ПРОБЛЕМ С МАЙЧИНСТВОТО!

• 664
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,моля  за малко инфо ако някой е наясно и съвет какво да правя! Извинявам се,че именно тук пиша,но не открих подобна тема! Миналата година Юни месец ме назначиха на работа на временен трудов договор,защото работех сезонно на морето! Септември месец разбрах  че съм бременна,и тъй като  в началото имах леки усложнения се наложи да изляза в болнични, и така до  сега! Имам си  момченце,което се роди месец Май! на 10 Август ми изтича последния болничен! Имахме уговорка с работодателката ми, да не ме освобождава и  аз да си плащам осигуровките за да мога да ползвам майчинство! Но ето че  сега когато дойде време да ми се подготвят документите, ми се обадиха и ми казаха да си търся друга фирма,че "УЖ" счетоводителката не искала да се  занимава с мен! Молбата ми е ако някой е наясно да сподели каквото знае! Аз доколкото изчетох,принципно нямат право да ме освободят по какъвто и да е начин! И все пак въпроса ми е  възможно ли е  да  ме освободят все пак по някакъв начин! И ако е възможно ще имам ли право на майчинство ,АКО се прехвърля в друга фирма и как става?!!! Благодаря ви за вниманието и ще съм ви много благодарна ако някой ми отговори и даде съвет.Бебчо е на 2 месеца и немога да го оставя и да тръгна по институции да обикалям!

# 1
можеш да получаваш майчинство ако след като ти изтече последния болничен някой те наеме на работа и излезеш в майчинство. Трябва обаче да ти изтече и последния болничен. Успех!

# 2
Ако договорът ти е бил срочен - могат да те освободят, както и в срок на изпитване в полза на работодателя, или по взаимно съгласие - не си ли разписала заповед за освобождаване? Не могат без такава з-д да са ти прекратили договора.
Ако пък е бил постоянен е нужно разрешение от ИТ, в случай че е по инициатива на работодателя - майките с деца до 3г. са под закрила в този случай.
Принципно може и при друг работодател за започнеш за кратко - дори и 1 ден, и да си доизползваш остатъка.

# 3
Не,не съм разписвала абсолютно нищо,но при положение че са изтекли 6-те месеца срок на изпитание, а аз и до ден днешен се водя при тях, не би ли следвало евентуално ако ме освободят да е  до изтичане на 6-те месеца! На какво основание биха го направили сега,след една година?!

# 4
Не,не съм разписвала абсолютно нищо,но при положение че са изтекли 6-те месеца срок на изпитание, а аз и до ден днешен се водя при тях, не би ли следвало евентуално ако ме освободят да е  до изтичане на 6-те месеца! На какво основание биха го направили сега,след една година?!

Възможно е да е срочен - за опр. срок, тогава не си под закрила от КТ, но въпреки това заповед за освобождаване, пак трябва да разпишеш.

Общи условия

Активация на акаунт