До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 141
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • До морето :)
Шише се чудех дали да взимам, но си спомних едно мое обещание - поне веднъж седмично, едно хранене, ще се цедя и ще давам с шише. Да не забравя как се пие с него и да го иска. Заради нежеланието на Елена да пие от шише (цяла седмица я мъчех, а беше вече на 4 месеца) не можах да ида като хората на среща на курса. Мярнах се за малко и бегом в къщи, да се кърмим.  Crossing Arms Crossing Arms

Немирима, браво на бебчо, че се е обърнал.  Hug

# 211
g_12_09 за глава можеш да пиеш парацетамол

# 212
Идвам да се отчета от прегледа .
Бебо е с дупето на долу.Отговаря на 31-32седмица.Но не се притеснявам , защото има още време и се надявам да се обърне до момента на излизане.Питах доки как стои въпроса със стволовите клетки каза , че няма проблем тя е правла тази процедура дадеми една брошура на една банка и каза да се обадя за инфо .
Беше голямо чакане пред кабинета .После ходих до две лаборатории и до НОИ и краката ми са като мекици ....много надути .Ама сега ще взема един душ и се тропясвам.
Шише купих едно на tommee tippee малко и 2 залагалки (бяха в комплект).
Лека вечер момичета отивам в банята и лягам , защото умирам за сън

# 213
Ето ме и мен мацки   bouquet
Имам ужасно главоболие, не е силно но е някък продължително ooooh!
Шише съм взела едно на МАМ пише 80 % по малко колики или нещо такова и една бибка на нук силиконова,   защото с баткото така бях взела няколко , а той си ползваше само първата независимо че бяха еднакви как ги разпознаваше не знам  newsm78   и не мисля да вземам други, шише ще има и при помпата за кърма .
За козметика ще полазвам Джонсън и джонсън много я харесвам  Peace
За бръсненето  и огледало ми не помага вече  smile3532
Ненимира браво на твоя бебешок, колко е станал голям и аз като теб излизам в болничен 45 дни след две седмици  Hug
Силви Hug

# 214
g_12_09 за глава можеш да пиеш парацетамол
Е да но моята глава е особен модел  Mr. Green и такива неща не признава като парацетамол аналгин и подобни само нещо наистина силно ми действа и то не всеки път. Днес съм по-добре дано до утре вече нищо да ми няма.

# 215
  • София
Добре де, за начало не е ли достатъчно шишето от помпата? Аз си мислих да мина само с него и ако има нужда да купувам останалите пак същата марка за да стават на накрайника.

Ако плацентата е 1 -ва степен, значи ли че се преносва?

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 21:26 от soho doll

# 216
Съществуват четири степени на зрялост на плацентата:

* До 30 седмица – 0 (формиране)
* От 30 – 34 седмица – 1 (растеж)
* От 34 – 37 седмица – 2 (зрялост)
* След 37 седмица – 3 (стареене)

Моята помпа е стара, и шишето към нея не ме кефи особено, затова ще купя едно. Иначе ако смяташ да сте изцяло на кърма, може и да не ти потрябва шише изобщо. Повечето кърмени бебета отказват водата.

# 217
  • Пловдив
Да се изкажа и аз по темите, че се водя ветеранка, к`во като нищо не помня  Mr. Green?
Залъгалката не е чак такава трагедия. Не пуска мляко, та обикновено не свикват с нея, ама връща от пътя, ако много плаче. Сега се сетих, че взех на Нук, каучукова анатомична, но наистина свикват с първата, та се чудя дали да не взема една съвсем обикновена на Камера, че ако си я хареса поне ги има под път и над път. newsm78
Шишета взех 2 по 260 мл за болницата. Има и едно на помпата. Повече няма да взимам. Трябва да пробвам, но май стават и на помпата на гърлото. soho doll, щом за в болницата не ти искат и ако си и маш кърма/ а аз знам, че ще имаме всички  Hug/ не ти трябват повече шишета. Моят със сигурност ще го хранят първият ден с АМ, та предпочитам да си е с неговите шишета.
tania_tsvetanova, последно взех този скрин. Има и по-високи. Яд ме е, че не поръчах един друг шкаф, ама свърши вече.
Пък и си оставам с надеждата да са сбъркали пола и да си имам мома...  Embarassed
smile3521 И аз, и аз.
Бръсненето отдавна ми е сложна процедура. Карам по памет, уж задобрявам, излизам гордо от банята и като се погледна в огледалото установявам, че съм във вид "тука има-тука нема". Shocked Иначе пък скоро се престрашихме на креватни упражнения, дето се вика открих някои нови хоризонти, явно заради продължителната суша мноооого хубууу ми се видя, ама вчера ММ имаше мерак да не губим пак тренинг, пък мен ме избиваше нещо на смях, та сега ми е кръвно обиден.  Whistling
Пловдивските мами да вземем да пием по кафенце? Ще пиша и във фейсбук. Трябва предродилна сбирка да си направим. Редно е.
Всичко друго го забравих, естествено.  Blush

# 218
Добра вечер,коремчета waveyи аз днес ходих по разходки,нали ви бях писала че ми се виждаха някакви точки днес вече се наканих и ходих на очен ми жената каза аз точки невиждам,няма проблем с очите,било или от кръвно или от кортико-препаратите за астмата Thinkingнякой ползва ли такива?
аз купих само едно малко стъклено шише Авент натурал антиколик ,мисля да се кърмим,ама ще питам док че с тази астма незнам Whistling
за козметиката -купих ме Нивея лосион за коса и тяло,мисля и лосионче за масаж,от сущата серия,за сега няма да вземаме скъпа козметика,надявам се беб да си я хареса  Wink
сладки сънища smile3524

# 219
Съществуват четири степени на зрялост на плацентата:

* До 30 седмица – 0 (формиране)
* От 30 – 34 седмица – 1 (растеж)
* От 34 – 37 седмица – 2 (зрялост)
* След 37 седмица – 3 (стареене)

Брех! Това не го знаех!!! Аз сега съм в 33-та седмица, а вчера на прегледа докторът констатира втора степен на зрялост на плацентата. Той и на предния преглед ми каза,че бързичко ми се изчерпва капацитета на плацентата, ама за хич не си го сложих на ума. Ще трябва пак да звъня и да питам какво аджеба се има предвид.

Браво на бебчо, че се е обърнал, ама не бързай да се радваш, че има време да се завърти още 2-3 пъти  Laughing

Моля ти се и ти недей така! Моята се е преместила малко от последния преглед- тогава главата й беше центрирана в таза ми, а вчера беше вдясно, но докторът ме увери,че няма шанс при нейните габарити и в тая теснотия да се обърне пак изцяло. Освен това моето диване се е изпружило в цял ръст и ме подпира с крака в гърлото направо, не мога да дишам. Добре,че съм висока,та поне по вертикала има пространство. Ако трябва да се свие на кълбо и да се претъркули, мисля,че категорично ще умра.

В нашата градина пък май има салмонела. Казвам май, защото това е твърдение на лелка от персонала, която ме пресрещна, подшушна ми го под секрет и за мое добро ми препоръча да спра Ива. Звъннах на ДжиПичката да й раздуя хавата и да искам извинителна бележка,че все пак като не ходи детето, нали...що да плащам, и тя ми казва,че ако има салмонела, тя, както и всички други джипита щели да знаят, пък тя такава информация не е получавала. Странно. С мъжа ми предположихме,че може би персоналът на градината се опитва да се отърве от деца през лятото, защото сега са събрани 3 градини в една, много деца с малко учителки. Но пък да правиш такива трикове със слух за салмонела си е рисково занимание.
И все пак, решихме да спрем Ива и я пращаме на спортен лагер в НСА.

# 220
Здравейте, коремчета Hug Днес беше доста тежък ден за мен, направо съм убита. През нощта в 3:30 часа от Испания пристигна бъдещата леля /сестра на ММ/, в 7 часа трябваше да сме в КАТ за смяна на шофьорските ни книжки и номерата на колата - опашките естествено са задължителни, но минахме сравнително бързо /за около 2-3 часа/. След КАТ си дремнах за половин час. После чистих, готвих, а сега имаме и гости /двама приятели на ММ/. Много ме заболя кръста и съм си полегнала, пък гостите да ги обгрижва ММ. Всичко съм им сложила, но не мога и компания да им правя. Очите направо ми се затварят, но разбира се прескочих до хола да хапна вкусотийки hahaha
за залъгалките - много се чудих какви да взема и все ме убеждаваха, че каучуковите били по близки до майчината гърда. Не знам до колко е така, но времето ще си покаже кое ще и харесва повече на бебка Crazy
nenimira това дали ще плащаш болничния май си зависи от АГ. Аз до момента не съм дала и лев, а съм болничен от началото на бременността.

# 221
Моите хора заспаха отдавна, но аз не мога нещо. Та ви чета.

Амели, и според мен по-добре, че сте я спрели от градина, да не се окаже истина накрая. Ама пък ако лъжат трябва да се ебаси и идиотите.  ooooh!

За бръсненето  - карам го по памет и напипване, разбира се, положението е ужасно.  Laughing Това с огледалото така и не го схванах предния път като бях бременна, все ми се изпотяваше в банята и нищо не виждах. А не мога да накарам ММ, той ще ме сектердоса до две, пък и му нямам доверие.  Joy

# 222
Да кажа и аз за шишетата от моя опит - въпреки че баткото беше изключително кърмено бебе и шише не искаше, това не значеше, че не опитвах какво ли не да му пробутам - води, чайове разни (един път му подейства чай от анасон за коликите и сума време след това се надявах да повтори, но не би  Mr. Green). Понеже бебето поема много малки количества, може би до към 6м. съм ползвала само 125мл шишета на Авент, а и след това ми бяха много удобни, защото лесно ги държеше сам. Отделно с помпата едва изцеждах по 30-40мл за половин час и това огромно шише от 240мл изглеждаше ужасяващо празно Simple Smile

Залъгалка колкото и да не исках да давам, в един момент не се издържаше. И то точно в първите месеци, след това според мен ако бебе на 2-3м. си е свикнало без залъгалка няма какво да му се предлага тепърва. Както и с шишетата, това, че аз исках да му пробутам залъгалка, не значи, че той я прие  Mr. Green Mr. Green Все пак, имало е някакви моменти на спасение. Към 5-6м. започна съвсем да я забравя, или по-точно аз да забравям да му я давам и някъде до там бяхме. Иначе не намирам особена разлика между силикон и каучук.

Мен пък ме избива на чувствителност - прави ми впечатление, че всичките баби и дядовци тотално игнорират мънечкото, или се сещат с половин уста да попитат половин въпрос за него. Вашите така ли са? Rolling Eyes Не че държа да ме разпитват, то пък какво ли и толкова имам да им кажа, ама някакси големият така е обсебил вниманието, че имам чувството, че изобщо не забелязват, че съм бременна. Донякъде ми става жал за малкото - то и таткото (че и аз Embarassed ) го пренебрегваме, ама чак пък толкова... Не мога да преценя доколко е нормално и доколко мен ме тресат бременни настроения. Ето днес например се виждах за баща ми, за два часа виждане чак накрая се сети с един въпрос да попита дали малкият ме тормози и това беше; при свекърите с дни оставаме и там я се сетят да го споменат 1-2 пъти, я не; само майка ми се присеща по-често, но тя по-скоро от страх да не би да е наближило много раждането Simple Smile

# 223
Лулу, мен ме питат как съм. И до там. Най-много дали рита. Ама то и какво да им кажа, нали знаят пола. Сега покрай прегледа ще ме питат.

А какво стана с вестителките? Какво се реши? Аз още 2 седмици и влизам в 9-тия, та живо е интересувам. Аз с удоволствие бих станала (в предната отчетна бях), но телефонът ми е тотално прецакан. Тъч скрийна не работи. Мога само на вдигам и в най-добрия случай - да се обадя на последния, който ме е търсил.  Laughing Та ще си взимам някакъв телефон, но ще търся супер обикновен, да ми върши работа за говорене. И не знам кога ще стигна до някой магазин за телефони - втора употреба.

# 224
  • Пловдив
Аз ще съм средата на септември. Имам мобилен интернет и свястен телефон, ако искате ме пишете за вестителка.

Общи условия

Активация на акаунт