До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 137
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Лулу, и у дома е нещо такова. На мен сякаш не ми пречи, но мъжа ми усеща пренебрежението и съм го хващала как преди преглед звъни на двете баби и ги строява " Отиваме на преглед. Към 15 ч да звъннете да питате как е бебето!" на мен ми е смешно. Като не им идва отвътре, що да се насилват жените? Предпочитам хората да бъдат естествени, ако ще от това да ме заболи, отколкото насилствено любезни и превзети.
Моите родители са доста сурови и може би егоцентрични. От тях няма какво да очаквам. Сега като почина баба, майка ми директно ме гръмна в лицето с новината. Никаква подготовка, никакъв такт, а това ми е любимата баба, която ни е отгледала с брат ми в бедните години на прехода, когато родителите ни трябваше да бачкат като животни къде ли не и какво ли не, за да изкарват някакви пари. Та аз да не бях бременна, пак щях да се срина от кончината й, а сега бременна съвсем...направо не знам и в момента се чудя как го понасям. Но факт,че никой от най-близките ми хора не проявява никаква деликатност и никаква толерантност към мен, моето положение и моето бебе. (С изключение на брат ми, който много ме жали,но той все пак ми е брат, а и живота така ни е поставял до сега,че все сме били заедно и все сме се опирали или побутвали един друг  Laughing )

# 226
Шише се чудех дали да взимам, но си спомних едно мое обещание - поне веднъж седмично, едно хранене, ще се цедя и ще давам с шише. Да не забравя как се пие с него и да го иска. Заради нежеланието на Елена да пие от шише (цяла седмица я мъчех, а беше вече на 4 месеца) не можах да ида като хората на среща на курса. Мярнах се за малко и бегом в къщи, да се кърмим.  Crossing Arms Crossing Arms

Немирима, браво на бебчо, че се е обърнал.  Hug

О, да. С това извадих късмет така да се каже с момата. Трябваше да дохранвам, защото през деня нямах изобщо кърма, а нощем се препълвах пък не сучеше. Дохранвах с кърма от шише един-два пъти дневно и се оказа голям късмет, защото първите месец-два ако ги научиш да пият от шише после нямаш никакви проблеми да изцедиш и излезеш малко да разпуснеш. След втория месец май няма шанс да ги научиш да пият от шише. Сега съм се заредила с чисто новички шишета и колкото и да мразя цеденето пак ще уча на шише първите месеци.

Залъгалки не съм купувала, малката ги плюеше надалеч  Mr. Green Но не е лоша идея, иначе като почнат зъбите мама става залъгалка и е ужасно болезнено и неприятно. Пък и доста бебета се успокояват по-лесно със залъгалка. Може да взема някоя.

Lulu25 Близките също тотално игнорират факта, че съм бременна и най-вече ММ. От време на време ме избива на  #2gunfire  Crazy

# 227
  • София
Привет!

Амели, съжалявам за загубата на баба ти Cry   Hug

За залъгалките - не мога да се съглася, че каквото им предложиш отначало, това искат.  Аз на моето бях купила силиконова на Авент, която изобщо не искаше, после ни подариха една каучукова на Нук и много си я хареса.
Разликата е в това, че силиконовите са по-издръжливи като материал, но пък са и по-твърди.  Каучуковите е добре да се подменят честичко, защото се изхабяват, но са по-меки и близки до усещането за гърдата.
Аз пак бих настоявала с бибата, много трудно и късно я отказа Лора, но както и преди съм казвала - много повече ме плаши смукането на палец.

Аз дохранвах с изцедена кърма отначало и въпреки това малката след това не искаше да пие от шише.  Можех да пропускам хранене едва след като я бях захранила и заместила кърмене.

И при мен е налице това с лекото пренебрежение към факта, че съм бременна.  Доста е различно от първия път.  На мен не ми прави впечатление, че не питат как е бебето, то какво ли имам да им разкажа...  Повече ми тежи, че не ме жалят много (освен брат ми), а аз вече много се уморявам покрай грижите за Лора, постоянното мъкнене на ръце и тичане след нея Confused

За вестителките - аз вече два пъти се самопредложих и никой нищо не каза, та затова вече няма да се кандитирам Mr. Green  И все пак е редно да се впишат момичетата, които са съгласни, на първа страница, за който има желание да ползва "услугите" на такава Wink

Амели, аз няма да се изненадам, ако това със салмонелата е точно, за да си намалят бройката на децата.  Аз съм чувала, че ги държат на течение, че да се разболяват, а ти за един слух се чудиш  ooooh!

# 228
За вестителките - аз предлагам за Пловдив да е Петя, ако тя е съгласна разбира се  newsm10

Петя, скрина който сте купили е много хубав.Честито!

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 23:38 от tania_tsvetanova

# 229
  • София
Ама то изобщо не е задължително да е по градове.  Какво пречи аз да пиша смс на Петя, например Wink
Може да са 2, може да са 20 вестителки.  Няма значение кой откъде е, важното е да има желание и възможност да го прави.

# 230
Ами и аз писах, че може да съм вестителка, ама и на мене никой не и обърна внимание Joy тъй че който решите, мене ми е все тая, аз съм началото на септември ама май някой от вас преди септември са ви насрочени секциотата newsm78
Залагалки-не, отричам ги и само ако е нещо много на зор работата ще дам Naughty

# 231
За желание и възможност е вярно... В миналата ми отчетна си бях избрала 2 вестителки - едната титулярка, другата резерва. Да де, ама титулярката не ме отрази, пък резервата май тръгна да ражда, та си известих аз май, или в последния момент някоя от момите се сети  Joy

# 232
Sleeping Beauty Anni0422 ок и за вас съм  newsm10

# 233
За вестителките - ние с bebitka и CurlyD сме в постоянна връзка една с друга, така че някоя от нас ще извести за другите две какво се случва  Mr. Green Предполагам тези, които имат мобилен И-нет сами ще ни се похвалят на живо от събитията  Crazy

Днес като гледам календара и се шашнах колко малко време остава.  ooooh! Утре се надявам да си свърша последните задачи и се залавям здраво с пазаруването, че не ми се иска бебока да ме изненада. И аз от другата седмица излизам в 45 дневен болничен.

# 234
  • София
Добро утро! И аз мислех да се предложа за вестителка, че по принцип с координация се занимавам цял живот. Но май вече има желаещи, които са с термин началото на септември.

# 235
  • София
Добро утро!

Така и така подкарах темата с шишетата, та да довърша. Като се изцеждате и излизате как се съхранява кърмата? Ако се замразява после само се вади да се размрази и се дава ли? Не вкисва ли, не се ли променя по някакъв начин? Колко време може да се съхранява във фризер?

Относно вестителките, желаещите по-добре да пишат на авторката на лични и да и кажат да ги добави на първа страничка, защото съм сигурна, че след време пак ще се води подобна дискусия.

За пренебрежението - вие поне сте с втори дечица и донякъде разбирам околните, че им отдават цялата си любов и внимание на тях, но какво да кажа аз, където ми е първо, а съм в подобна ситуация Simple Smile Гледам да не си го слагам много - познавам си ги.

# 236
  • София
сохо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Това да се пише на авторката на темата е най-разумно.  Че и тя не може да търси из темата кой е пожелал и кой не.

# 237
  • София
Благодаря! Много полезна информация

# 238
  • Пловдив
Добро утро!
Действително съм пропуснала кой се е самопредложил за вестителка. Както предложиха - ще е най-добре да ми пишете на лична и ще ви добавя на първа страничка.

P.S. Също така на много мами не е отбелязан пола на бебчо на първа страничка, може да са казали, но също ще помоля да пишат на лична за да добавя съответното щъркелче. И побързайте да не взема да родя Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 09:30 от DianaR

# 239
Добро утро и от мен!
Днес ми е много блъснато, така се събудих... Уж ще имаме гости довечера, но никак не ми се шета.
За игнорирането, най - вече ме дразни, че ММ не е толкова ентусиазиран, не иска да пазаруваме нищо, мисли, че всичко, което имаме от първото ще е достатъчно, за да посрещнем новия член. Вчера даже имахме спор и за комплекта за изписване, не можело ли този от баткото да ползваме... Нямало ли ножички, биберони и шишета... Ужас, направо ме застреля с тези въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт