До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 154
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
-Petia-  благодаря за поканата, мила, но както казах и на  DianaR за съжаление няма да мога да дойда  Embarassed

Puffy1988  Честит рожден ден   Gift bdbaloni  желая ти здраве, щастие, любов и здраво и пухкаво бебче септември месец   bouquet

# 406
  • София
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ТАНИЩЕ!!!

Днес като видях много се учудих. Дано всичко е наред и с двамата и скоро да се гушкат у дома.
Ама моля ви се, съобщавайте ги тези новини и тук, то ако не се беше обадила по случайност една от вас, тези, които не сме в групата няма и да разберат за половината родили.

По БТВ лейди в "Часът на мама" говорят за кърменето, ако някой се интересува да си го пусне.

Пъфи честит празник!

# 407
  • До морето :)
Лулу, в отпуска съм. Имам натрупана още от 2011г., няма защо да ми гори, а и като съм в отпуска получавам повече пари. Та до утре съм в отпуска. То пак добре, че работодателят ми е готин. Иначе мислех да се върна за 1 месец на работа, че ми липсва, но няма кой да гледа Елена. А и на мое място има един колега и де факто той ще трябва да си седи вкъщи, за да работя аз.  Laughing

# 408
  • София
Пуфи, честит рожден ден!  Бъди жива и здрава и къметлийка във всичко!  bouquet

Лулу, аз колко часове съм прекарала така в колата пред нас...  Но и аз си хващам интернета и ми е добре Mr. Green  По едно време си бях оставила книга в колата и си четях, и без това ми беше единственото време за четене.

Не че мен някой ме пита, но и аз да си кажа, че си използвах платения отпуск за разликата между двете майчинства Whistling

Аз нямам какво особено да ви кажа.  Вече с нетърпение чакам да се върнем в София и да отида на преглед на 30-ти, че стана повече от месец от последния.  Аз ритници кой знае колко не усещам, но пък напоследък постоянно напипвам някоя твърда част в единия или другия край на корема. 

# 409
Купих си козметика - в крайна сметка реших Бюбхен, пък ще видим, прах за пране и омекотител Сано, хавлийка за баня, комплект  чаршафи на Бертони / много са мекички и хубави/, нокторезачка на Томи Типи.  newsm44 Ох, много е хубаво да пазариш за бебчо, ако не съм с ограничен бюджет щях да купя още много неща smile3508

Аз май забравих да ви се похваля, че вчера  ММ прави разместване в спалнята и сложихме кошетката, изпрах си обиколниците, когато сложа всичко ще снимам.

# 410
Puffy, честит празник! Много щастие и най-усмихнатия подарък на термин  Hug

Звездичке, ще покажеш ли люлката-шезлонг? Намерих едни които имат и двете възможности, но люлеенето е с помощта на мама - крачетата са на дъга, а не e само т.е. няма как да го "зарежеш" да си се люля, докато минеш през тоалетната  Grinning

# 411
Ех, здравейте и от мен!
Най-после успях да ви прочета, тази тема се изписва по-скоростно и от предната. Докато дойде време да пиша и ме заболява главата  hahaha
Ние няколко дни хайманосваме с брата и сестрата на ММ, събрали сме се голяма компания и все сме по маси, ама  това никак не ми действа добре. Още повече ми изтръпват краката, не мога да си полегна да почина като хората. Преди беше само вечер, сега започнаха и през ден. За да се успокоя се налага да ритам като кон или да ставам да се разхождам.
За помощта от бабите съм малко разполовена. С баткото ми помагаха, сега имам опит и не се притеснявам, но въпреки всичко пак ще искам помощ, Не говоря за нещо свързано с бебето, аз и първия път си го гледах сама. По-скоро става въпрос за домакинството, за пране, гладене, чистене. Искам това да ми отпадне, за да мога изцяло да се грижа за бебето и да ми остава тук-таме малко време да се изкъпя и подремна. С баткото имахме доста трудно кърмене в началото, той висеше по един час на гърда, после спеше един час и после пак на гърда. В този един час, докато спеше, ми оставаше време да си взема душ, да си оправя ноктите или да хапна, рядко се случваше и да дремна. Но за готвене, прахосмукачка или гладене не ми стигаше времето изобщо. Майка ми ми беше от голяма помощ. Някои от вас ще кажат, че не е задължително да се готви, но аз съм на мнение, че салата и пържени яйца, или нещо готово от магазина, не са опция за хранене на кърмачка, така че си искам наготвеното  Laughing Първо ММ ще си вземе полагаемите 15 дни след изписването и после майка ми ще си вземе отпуска. Ще имам достатъчно време да вляза в крак, да се окопитя от раждането и да се сетя как се гледа бебе. Нямам търпение вече  Heart Eyes
Да се похваля, че вчера взех комплекта за изписване, много е сладурски, жълт с жирафче  Heart Eyes
Да честитя и тук на Танище, много се облещих от новината във фейса, най-малко съм очаквала, че е родила и честно казано малко ме хвана паника  Shocked
Танище, едно голямо  Hug и скоро те чакаме с повече информация!
Сийловър, вчера бяхна лекция за храненето на бременната и там казаха, че колкото повече вода съдържа един плод, толкова е по-голяма вероятността да ти преедизвика киселини. Така че нищо чудно бостанските плодове да ти действат така. При мен странното е, че динята никога не ми прави киселини.
Унесох се.
Целувки на всички!

