На море в Гърция 2013 - VII

• 69 468
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Параход Ако кажеш още някои и друг остров се връщам обратно и хайде пак в Гърция, въпреки че сега сме съвсем на друга тема.
Мислех си, че се търси как да стигнем до Сими с кола. Напълно си права, че на него не е нужно да се ходи с кола. Но лошото е че ние сме се с нея. Много пъти го изчислявам и така все ми се вижда по изгодно. Както го смятам и в случая. Да се дигнеш да отидеш само до Сими по какъвто и да е начин просто не си струва, трябва да се върже с нещо друго. Турция ли,  Родос ли или другите острови наоколо.
Тук момичетата се чудят как да стъпят поне на някои от островите, не говорим за почивка.
И в момента има едни круизчета на Луис по 4-5 дена с които стъпваш последователно от Пирея на Миконос-Патмос-Родос-Крит-Санторини и като бонус Кушадасъ. Ако това го сметнем като фериботи, мога да кажа точно колко е но ще се въздържа. А круиза е 200-250 евро на човек с бонус пакет напитки, което само по себе си е над половината. А тук се каза, че само Крит-Санторини е 120 евро.
Ето и въпроса за паркинга в Пирея, ако се качваш на круиз независимо колко дни, паркинга струва по 10 евро на ден, иначе двойно. Цената е същата като на всички круизни паркинги в Европа. Има хотели където също можеш да паркираш за толкова, дори за 8 евро/това за Тaня67/.

# 136
  • София
Да, към хотелите паркингите са по толкова, но едва ли някой ще се съгласи да си държим там колата без да сме им клиенти. И круиза на пръв поглед изглежда приятен, но не искам само да стъпя на остров, а и да го разгледам.  Wink  Предполагам, че при покупка на билет за ферибот не е 10 евро, нали?

# 137
  • София
Тaня ако вечерта нощувате в хотела и говорите с тях колата да остане там за примерно 5 дена без вас, те няма да загубят тези пари. А вие слизайки после пак ще се върнете в хотела. Колкото до качването на ферибота, винаги сме се качвали с колата и не се е налагал паркинг. Права си за малкото време по островите и аз не го харесвам, затова правим и другият вариант с фериботите, но е доста по-скъп. Ще го споделя и него.....

# 138
Много благодаря на всичко за отговорите Simple Smile
Извинявам се, че така постоянно питам нещо, но все още много неща не са ми ясни, колебая се, обмислям, сравнявам.... И пак имам въпроси Blush
Ръкавът Ситония по-хубав ли е от Касандра като море, плажове и т.н. Разглеждах снимки в google и в Ситония плажовете ми се сториха много по-хубави, "по-гръцки", въобще по-хубаво ми се видя, отколкото Касандра Thinking
Втори въпрос - ако резервираме от тук хотел или студио само за спане, без осигурена закуска и вечеря,  се притеснявам, че едва ли ще ни стигнат парите за храна или поне не и за 6-7 дни. Нали казвате, че в Гърция всичко е два пъти по-скъпо от Бг. Закуската не ме притеснява особено, но вечерята - да! А нямам намерение да се разправям да готвя, това няма да е никаква почивка, ако аз ще трябва да се занимавам с приготвяне на храна! Може би евентуално, ако носим от тук някакви консерви и сухи неща за ядене за вечеря....
Какво имаме като варианти, ако да речем можем да отделим около 800лв за всичко - храна, спане и път? Малко са, да, но това е за сега положението. Какво бихте ме посъветвали?

# 139
Много благодаря на всичко за отговорите Simple Smile
Извинявам се, че така постоянно питам нещо, но все още много неща не са ми ясни, колебая се, обмислям, сравнявам.... И пак имам въпроси Blush
Ръкавът Ситония по-хубав ли е от Касандра като море, плажове и т.н. Разглеждах снимки в google и в Ситония плажовете ми се сториха много по-хубави, "по-гръцки", въобще по-хубаво ми се видя, отколкото Касандра Thinking
Втори въпрос - ако резервираме от тук хотел или студио само за спане, без осигурена закуска и вечеря,  се притеснявам, че едва ли ще ни стигнат парите за храна или поне не и за 6-7 дни. Нали казвате, че в Гърция всичко е два пъти по-скъпо от Бг. Закуската не ме притеснява особено, но вечерята - да! А нямам намерение да се разправям да готвя, това няма да е никаква почивка, ако аз ще трябва да се занимавам с приготвяне на храна! Може би евентуално, ако носим от тук някакви консерви и сухи неща за ядене за вечеря....
Какво имаме като варианти, ако да речем можем да отделим около 800лв за всичко - храна, спане и път? Малко са, да, но това е за сега положението. Какво бихте ме посъветвали?

Трудна но не и невъзможна мисия. Има един български сайт за хотели. http://www.greek-hotels.ltd.bg/
Разглеждах го преди да тръгнем за Керамоти и после гледахме на место. Цените не са високи според мен. На живо хотелите изглеждаха по-добре от снимките. Поне тези които бях харесала. Не видях за колко човека търсите стая. Закуската вече я коментираха. Не е нещо което да не можете да си приготвите. Само да отбележа, че тази година в нашата закуска имаше плодове и зеленчуци. Колкото до останалото. Стандартно хляб, сирене, шунка, масло, гаден течен шоколад, сладко, мед, варени яйца, корнфлейкс или пак ще повторя всички, може и без закуска. Едно хранене в кръчма от 20-40 евра за 2 възрастни и едно дете. Едно ястие 6-7 евра. Лаврак 28-30 евро/кг. порция за двама около 600-700 гр. Ципура 10, аншоа 6-7. пържени картофи 2 . Обаче всичко зависи от кръчмата. Защото последния ден обядвахме в един къмпинг на края на Вурвуру май Рая се казваше. За 14 евро преядохме. Огромна порция пастицио, порция шишчета, част от които останаха, пържени картофи и голяма вода.
 Дюнери са по 2-3 евра. Пиците на плажа 6-7. Колкото до зеленчуците и плодовете бяха на цените в Бг. След като резервирате стая ще направите и по-точна сметка колко ще Ви остане за храна. Писаха доста тук а и аз мисля, че ще е по-добре да си запазите нещо предварително за да няма изненади. А ако къщата има барбекю, какво по-хубаво да метнете две риби и да направите една гръцка (шопска) салата. Ах мечти.

# 140
  • Варна

Е да ама наи-важното - барбекюто отпада.
    AQUА са вегетарианци Sad

# 141
Защо лодка, Лефкада се стига по суша Simple Smile
Щото много ме бива с географията, затова ( не съм обърнала внимание )... Mr. Green
Тунела е няма и 2 км и е 3 евро в посока, определено Лефкада е най-достъпния от към цена и разстояние гръцки остров....в контекста на коментарите по-напред за цените на фериботите  Mr. Green

# 142
  • София
Момичета интересуваме тези от вас който са били по Касандра да ми кажат има ли там хубави пясъчни плажове с плитка вода и без каманяци. Търся нещо като Сарти ама да е на друго място, най- важното за нас е да има хубава пясъчна ивица , ситен пясък и плитко море. Ако може да ми препоръчате нещо. Защото доста от отзвите за Касандра, че е по каменисто.

# 143
Имаше питане за студиа Александър в Аспровалта.Миналата година бяхме там подмамени от евтината оферта-доволна съм от стаята,климатик си има,тераска,хладилник и е собственост на гърци,но храната е под всякаква критика.Добре ,че имаше за вечерите скара.Таратора си беше гола вода,връщахме го,ястията едни боламачи с някакви сланинести меса-ужас ви казвам.Готвят българи и храната я доставят от България-хляб и всичко останало.Закуска две кръгчета мек колбас или макарони-нямаше доволен човек от храната.Обадих се да попитама дали същите хора готвят и тази година-същите са.Иначе хотелчето е близо до плажа.Там плажа е с камъни и обувките са задължителни.

# 144
  • София
Момичета интересуваме тези от вас който са били по Касандра да ми кажат има ли там хубави пясъчни плажове с плитка вода и без каманяци. Търся нещо като Сарти ама да е на друго място, най- важното за нас е да има хубава пясъчна ивица , ситен пясък и плитко море. Ако може да ми препоръчате нещо. Защото доста от отзвите за Касандра, че е по каменисто.
На Пефкохори плажът е супер (този пред Крузо вилидж), но не е само за хотела. Чадърите и шезлонгите се ползват срещу консумация. Има и зона за свободно ползване и забиване на собствен чадър, има и сянка от дървета.
Снимки:
http://myrzelana.snimka.bg/travel/greece-2009-chrousso-village.420068.14744433
http://myrzelana.snimka.bg/travel/greece-2009-chrousso-village.420068.14744361
http://myrzelana.snimka.bg/travel/greece-2009-chrousso-village.420068.14744200
http://myrzelana.snimka.bg/travel/greece-2009-chrousso-village.420068.14744198
http://myrzelana.snimka.bg/travel/greece-2009-chrousso-village.420068.14744134
http://myrzelana.snimka.bg/travel/greece-2009-chrousso-village.420068.14744134
http://myrzelana.snimka.bg/travel/greece-2009-chrousso-village.420068.14744197

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 11:46 от bibi

# 145
  • ГАБРОВО
Здравейте, аз също се извинявам предварително за въпроса, сигурно се повтарям, но не ми е възможно да изчета всички теми за Гърция. За нас също е най-важно да отседнем където има пясъчен плаж, а не каменист и водата да е плитка и да става за деца и неплувци. Нямам конкретни претенции към някой ръкав на Халкидики, може и в посока Аспровалта-Неа врасна, може и откъм страната Катерини-Олимпийска Ривиера.  Все пак бих желала да не е чак толкова далеч от Солун (напр.да не е на "дъното" на някой от ръкавите). От четеното досега се обърках съвсем, дори попадах на противоречиви мнения за един и същи плаж - според някои каменист, според други пясъчен. Ако някой има познания за тази част на Гърция и може да ми спомене места с такива плажове ще съм много благодарна, за да мога след това да проуча по-подробно съответното селище, как се стига до там  и възможностите за престой и изхранване. Благодаря предварително

# 146
  • София
Благодаря Bibi, точно това търся сега набелязах няколко местенца . Предполагам това Крузо вилидж е Хотел или студио там. Как е селцето като населеност ние ще сме след 5 семтември така, че предполгам няма да им много хора, но като оживеност как , че Торони ми беше скучно малко, обичаме малко по оживени места.
Чакам и други предложения ако някой е ходил на Касандра.

# 147
  • София
Chrousso е най-добрият плаж на Касандра. И се намира извън населено място. На юг от Певкохори. Хотелът, който е най-близо до него е Chrousso village, на около 400м от плажа. Работи на All incl.
Другият хубав плаж е Sani, но там е доста скъпичко.

# 148
Момичета, помощ...
Вчера пристигнахме в Гърция и установих, че входящите и изходящите повиквания са ми ограничени. Така ли се получава когато нямам роуминг. Не съм сигурна да ми е активиран.
Много кофти се получи, някаква идея какво да направя???

# 149
  • София
Момичета, помощ...
Вчера пристигнахме в Гърция и установих, че входящите и изходящите повиквания са ми ограничени. Така ли се получава когато нямам роуминг. Не съм сигурна да ми е активиран.
Много кофти се получи, някаква идея какво да направя???

Така е без роуминг. Не съм сигурна, че нещо може да се направи оттам. Освен да се свържете с кол център на обслужващия ви .

Общи условия

Активация на акаунт