АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 147
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Бибитке, горе-долу има дата, тоест аз и ММ сме се спряли на конкретна, но предстои да я уговорим официално с лекаря, който уж бих искала да ме изроди. НО мисля да не казвам на никого кога ще е, за да запазя елемента на изненада. Wink

За цигарите и децата - оф за съжаление май вече е настъпила възрастта, в която в съзнанието на децата започва да расте интересът към цигарите.  Confused Аз бях пушач до преди за забременея. Докъм 2,5г беше ок да пуша пред нея, защото не разбираше и не проявяваше интерес. В един момент обаче започна отлично да разбира и ми беше много трудно да се крия. Редовно ме питаше какво и защо правя. Минах на ел. цигара и я лъжех, че това е "чесало за гръб"  Laughing като гледах да не вижда като дърпам. Но определено се е правила с разни неща, че пуши, от което ми ставаше много криво. За ММ да не говорим. Той е върл противник на цигарите.  Crazy  Все мърмореше, че давам лош пример на вече всичко разбиращата Анди. Сега се моли след като спра да кърмя, да не пропуша отново. А на мен честно казано понякога цигарите ми липсват и се опасявам именно, че след време пак ще започна. А в името на децата хич не искам...

# 241
  • Кърджали
Панди, стискам палци... Я виж, малко останало, ще стигнеш до края.
Бибитке, и Кати по едно време ми разправяше, че с едно момиче в детската градина пиели кафе и пушели цигари  Laughing
При нас нищо особено. Кати си ходи на детска, тази учебна година добре започна.... Засега не е боледувала /като изключим едно зачервено гърло и една хрема, дето си ги изкара съвсем съвсем леко/. Тия дни е подхваната  нещо темата за бебе в къщи, снощи Краси извърши една огромна агитация на Кати да приеме тази идея /сега да не кажете, че сме се захванали бебе да правим  Laughing какъвто е късмета. Споменава се от време на време./
Аз днес ходих на гинеколог. Уж заради една раничка, която ми бяха открили преди време. И накрая се оказа, че ми откриха доста голяма киста. Та тръгнах си с една рецепта и да видим в началото на другия месец какво ще кажат...

# 242
  • Sofia
Питате за Елиза - ами да кажем вече добре приема яслата, почти свикна. Е, от време на време си примрънква сутрин, че не иска да ходи, но там казват че е спокойна, яде, спи, играе и така.

За имитирането за пушене на цигари и моите деца го правят редовно със солети. Приемам ги за нормално, защото и аз, и моите връстници сме правили същото като малки. София имитираше, че пуши още преди мъжа ми отново да пропуши, така че го е видяла от другаде, не от вкъщи. Редовно имитират също че ядат семки и ги белят, явно много ги впечатлява този процес.  Simple Smile

Панди, датата няма да кажеш, то ясно и нормално да е така. А име измислихте ли за принцеската?  Ама каква съм любопитка и аз.  Embarassed

Алекс, дано да я махнеш тази киста само с лекарствата, които са ти дали. И аз съм записала час за профилактичен за началото на другия месец. Дано само децата да са здрави, че да мога да отида!  Praynig Пък едно бебе - хубава работа...!  Simple Smile

# 243
Алекс, еее от де пък сега се взе тази киста?!  Confused Дано изчезне с лечението иииии.... щом сте заговорили за бебе, аз ти го пожелавам от все сърце!!!   bouquet Hug

Хариелка, браво на Изи за градината! Simple Smile За името - да, още от 5-ти месец го решихме категорично. То е име, за което и двамата сме говорили колко ни харесва още преди да започнем да правим планове за второ. Даже толкова свикханме да й казваме така, че дори аз започнах да се изпускам пред родителите ми.  ooooh! Иначе направихме грешката да кажем на Анди, по-точно аз да йкажа.  Blush Първо я пробвахме с втория ни фаворит за име - дали ще го издаде. Естествено го каза.  Mr. Green Казахме й, че ще го сменим и тя седмици наред ни молеше да й кажем новото име с обещания, че този път нямало да го издаде. Е, казах й и издаде краткото на името.  Joy Ама то аз съм тази, дето е яла крак от кокошка, та как няма Анди да е същата?  hahaha

# 244
  • Немция
Хариела, 4удесно е, 4е Изи свиква ве4е с яслата!

Панди, много добра идея да запазите за вас датата на секциото- нека раждането на беб4ето е свързано с изненада, и без това при секциото липсва тази спонтанност на мига.
За цигарите- известна ми е зависимостта към тях. Аз ли4но съм пушила 4 години, но за щастие лесно ги отказах, нямах силна зависимост, но виждам при Половинков колко е трудно да ги махне.

Алекс, кистата може да из4езне и сама, дано имаш този късмет! Има разли4ни кисти, с разли4ен характер.

Ние в4ера пекохме първите коледни сладки, които ве4е наполовина са изядени.  Вкарах с в малко приклю4ение- докато малкият спеше на обяд, подготовката вървеше  по план, но след като се събуди станах разногледа. Върхът беше , когато дребното се покатери на дивана и падна на главата си.  Наблюдавах го от кухненската маса, където в това време приготвях нова доза сладки. Другият път ще пека само с помощник за децата.
Вие пе4ете ли коледни сладки?

# 245
   Хм, някой май си бременее тайничко...  Hug

# 246
  Хм, някой май си бременее тайничко...  Hug
Rolling Eyes
Това е интересно,кой ли е? Laughing
За също ще правя сладки ,но по-късно,че до Коледа нищо няма да остане.Дано само да сме добре и ще си направим.
Пандичка,пожелавам ти всичко да мине по-план и на финала едно сладко бебе и много щастливи родители Hug
И аз да се похваля,но тайничко ,защото ми е рано,а аз съм малко суеверна.Митето и той ,живот и здраве през лятото ще стане батко.Още съм в началото и тази седмица ще ходя да се записвам на женска консултация.Пандичка все пак малко ще бременеем заедно.
Ние вчера се възползвахме от намалението в Хиполенд и купихме единие подарък за Коледа на Митачко.Сладоледената къщичка вече е тук да видим другия какъв ще е  Laughing
Хайде пак ще пиша,пък може и да разберем коя е другата бременелка,ако иска да знаем де.

# 247
  • София
Честито Рибке! Пожелавам всичко да е както си трябва и да мине леко и приятно за теб Wink

Янче, малко остана. Стискам палци!

Ох, мойта мома е заспала под масата, а уж спа вече... Отивам да я местя...
Ей, ама упорит рак...аз я местя, тя слиза на килима да спи...

Най-накрая на всички излязоха изследванията, няма следи от нищо в тях - значи е утрепан за момента стрептокока.  Laughing
Нямам търпение да ги пусна на градина пак, че направо луда ме направиха тия дни.
Ади направо чупи рекордите за изпълнения. Онзи ден идва Боби и ми вика: "Мамо, Ади е гола. Махнала си и памперса даже". И наистина момичето си се съблякло и се въртеше доволно в леглото си.
Ама някаква мания я гони за обличане и събличане - очевидно се упражнява. Редовно облича домашните си дрехи и по някое време довлачва и пижамата си и я навлича върху всичко...
Определено вторите деца много повече се отпускат да правят глупости.
Днес, например ми се ядоса за нещо, хвана си чашата и започна да я блъска в тяхната масичка. Отгоре има плексиглас и преди малко видях, че има цепнатини по него, където е блъскала - егати силата...

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 18:39 от silvi.d

# 248
  • Немция
Рибке, с тайното бременеене да не би теб да имат в предвид? Laughing
А сега 4естито, лека бременност, здраво и сладко бебе накрая(айде сега и една дъщери4ка Wink)!

Коледни сладки ще правя още веднъж, този път ми се иска да е по-сериозно коли4еството, но се надявам на помощта на бабата и дядото, които ще са ни на гости по това време- тоест да се занимават с мал4уганите, докато аз действам в кухнята. Wink

Силви, май наистина вторите деца са по-големите разбойни4ета- е , има и изклю4ения, но по принцип вторите са по-диви. И при нас натам отиват нещата, макар 4е малкият още е на 16 месеца, тоест има накъде още да се развива. Но баткото ни беше такъв кротушан, 4е просто нямаше как да се повтори това. Mr. Green
Събли4ането и обли4ането на малката сигурно са досадни, но от друга страна е супер, 4е проявява тази инициативност. На мен това ми липсва при голямото Бибит4е. Доколкото имам наблюдения, девойките клонят към мания за обли4ане и събли4ане Laughing, все моми4енца са тези, които още на 3 години ми скриваха топката със смяна на тоалети. Mr. Green

# 249
  • На плажа
Рибке тихичко "честито",радвам се и дано всичко да е наред до края  Hug
Моето второ дете направо ми спира тока от лудории,аз си го обяснявам по скоро от факта ,че е мъжко и затова е по-диво  newsm78