# 412
  • До морето :)
Ценен съвет - този трик го научих от предната отчетна и ми беше много полезно - за раждащите нормално. Ако имате епизотомия или шевове като цяло - купете си пояс, но от най-малките. Надува се почти до край, но все пак се оставя място, като седнете върху него, да не се спука. Така 7 дни вкъщи, докато ми заздравее раната седях. Мъкнех го навсякъде с мен и бях рахат.

# 413
Ценен съвет - този трик го научих от предната отчетна и ми беше много полезно - за раждащите нормално. Ако имате епизотомия или шевове като цяло - купете си пояс, но от най-малките. Надува се почти до край, но все пак се оставя място, като седнете върху него, да не се спука. Така 7 дни вкъщи, докато ми заздравее раната седях. Мъкнех го навсякъде с мен и бях рахат.
Благодаря за припомнянето, това го бях забравила !

# 414
Здравейте и от мен. И какво се оказа - Танище наистина била заета!  Joy Да са живи и здрави бебоче и родители! Стискаме им палци, както и на Естреа, която също мистериозно зачезна.

# 415
както и на Естреа, която също мистериозно зачезна.

Тя писа, май вчера беше Simple Smile

# 416
леле 3-4 дни не съм влизала а колко сте писали,че и нова тема сте почнали Hug залавям се да чета  Peace

Вчера бях на консултация,скастриха ме-бебето било малко 1500гр.Малко ли е? Rolling Eyes
ето вчера писа

# 417
Честито на Танище от мен и дано бързо да наддава на грамчета бебчо    bouquet

Аз също не съм във фейсбук групата и доста се изненадах, дано всичко е наред  Hug

Днес обикалях да си направя едно комплектче за изписване за малкото, за да е с нещо новичко тогава все пак. Има само летни неща, какво пазарувате  newsm78
Явно септември ще почнат да изкарват есенните, пък то тогава едва ли ще имам време за обикаляне. Взех две по-малки бодита с късо ръкавче от Джъмбо, дано да има кога да ги носи  Mr. Green

Пояс не съм ползвала след първото раждане, ама то като ме изписаха вече нищо не чувствах, хем имах шевове долу.

Лулу - най-добре не го носи детето да не направиш някой гаф точно накрая. Моята я вдигах да ѝ измия ръцете наскоро и ме скъса корема ниско долу да ме боли, и аз се бях попритеснила. Сега даже се чудя как да накарам баща ѝ да я извежда тази вечер, че много ми тежи вече  Crazy

# 418

Аз пък нямам изобщо никакво време, хем съм си вкъщи - имам един куп лични задачки да свърша преди раждането и няма кога даже да подредя и разчистя  Crazy Малко по-малко почнах да се приготвям за болницата. Взех си чудни бабешки гащи от Карфур - 5 броя за 6лв  Simple Smile

От кой Карфур ги взе тези гащи. Днес гледах в мола в Парадайз, който е, но не намерих. И къде бяха, търсих при бебешките неща и при дамското бельо. Да не би да са другаде?

# 419
Ето ме и мен   bouquet
Обадих си още сутринта на док и той каза оставаш в болница  Embarassed
отидох там веднага прегледаха ме и казаха да си ходя ,биха ми един папаверин в дупето , слушаха тонове и док каза да си почивам повече и че това се получава от тежестта на корема и той опъва  Embarassed Каза ми да отида на консултация на 1.08 и ще говорим, честно казано се поуспокоих, но продължава да ме боли кръста, е не е като цяла нощ както беше ама боли........... Иначе исках да погледнем бебо , ама казаха че не е нужно и много се ядосах и си останах само с тоновете  Mr. Green
Иначе да си пия нош па, едната акушерка каза на 6 часа , другата на 8  newsm78 а сега де
Вие на колко часа го пиете, моля да споделят мамите пиещи нош па  Rolling Eyes
И така цял ден спах и сега ставам  и малко ще се опитам да се поразмърдам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт