До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 161
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Седмаче, аз миналия път за първия ден-два си бях осигурила консултант по кърмене на повикване (Хедра от ЛЛЛ). Сега имам поне две дружки от конкурентната организация, ако се наложи ще звънкам по тел. Пък и тук в Германия ни се полагат така наречените хебаме-та (немедицински лица, но обучени консултанти при раждане, кърмене и всичко свързано с новороденото). А при предишното раждане бях пазарила една медицинска сестра от АГ да дойде до нас да ми покаже как да къпя бебока на мивката и как да почиствам пъпчето. Първият ден ми показа. На втория дойде да ме гледа как го правя и до там бяхме. Ноооо, важното е ти да се чувстваш най-спокойна. Ако усещаш,че с родителските тела ще ти е по-комфортно - действай така. Hug За мен е абсурдно те да ми показват нещо, което не са практикували от най-малко 25-30 години. Даже аз в моя предишен пост изобщо не коментирах помощ при гледане на бебето. Аз дори и помощ при готвене и чистене едва ли ще издържа. Само да сме живи и здрави и да няма някакви усложнения. Всичко останало ще се нареди. Praynig Peace
Hug не съм се замисляла за подобни варианти. Да си призная,мислите ми първия ден -два да има някой около мен идват точно заради къпането на бебчо.  Embarassed Това ми е зора,не ми се смейте,моля  Embarassed  Laughing Ноооо,до септември месец  има време да ми дойде акъла  Mr. Green  Hug
Само всичко да е наред!

# 346
  • София
За сметка на това майка ми се бута да идвала веднага като родя да гледала бебето  hahaha Дано така да се бута да го гледа като порасне и искаме да й го оставяме.

Обикновено ентусиазмът намалява с порастването на бебето Wink

# 347
Нова 26 добре дошла  Hug
За "помагачите " е хайде няма нужда тъкмо съм заспало и бебето спи след безсънна нощ и тя се домъкнала да ми "помага " или седна да кърмя и тя зяпне дали му стига  ooooh! е неееееее  Naughty всеки да си знае мястото, майка ми съм я предупредила, но свекървата  ooooh! тя е в съседния апартамент и няма как, не че и на нея на съм казала само че тя си идва когато си иска  #Cussing out. с големия въобще никакво съобразяване , ама кърмя , ама нещо друго идва и забравя да си тръгне  Naughty та съм решила още от сега да и повтарям ,че нямам нужда  белким свикне с мисълта  Mr. Green

# 348
За помощ от майка ми и свекърва ми-не ми се иска да опирам до тях,но при положение,че живот и здраве ще ми е първо дете-няма как...Поне в първите дни  Rolling Eyes
Стига да имаш татко наоколо...

И зависи от таткото. Моят мъж е същинско бебе и аз не понесох да се оправям и с него, и с новороденото. Постоянно мрън-мрън " Нямам гащи, нямам чорапи, толкова ли не можеш да пуснеш една пералня..." Ако няма желание да участва, по-добре и той да се изолира надалеч докато майката се окопити и влезе в ритъм. Ние с моя мъж живяхме отделно докато Ива стана на година  и половина и си ми беше супер добре, нито баби, нито мъж ми се е мотал в краката, само аз и детето - чиста работа.

Седмаче , къпането на бебето ще ти го покажат в родилното и там ще се научиш. Поне мен там ме научиха и предполагам,че масово в болниците го правят. Веднъж ти показват, а от втория път само те гледат и те насочват. За два-три опита си готова научена  Peace

sweetynel , моят корем така и не се смъкна, хем преносих. Подпираше ме под бюста до последно и се беше скосил като масичка горе и като отрязан конус надолу. Смешна работа. Сега гледам от няколко дена пак към тази форма върви  ooooh!

# 349
За сметка на това майка ми се бута да идвала веднага като родя да гледала бебето  hahaha Дано така да се бута да го гледа като порасне и искаме да й го оставяме.

Обикновено ентусиазмът намалява с порастването на бебето Wink

А пък нуждите от помощници порастват тогава Simple Smile Simple Smile Simple Smile Майка ми наистина ми помага страшно много и ми е незаменим помощник за детето.... откакто стана на 1 година обаче  Peace

Седмаче, и аз го казах с добро чувство - ако имаш нужда и се чувстваш уверена така, разбира се, че няма лошо. Мисълта ми беше, че у нас така се насажда, че видиш ли като се роди бебето и трябва да се изсипе цялата рода да "помага" с искани и най-вече неискани съвети, а изобщо не е вярно, че не можеш да се справиш.
А с къпането пък съвсем - какво ми разбират тия ти баби, дето преди 30 години са държали бебета Simple Smile
Не натрапвам и аз мнение, но за мен е много по-добре таткото да се включва там, където евентуално има нужда от помощ - за къпането, например, обикновено имат по-големи ръце и им е по-удобно да хванат бебчето през корема като с длан скрият пъпчето. Както и за всичко останало - когато наоколо има баби, мъжете съвсем съзнателно се отдръпват, без друго стават твърде много хора, за да се суетят над едно бебе. Като няма баба, ще не ще, му се налага да помага - да подържи бебето, докато отидеш до тоалетната; да сготви вечерята, докато ти кърмиш; или пък да смени памперса, докато майката прави салатата; да постои сам с бебето, докато ти отидеш до магазина или да се поразтъпчеш и освежиш. Всичко това изгражда връзката на бебето и таткото, а когато има налична баба тя поема тези дребни задължения и в много случаи се стига после до "Ама той си живее, както и преди, само аз се мъча с това бебе" Simple Smile
Пак казвам, това са моите наблюдения, с най-добри чувства, без да натрапвам мнение на никого. Който се чувства по-спокоен с бабата наоколо, разбира се, че трябва да е с нея. Peace

# 350
Здравейте момичета,
Не знам дали е от това, че в момента съм по-чувствителна и или наистина ми се случват повече лоши неща, но и аз не помня по-напрегнат период, но като усетя раздвижването на бебка и се успокоявам, поне за малко. Последните два дни бяха ужасни и утре да мине всичко  ок и да се надявам, че ще се успокоя вече, ако живота не ми поднесе нова изненада де. Но, виждам че не съм единствена, на всички момичета с различни проблеми  Hug
Со амейзинг, надявам се до 9 месец всичко да е наред, ако питаш мен след това отиди в Майчин дом и стой там, аз също ще раждам там и макар, че нямам никакви оплаквания в началото на 9 месец ще съм в София при роднини и ще чакам събитието, така ще ми е по-спокойно. Стискам палци всичко да е ок. Hug
Относно помощта от свекърви и майки, мисля да се възползвам, ама не при ежедневните грижи за бебето, а по-скоро да го гледат за известен период от деня час два, за да мога да обърна внимание на себе си, особено ако съм изпаднала в депресия. Нямам проблем с резките реплики към двете, така че мисля, че ще овладея положението.,
Някой бе питал за 45 дневния болничен, той не се заплаща, както тези при комисиите, защото се пуска само от АГ, а за цената на комисиите навсякъде е различно на мен ми взеха 10лв.
Нова 26-добре дошла
Хубава вечер на всички

# 351
Здравейте,мацки,влизам само да се отчета от днешния преглед и утре или по-късно ще ви чета.Бях днес при моята докторка,която мин месец ме вкара във филми.Та,тя нали искаше да ме вкарва в болница,но след консултация с други двама лекари се оказа че сми съл няма да влизам.Днес тя ме преглежда гледа бебето и вижда,че абсолютно всичко е добре,сърцето е много добре и ми се изцепва "Ето,видя ли,добре че влезе в болницата да те обдишат,сега няма никакви проблеми" и аз съответно  Shocked Shocked Shocked.Ама си премълчах,не й казах че не съм лежала в болница. Rolling Eyes Просто нямам думи
Иначе ходих и при моя си доктор,бебето наистина е много добре-1,850 кг а за дължина не разбрах.
И така отчетох ви се,сега да видим кога ще ви чета....

# 352
леле 3-4 дни не съм влизала а колко сте писали,че и нова тема сте почнали Hug залавям се да чета  Peace

Вчера бях на консултация,скастриха ме-бебето било малко 1500гр.Малко ли е? Rolling Eyes

# 353
 Привет!
 Получих днес две нощници за кърмачки, които ще си ползвам сега, за в болницата и за след раждането. Поръчах си и от шишетата на Авент, заедно с четката и бибката. Също и комплекта за съхранение на кърма от 20 чашки и лъжичка пак на Авент и термос на Томи Типи. Утре ги очаквам.
 Майка пък миналата седмица като ми казва, че щяла да си вземе две седмици отпуска като се роди бебка. Пита ме и как сме щели (слага се и тя) да я къпем. А тя е толкова страхлива... даже кучето аз къпя, всяка седмица аз му трия и ушите, защото тя не може.  Naughty Няма да и давам бебка изобщо.

# 354
  • Пловдив
Да се отчетем и ние от прегледа.
Питах го за болничния, ще ми го издаде на 1 август с дата 25 юли - демек със задна дата.
Питах го за раждането - моята възраст 37 години и отгоре не била основание за секцио сама по себе си. Каза, че ще се пробваме нормално, но ако държа секцио да съм ходила в частната клиника, където той правел планови операции - Селена. Казах му, че по принцип съм за естествените неща, но ако ще ме разкрояват и отдолу и отгоре, а мерси....
После направихме ехограф - беба се оказа пак с две седмици напред, обърнала се е... Направи й специална снимка на дупито.  Heart Eyes След ехографа, каза че ако се задържи това положение, той ще препоръча секцио - вече освен годините има фактор, че съм слабичка, че беба е голяма, че имам един мисед миналата година.... Демек вече има много основания за секциото.... засега...
Органайзера и единия стол ги направих - сега ще снимам и ще ви покажа във фацебацето. Справих се добре.... мисля  Grinning
Рапорт даден!  smile3525

# 355
DianaR ти при кой доктор ходиш?

# 356
new leaf, нашият шезлонг е с люлка и с вибрация. На Фишър Прайс е.

DianaR, ще се радвам да споделиш какво си ушила. И аз мисля да направя органайзер.

Lulu25, напълно споделям мнението ти за отглеждането на дете Peace

# 357
  • велико търново
Естреа мисля 4е не е мн малко,трябва да е 1,700 в тази седмица ама мойто беше 1,600 докторката каза 4е е добре а и има малки има и големи бебета тка 4е не се шашкай Wink

# 358
От два дни се опитвам да ви изчета  Mr. Green
Много задачки тези дни отмятах и нямах време да влизам
Lulu25  newsm10 и аз мисля така за "помощниците" , но же видим живот и здраве септември
Моето течение също е жълтеникаво и по-гъсто но не са ми правили микробиология  newsm78
Да ви питам за тоновете -задължително ли се мерят в девети месец
Моя доки май няма такъв апарат в кабинета,а пък и той все бърза и прегледите минават за бързо  newsm78
Мислех си,че може да ме праща в някоя болница,знам ли  newsm78
След 2 седмици ще ходя за 45-дневния и тогава предполагам ще ми кажат някои неща

# 359
Да кажа и аз за помощниците  Rolling EyesПредния път свекито си беше взела отпуска мисля 1 седмица.Понеже живеехме заедно,мислех че нещо ще ми помага инъче за какво да си взема отпуск.По цяял ден си гледаше сериалчетата,поне готвеше на катибалите.Майка ми и тя идваше сутрин да къпе бебето ,абе изобщо картинка,добре че беше тя де,че да ми помага за някои лични нужди.Впредвид,че щях да се разчекна в банята да се подмивам с легена.Абе според мен колкото е хубаво да ги няма,толкова и понякога си струва да ги има.Вярвайте ми,че има и много млади майчета,които изобщо и хабер си нямат за бебетата ама и не искат да имат.
Аз от няколко дена вечер ама никак не се чувствам добре.През нощта имам все някакви болко.Ни надясно,ни наляво,ужастно е.Боли ме вляво ама немога да разбера притиска ми миомата ли,вече натежава и ми притиска изцяло ниско долу.Утре на жк ще питам.Малко остана вече,нямам търпение  Rolling Eyes
И аз съм с бяло течение.Безцветно,като вода,най-вече като стана сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт