На море в Гърция 2013 - VII

• 69 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Ми 60 на мен ми е до коляното! На 5-годишното няма и до кръста Grinning
А новородените така или иначе ги гушкаш постоянно във водата - към 1.50 е идеално Simple Smile

Параход, ирония вложих, имам идея колко са 60 см Wink

# 466
Моля да ми препоръчате плитки плажове,със ситен пясък,без камъни,преходът на вътре в морето да е плавен,да са в населен район,да не се налага до тях да се пътува с кола. Няма значение къде в Гърция.
Може би в най-голяма степен на тези изисквания отговаря Керамоти. Също така Скала Панагия на Тасос.
На Ситония напоследък много хвалят плажа на Сарти, но нямам лични впечатления от него. На Вурвуру също е плитко, но не навсякъде е хубав плажа.
Днес бяхме в Сарти,изобщо не е подходящ за малки деца,още от началото рязко става много дълбоко,поне над 0,60м. Иначе ние сме на Вурвуру и най-вероятно ще повторим,но ми се иска и други места да посетим.

Сега ще си отбелязвам всички посочени места  Simple Smile .

Снимка от плажа в Сарти:
http://www.album.bg/sisi7312/images/30805389/
Забравих да отбележа , че това е в другия край не в самото село. Ако идвате от Вурвуру минавате цялото село  и като стигнете на края има заредение "Парадайс" и там е плажа  Simple Smile. Пробвайте ако ви се разхожда. Водата е плитка и надявам се да се вижда и на снимката.
Ето и снимка от плажа в Ставрос ама пак в края не в самото село.
http://www.album.bg/sisi7312/images/30805401/ Grinning
Тези и за бебета стават

# 467
  • София
tyntyrymyntyry - записвам си ги,благодаря.
И все пак да пусна снимки от единствения плаж в самото Вурвуру.

Параходявно,четеш избирателно,над къде го пропусна,или се хващаш за това,което ти е изгодно. След като на 2-рата крачка кръстът ми се оказва под водата ,а на 4-та гърдите ми са скрити,за мен е дълбоко. Имам предпочитания и не знам защо трябва да се правят опити за подигравка с тях.Както аз не се подигравам на неща,които са далеч от моите разбирания,така моля,да си запазиш намеците за себе си. Ако искаш като се върна,ще си измеря на каква височина ми е кръста,за да ти дам точни височини.

Може и да има части от плажа,които ще влязат в моите разбирания за плитко,но аз такива не видях.

# 468
Taffi,
сигурно за теб е така - написах го, защото тук всички (почти) сме с деца и темата често се коментира.
Няма общ критерий за дълбочина, както няма и за температура на водата, особено прогнозна - въпреки това потребителите често разчитат на чуждото мнение и за тези неща. А това може да се окаже напълно подвеждащо.
То подвеждаща може да е и другата информация, но за нея поне се очаква човек да има едно наум, поради субективния фактор. Мислех, че градусите и сантиметрите поне са точна нАука, но не би Grinning

# 469
Таффи, тук е мястото да изясниш какви са твоите разбирания за плитко, за да може информацията да е от полза и за другите четящи. Може би както предположих - 25 см, само уточни колко крачки навътре Laughing
Шегувам се, не е нужно да правиш анализ на поста ми Wink

# 470
  • София
Доколкото аз разбрах от горните постове, проблемът не е в дължината на краката на който и да било и кой как ги разбира 60 см, а както sisi73 изясни плитката част на плажа е след селото в южна посока.

# 471
  • Варна

Ако те влече към този район, съветвам те да погледнеш и едни места, дъвкани от Петерку - от Олимпийската Ривиера и Стомио на юг, в непосредствена близост до Пелион откъм север, слиза се от магистралата при Лариса. Казват се Агиокампос, Керамиди и още 1-2 по-малки селца. Там има и повече пясък.

Aз не ги предъвквам  случайно: общо взето от Катерини до Пелион са десетина селца.
Много слънце ,плитко и топло море и много пясък.
Много риби , таверни и морска храна.
Почти без българи.
Много руснаци със самолети , сърби и македонци със автобуси което значи , че се гъчкат в плажовете пред хотелите и около тях и многото километри плажове извън това остават празни.
Който иска снимки да прати мейл.

# 472
Явно е въпрос на късмет на кой точно плаж и в кой точно край ще попадне човек. Били сме на Ставрос а преди няколко дена се оказа, че не целия плаж е хубав. Сега същото се оказва и за Сарти. Ако трябва да избирам между Сарти и Вурвуру май ще избера Сарти защото не може да се каже, че във самото Вурвуру има плажна ивица. Обиколихме го цялото и единственият плаж показан по-горе беше препълнен, а плажа на края пред къмпинга нямаше хора но пък беше с доста едър пясък. В Сарти няма къщи с градини както във Вурвуру но пък и някак си не ни липсваха. Колкото до дълбочината, за мен е по-удобно да оставя децата сами да цопкат във водата и ако тя е 25-50 см първите 10-20 м. ще е най добре  Laughing Laughing Laughing

# 473
  • София
Ще ми позволите да се намеся за плажа на Сарти. Взето поотделно всички сте прави, но за да напишеш каквото и да било, най-малкото трябва да обходиш целият плаж, още повече, че той не е толкова дълъг, като някои други.
Веднага ще кажа, че този плаж е идеален за малки деца, показала съм го преди, написала съм го, но явно не е видяно.
Вижте сами, всички снимки са правени лично от мен, без въобще да се притеснявам за детето:

Децата си играят тук, без никакви притеснения от родителите:

Вижте в далечината, колко са навътре малките деца:

На тази снимка съм поне 50 метра навътре, водата ми е до колене, детето е с мен:

На тази също личи колко е дълбоко:

Тук дълбочината е до глезените:

Вижте отсреща хората, до къде им е водата:

Така изглежда от брега:

Общ изглед, от тази снимка става ясно за дълбочината, щом водата е светла е плитко, ако ставаше рязко дълбоко щеше да личи. Ако тук-там някоя дупка, която се образува на всеки плаж, означава дълбочина, тогава значи е дълбоко:

В по-голямата си част, плажа изглежда точно така, но сега да защитим и другата теза, въпреки, че въобще не трябва да се пише така, ако не си напълно сигурен, трябва малко да се походи.

Това също е Сарти и отговаря на казаното, но в много малка част:

Тук също, но какво да правим тук с децата, тази част е повече за снимки:

Тук да не говорим:

Общо казано плажа е идеален, нека не заблуждаваме тези които тепърва ще отидат на това прекрасно място, те ще намерят точно къде да си пуснат дечицата.
Само на места, на самият бряг, пясъка е с малко наклон, което пък радва децата.
Извинявайте за намесата, но трябва да се сложи край на спора.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 19:57 от Bled

# 474
Блед, признавам те за истински справочник Grinning Как се оправяш с толкова архив, не знам Crazy

# 475
  • София
Блед, респект  Peace

Аз пак да попитам дали някой има представа къде в Никити са тези студия:

http://www.halkidiki-rooms.com/english/?page=Home

Благодаря  Hug

# 476
Не мога да разбера защо е тази драма, че и потоци (страници) от нагледен материал. Че и последна инстанция с точка на нещо си.

Вероятно на места е плитко, но аз също мога да потвърдя че на централния плаж сме плажували веднъж и морето на конкретното място( врамките на 20-тина метря плаж в двете посоки) действително ставаше стремително бързо дълбоко(в рамките на 1-2 м. навътре е до гърди). А за следобедните вълни няма да коментирам. Не беше подходящо за мъжа ми, камо ли за дъщеря ми.   Whistling

Така, че явно има плитки места, но със сигурност има и дълбоки както каза taffi (подчертавам в централната част, а не до скалите).

П.С. Таис не се сещам... как пък едно упътване за местоположението да няма в този сайт. 300 м. могат да бъдат реално и 1000 м. Но така както гледам къщите как са кацнали може и да са по нагоре към хълма. По добре питай за точни координати.

# 477
  • София
sol y arena   bouquet
Tаис   bouquet

bnm Месец май бяхме в съседен хотел, в Керамоти, беше прекрасно. Момичетата от форума ме помолиха да погледна хотелите наоколо, включително и Катерини. Аз не само ги погледнах, но и ги снимах за тях. Точно Катерини изглежда най-добре:

Страхотна градина и много място за игра на децата:

Влязох и в ресторанта, изглеждаше много добре:

С една дума хотела ми хареса отвън.

За съжаление не мога да ти кажа как са вътре стаите.

Но си помислихме, че следващия хотел тук, ще е точно този.

# 478
  • София
Bled на какво разстояние от плажа се намира този хотел? И на google maps се виждат няколко къщички в края на плажа, на самия плаж. Ако някой се сеща , ще съм благодарна  bouquet

# 479
  • София
tyntyrymyntyry нали за Катерини питаш, ето:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … ac5b00c&msa=0

От плажа го дели само горичката, 100-150 метра.

В червената точка бяхме ние, синята е Катерини.......

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 20:11 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт