До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 179
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Забравих да пиша и за бялото течение- понеже аз имам от скоро воднисто и в понеделник питах доктора, та според него това е нормално овлажняване, изчистване на родовите канали и подготовка за предстоящото раждане. Аз си правих микробиология преди 2 седмици, но още не съм взела резултатите поради мързел  Embarassed
иначе аз се тревожех да не би да ми изтичат по малко водите, което съм чела в нета,но според доктора това са небивалици. Питах го за тестването с йод(което също съм чела в нета) и той каза,че не с йод, а с нещо друго се тества(забравих го), но 99% дава лъжливи положителни резултати, така че по-добре да не го правя. На прегледа се установи нормално количество околоплодни води.

# 331
И аз съм с вас  Peace В началото заради тъпото бяло течение се бях вкарала във филм , че ми текат водите  hahaha Патка съм голяма.
Пуфи,  Hug милата тя, знам какво  е. Преди месец се бръсна отдолу, ама нещо съм се порязала леко без да разбера. ?То как да разбереш като не се вижда нищо. И моткам се аз, по едно време влизам до тоалетната и на ежедневната превръзка- капка кръв.ЕЕЕЕ причерня ми.  Sick И като ревнах.... докато ММ ме успокои ... Mr. Green Сега ми е зажбавно, ама е много гадно.
 Тези дни си мисля, какво ли ще е като родя. Всички тия неразположения  newsm78 болки в кръста, гадене, киселини, запек, тежест, умора....и още. И да си облека нещо нормално  #Crazy Ехххх, вижда му се края.

# 332
Здравейте и от мен пупици сладки   bouquet
Ние спахме до 10,30 с детето и сега сме готови за подвизи  Mr. Green, напълнили сме басейна на терасата и от него няма по щастлив , а пък аз ще мога да свърша това онова  Flutter
сега се  връщам да ви чета  Hug

# 333
Здравейте, момичета,
аз също чакам моето момченце септември, 02.09, за сега само ви четях,
но се реших, че е време да се включа, тъй като сега имам повече време.
Купила съм основните неща за бебчо и дрешки за в началото. Но багаж за болницата
още не съм. Все си казвам, че има още време, но вече съм в 33 г.с. Simple Smile

# 334
Nova26 Добре дошла!

# 335
Здравейте мацки,
Най-накрая и аз съм обзаведена с количка. Ще пусна във фейса снимка.
За страховете преди раждането, а и за по-лесно раждане и въстановяване чета сега за разни хомеопатии. И съм склонна да пробвам. Така че, ако някой се интересува, може да му пусна на лични какво съм открила, за да не спамя тук.
За помощ от майки и свекърви ... много съм резервирана. Миналата седмица ни беше на гости свекърва ми и, въпреки че аз съм толерантна, а и тя се съобразява много с мен, имаше моменти, в които се генерираше няколко волта ток във въздуха от премълчани ситуации Laughing. А и съм забелязала, че ММ също се променя, ако тя е наблизо. Отпуска се и предпочита тя да го глези. Не я приема като гост и тя почва да се разпорежда с домакинството, а мен това ме изнервя, особено след като никога не съм живяла със свекърва. Та не съм сигурна дали ще се справя с едно, макар и временно, съжителство. Не искам да си развалям отношенията с нея, защото принципно се разбираме много добре.
Нова26 - никога не е късно да се присъединиш към нас. Hug

# 336
  • велико търново
здравейте и от мен,за бялото те4ение аз имам малко но е гъсто едно такова не е воднисто,на миналата консултация казах на докторката тя ми предписа едни вагинални свещи4ки,каза 4е няма да ми спрът те4ението но ако има нещо да го из4исти а в 9-ия или края на 9-ия неможах да разбера ще ми направи микробиология задължително я правили преди раждане ако има нещо да се из4исти Rolling Eyes избрахме коли4ка и кошара края на месеца ще ги вземем както и спалня за нас ММ newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 бебка е много оживена рита ме много и някой път даже толкова силно 4е 4ак се съмнявам 4е имам бебе в корема а нещо по голямо Joy Joy Joy

# 337
Здравейте пак! Върнах се от зъболекар и оцелях  newsm62
Нова 26-добре дошла.   bouquet
За помощ от майка ми и свекърва ми-не ми се иска да опирам до тях,но при положение,че живот и здраве ще ми е първо дете-няма как...Поне в първите дни  Rolling Eyes
За бялото течение и аз така преди няколко дни си бях изкарала акъла  ooooh! Бременилски му мозък,от всичко се шашка  hahaha

# 338
За помощ от майка ми и свекърва ми-не ми се иска да опирам до тях,но при положение,че живот и здраве ще ми е първо дете-няма как...Поне в първите дни  Rolling Eyes
Концепцията е погрешна. Коментирали сме го няколко пъти, но аз продължавам да недоумявам защо в България така масово се смята, че младата майка е некадърна да се справи със собственото си дете. Стига да имаш татко наоколо, никаква баба не ти е необходима. Ако имаш желание, е друг въпрос, но чисто като физически умения една жена е напълно способна да се справи сама с новороденото си бебе, особено когато има достъп до интернет и до цялата информация на света за възможните въпроси, които й възникват един по един.

След цяла нощ сън от моето неразположение (болката в лявата част на корема около пъпа) нямаше и помен. Първият половин час. После пак се появи. До обяд се засили. Не мога да го разбера това що за болка е. Сега полегнах и легнала съм добре. Само дето на малкия дивак (по-големият) никак не му е добре докато лежа и само се чуди как да ме накара да стана Simple Smile

Nova26, добре дошла Hug

# 339
  • София
Хайде да се разпиша и аз, докато малката спи Wink

За помощ от майка ми и свекърва ми-не ми се иска да опирам до тях,но при положение,че живот и здраве ще ми е първо дете-няма как...Поне в първите дни  Rolling Eyes
Концепцията е погрешна. Коментирали сме го няколко пъти, но аз продължавам да недоумявам защо в България така масово се смята, че младата майка е некадърна да се справи със собственото си дете. Стига да имаш татко наоколо, никаква баба не ти е необходима. Ако имаш желание, е друг въпрос, но чисто като физически умения една жена е напълно способна да се справи сама с новороденото си бебе, особено когато има достъп до интернет и до цялата информация на света за възможните въпроси, които й възникват един по един.

И мен това изказване ме провокира да пиша, но докато седна и ти си отговорила.  Точно това, което мисля и аз Wink
Явно е нещо насадено от по-възрастните хора, от времената, когато са живели всички заедно, не знам newsm78  Според мен присъствието на тези "помощници" е ужасно изнервящо, а засипана от съвети и чужда намеса майката не успява да се научи да се справя сама и да разчита сигналите на бебето и собствената си интуиция.

Лулу, според мен те е натиснало с коляно или дупе отвътре и затова те боли така.  При мен се получава от дясната страна, не е до пъпа и не боли постоянно, но ако само леко го докосна отвън е болезнено и неприятно. 

Нова26, добре дошла Hug

Уф, дребното ме вика...

# 340
Не искам да натрапвам мнение. Лично за мен,просто смятам,че първия ден -два сигурно ще е така. Пък и не е сигурно,че таткото ще си е у дома.Предполагам,че ще ме изнервят,не знам,не съм се сблъсквала с това,тепърва ще се уча. Може и да съжалявам,но...  Hug

# 341
Нова26 Добре дошла

Lulu25 unique_v И аз съм на тази позиция и искам да си спестя напрежението,което неизбежно възниква в такава ситуация.В домакинството-никога не е достатъчно чисто и подредено според нея,за грижите за бебето-разни остарели разбирания.Вчера и споменах,че на нашето момче розово и лилаво няма да му облека и съответно махнах тези дрешки.Другото,което заявих твърдо е,че за мен кърменето е много личен момент и не искам някой да седи при мен в този момент и да ме гледа baby_neutral Опитвам се да поставя някакви граници.То е ясно,че няма как да не я пуснем като се роди малкия.Просто при първа възможност след седмица-две ще я изпратим и да останем сами да се оправяме.

По повод притесненията на мамите,които са с първите термини и се чудят кога започва раждането....Четох,че около седмица или малко повече преди да започне самото раждане коремът се смъквал надолу,било свързано с наместването на бебето в таза или нещо такова.Мамите с опит да кажат дали наистина това с корема може да е критерий да се подготвим.Имаше и още,че със смъкването жената сякаш може да диша по-добре и по-леко.И последното е инстикта за гнездене Grinning

# 342
Да, по принцип в общия случай е така - бебето се "смъква" в таза, коремът видимо пада по-надолу, на английски терминът беше engaged, на български не помня как се казваше, май че се ангажира главичката. При мен си беше така с първото ражадне.

# 343
Седмаче, аз миналия път за първия ден-два си бях осигурила консултант по кърмене на повикване (Хедра от ЛЛЛ). Сега имам поне две дружки от конкурентната организация, ако се наложи ще звънкам по тел. Пък и тук в Германия ни се полагат така наречените хебаме-та (немедицински лица, но обучени консултанти при раждане, кърмене и всичко свързано с новороденото). А при предишното раждане бях пазарила една медицинска сестра от АГ да дойде до нас да ми покаже как да къпя бебока на мивката и как да почиствам пъпчето. Първият ден ми показа. На втория дойде да ме гледа как го правя и до там бяхме. Ноооо, важното е ти да се чувстваш най-спокойна. Ако усещаш,че с родителските тела ще ти е по-комфортно - действай така. Hug За мен е абсурдно те да ми показват нещо, което не са практикували от най-малко 25-30 години. Даже аз в моя предишен пост изобщо не коментирах помощ при гледане на бебето. Аз дори и помощ при готвене и чистене едва ли ще издържа. Само да сме живи и здрави и да няма някакви усложнения. Всичко останало ще се нареди. Praynig Peace

# 344
Днес ще претапицирам два стола и ще шия бебешки органайзер, който смятам да висна на шкафчето на бебо. Стискайте палци да ми се получи  Rolling Eyes

Непременно да ги покажеш, особено органайзера.

И аз не се спирам, нищо не ходя на работа. И пак списъка със задачи не намалява и има какво да се прави. Неща като готвене и чистене въобще не ги слагам в сметките. Тях правя, когато ми остане време м-у останалите занимания. Ето и днес - излязох в 8:30 сутринта и сега се прибирам, доволна, че отметнах всичко запланувано за деня.  Crazy

sealover, аз търся педиатър в района на Градска болница, така че ще се радвам, ако ми пишеш на ЛС повече подробности.
Аз съм решила в двете ми близки болници да се срещна с педиатрите и да видим кой ще ми допадне да се запиша. А като цяло мисля да се лекувам с хомеопатия, където ще си ходя отделно. Ако не си харесам педиатър в района, ще сго запиша при нашия личен.

За къпането - аз ще го правя на мивката и не ми трявбат легени и всички други джуджавки покрай тях. Замислям се обаче за онази готината кофа, в която застават в ембрионална поза и си плуват.  Mr. Green Ама тя по-скоро с цел успокоени и забавление, а не къпане.

Аз пък колкото повече наближава раждането, толкова по-спокойна ставам по въпроса.  В началните месеци имах разни притеснения, които обсъдих с лекари и консултанти, и откакто ми изясниха всичко, спокойствието ми граничи с непукизъм  hahaha

Аз не искам никой около себе си като родя. Ще се справим и сами и ще си изградим наш си режим. С "помощници" и психически и физически е по-зле (лично мнение). Свекърва ми сама си каза, че бебе не е държала откакто синовете й са били новородени и ако имаме нужда от помощ, нека да е за неща, различни от бебето като домакинска работа, което за мен е идеално, ако се наложи нещо. За сметка на това майка ми се бута да идвала веднага като родя да гледала бебето  hahaha Дано така да се бута да го гледа като порасне и искаме да й го оставяме.

Споделям мнението на Lulu25 - всяка майка е напълно способна сама да си гледа детето от първата минута - не й трябва нито мъж, нито баби, нито никой. Колкото повече хора и мнения, толкова по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт