стаята си ги вдигам на стол. На зъболекар си ходя - 2 пломби ми направи и тази седмица ще ходя за почистване на зъбен камък. Аз имам проблемни венци и е много важно да го чистя редовно. Дори се запуснах - не ми е чистен от миналата година. Не е дълга и сложна процедура и ако нямате подвенечен камък, за който се налага лекичка упойка /с впръскване/ ,дори не е болезнено. Както се оплаках преди време, моята фризьорка замина за Враца, и днес трябва да си потърся нова, защото корените ми отново са се белнали! Аз пък не обичам риба. Ям по мъничко един-два вида, но не съм като Сохо.   bouquet Ще се обадя за даряването, благодаря за телефона, Сохо!!! Желая ви хубав ден, без лоши новини!

# 159
Здравейте момичета!

Съжалявам за всички, които преживяват загубата на скъп човек. hug

Аз за пореден ден си седя вкъщи, не излизам никъде и това ме побърква. Но и е факт, че не мога да ходя, започват пак болките и стяганията.
 Не ми се подуват крайниците и много се радвам за което.
Трябва да поръчам чаршафчета, но чакам малко да ги намалят.
Баткото и той вече се побърка с мен вкъщи, но така ще е до 20 Август, пък после вече няма толкова да се пазя Mr. Green

Лек и успешен ден на всички  bouquet

# 160
  • София
Добро утро Simple Smile
За подутите крака да споделя и моя опит - мъчат ме от май месец, веднага щом затопли. Стигнах до там, че сандал не мога да обуя и ходех само с гуменки. Преди 3 седмици обаче отидох на ортопед и ми препоръча ортопедични стелки. Направиха ми ги миналата седмица, не знам от тях ли или от това, че вече не ходя на работа, или от водата с която нон стоп се наливам, но определено отоците спаднаха значително!

# 161
  • София
Добро утро момичета   bouquet
Aмели моите съболезнования! Sad
Аз тази сутрин се събудих с болки в гърлото та сега ще изпия един чай малко профилактично пък да видиме дали ще олекне малко  Rolling Eyes
Днес ще ходя на ден на отворените врати в "Майчин дом" та после ще разкажа за какво става въпрос  Wink
По въпроса с рибата аз не съм и голяма фенка,мога да ям ама мога и да не ям  Whistling 2 години и половина живях във Варна еййй така и не се научих да ям повече риба и морски неща Simple Smile
На мен краката ми се подуват когато прекаля с разходките или примерно както като пътувахмедо Варна от пътя ми бяха станали на гюленца  Laughing На мен и пръстите на ръцете доста ми се подуват,но няма как ще търпиме още малко остана  Heart Eyes

# 162
Добро утро newsm46
Аз шаранчето дето снощи го разпалчелдосах беше заслабнало, само чисто месо без грам мазнинка, ама това е защотот не са почнали да трупат за зимата Peace много рядко риба ми е мирисала купуваме или ловим само от познати язовири, блата и реки Mr. Green
Нищо не ми се надува ама се потя като магаре и сутрин съм вир вода #Crazy
За морски дарове убивам хора, ама сега стм ги ограничила, че не е хубаво за бебето, че те събират много вредни неща особено мидите Party
Днес съм на преглед на ЖК и след малко ще се къпя и в най-големия пел ще ходя #2gunfire дано бебка се е обърнала Praynig
Нашите баби са се засилили рано, рано да си идват още средата на август направо ще ги гръмне главата баш на края с тях #Crazy

# 163
Здравейре мами,

разписвам се и аз от морските вълни Simple Smile

Много лоши новини, няма да коментирам, сигурна съм, че всички сме го преживели тежко. Дай Боже повече да не чуваме такива неща и всички да стигнем до най-успешния край  Praynig

Аз се чувствам добре, друго си е на морския бриз, но сутрин ми е адски горещо и задушно и направо имам чувството, че въздух не ми стига. Иначе като вляза в морето и шкембака все едно го няма Simple Smile Направо ми олеква, не ми се излиза  Laughing Но водата не е най-топлата възможна, както обичам аз... Но като искам топла вода да ходя на Индийския океан...
Иначе Стела трудно я изкарваме от морето и като успеем да я стоплим и изсушим започва веднага нови набези.Добре, че баща и се занимава, щото с тоя тумбак не мога да тичам след нея по пясъка. Само си представете  hahaha

Аз пък да ви кажа моя опит с чувалчетата - имам две летни и две по-плътни, но това дете не ги понася от самото начало и това си е. Казвате за безопасност, но Стела така ми се беше овъртолила в тоя чувал веднъж, че лошо ми стана. Повече не посмях да я мъча - спи си отвита и това е. Да не говорим, че реве и мрънка докато не разкараш чувала или завивката. Не понася завивки и точка по въпроса. Като не се разболява, няма какво повече да се занимавам.

За зъбния камък - няма проблем, аз също си го почиствах наскоро. А иначе съм наредила няколко кариеса и усещам, че има някакъв по-сериозен проблем отзад на един от кътниците, но това - след раждането ми каза моята зъбарка.

Целувки и поздрави от мен!
 Hug

# 164
  • София
Някой ползвал ли е или да сте чували отзиви за тези: http://www.--reklamen-spam--/bio-kozmetika-za-bebeta/65-cattier- … t-milk-cream.html
http://www.--reklamen-spam--/bio-kozmetika-za-bebeta/66-cattier- … tirasht-krem.html
http://www.--reklamen-spam--/bio-kozmetika-za-bebeta/516-lavera- … nder-neutral.html

Ох, защо излизат така не знам. Става въпрос за Cattier - Хидратиращ крем Бебе, Cattier - Емулсия (олио) Бебе, Lavera - Бебешко олио Baby & Kinder Neutral

Общи условия

Активация на акаунт