# 250
  • София
Рибке ех, че хубава новина и от мен тихичко "честито" Simple Smile

# 251
Привет! Ние в събота пак прекарахме деня по болници. Sad Анди направи ужасна алергична реакция към ухапване от някакво насекомо след като предната седмица отново беше нахапана на гроздове, пръскахме, лъскахме и нищо. Този път от едно ухапване цялата ръка сякаш беше заразена. Оргомен оток, мехури, червени петна. Страшна работа! Слава богу минахме без АБ, само с крем Дипрогента и Ериус. Този Дипрогента бил въл-ше-бен. Майка ми много ми го похвали, но направо не врявах, че наистина е тоооолкова невероятен! За 2 дни отокът спадна и днес детенце е на градина. Вече повече я сърби, отколкото я боли и се притеснявам да не се чеше...  Praynig

Рибкееее, честито! Много се радвам! Пожелавам всичко до края да мине по мед и масло и лятото да се радвате на прекрасно бебче!  Hug Кога е терминът?  newsm53

А... ти коя си?  Grinning Не си писала, регистрирана си съвсем скоро, но звучиш, сякаш ни познаваш много доре. Simple Smile

# 252
  • Sofia
Цитат
Цитат на: ElenaPetrova83 в Съб., 23 Ноем. 2013, 14:02

А... ти коя си?  Very Happy Не си писала, регистрирана си съвсем скоро, но звучиш, сякаш ни познаваш много доре.

Да, наистина не те познаваме. Thinking

Рибке, честито и от мен, миличка! Пожелавам ти лека и спокойна бременност и всичко да е наред до края!   bouquet  bouquet  Hug  Hug

Пандичке, вие пак притеснения сте имали.  Sad Какво е това насекомо, което може да я е ухапало? Хубаво че бързо се е повлияла Анди.  Hug

Силви, добре че изследванията на всички са чисти. Дано повече не ви навестяват тези гадини!

МММММ...  smile3534 коледни сладки...  smile3534 Правя, правя и още как. Тази година още не съм ги започнала, засега съм на разни банички и соленки, но междувременно си избирам кои рецепти за коледни сладки да пробвам.  Grinning

# 253
  • София
Ехоо, момичета! Пробвам се да  пиша, че все не успявам!

Рибке, честито! Лека и щастлива бременност!Видях те аз в една друга тема, но не посмях да кажа Simple Smile

Пандич, много неприятно нещо! Ние така заминахме на море тази година- кошмарни обриви, урбазони и изпълнения. Мина след седмица чак, кръвта беше отровена...

Хариелка, гледам ти куклите във фейса, ама как пък такива сладки ги направихте! Захарни са направо! Hug

Бибитка, тази година ще правим коледни сладки задължително! Всъщност всяка година правим, но тази са много важни. Детето гледа филмче, в което децата решават да направят подарък на Дядо Коледа. И идва да ме пита ние какво ще му подарим. Аз предложих да му направим бисквитки и той много се вдъхнови, каза, че ще правим меденки, ще ги оставим в чинийка до елхата и ще му оставим чаша горещо мляко. Та няма начин, трябва да правим Simple Smile Но със сигурност ще е по-натам, няма да е скоро, нямам никакво време, а си е трудоемко. Направо ще се съберем фамилията след 15 декември и всички цузамен ще творим.

Алекс, дано да е нещо невинно и скоро да се похвалиш и ти като Рибката Simple Smile

Да си кажа за нас малко- добре сме, в лудница, разбира се, но сладка. Детето расте ли расте, за 2 месеца е дръпнал 3 см, якето, което му купих през септември му е малко вече. Един такъв се източи, стана си съвсем момченце вече, всичко бебешко загуби. Не млъква. Ама наистина постоянно говори, не спира да мели. От месец и половина не е ходил на градина, беше болен, че даже и в болница, после пак се разболя, после пък заради ваксините на бебето го задържахме вкъщи и така, пълна лудница. Не иска да се занимава с нормални неща, не иска да рисува, да пише, нищо! Дай му компютри на него, кога ли изхвърчат през прозореца не знам. Напоследък играе на Плейстейшън, супер много се дразня, но не успявам да му обръщам достатъчно внимание и той компенсира Sad Иначе другата му мания е да смята. По цял ден ме кара да го питам колко прави 2+2, 4+5  и т.н. в рамките на 10. Голям математик ми се извъди Simple Smile Почна да свиква с бебето, вече не ревнува, единствено радост остана, много се вълнува от него, много се радва на усмивките, постоянно му говори и му обяснява "Аз съм твоето братче и се грижа много за теб". Голяма ми е скица Simple Smile

Даааал свърши ми почивката, но нищо де, пак голям чаршаф спретнах Simple Smile

# 254
  • София
Само да се запиша да ми излиза темата!
Янче, мисля те.
Целувки на всички ви, да сте здрави, като открия някоя дупка ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт