На море в Гърция 2013 - VII

• 69 375
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
А за тези, които са на самия плаж, сещаш ли се? Изглеждат като малък комплекс, не съм сигурна дали се отдават , но на теб може да ти е направило впечатление . И последен въпрос препоръчваш ли Афродита?

# 481
  • София
Явно говорим за различни плажове.Ето я и моята снимка където ясно се вижда колко близо до плажа е дълбоко от хората във водата,които не са седнали подчертавам. Бяхме в селото,от към източният край,но се поразходихме.Освен да сме супер каръци и да не сме стигнали,точно до този идеална част,която Bled е показала.

ПО навътре в морето имаше издигнати части,за тези,които ще се захванат за хората в далечината,които са по-навътре и се вижда,че там е по-плитко,но и там началото беше с рязко одълбочаване.

С радост утре ще посетим мястото,което е посочила Bled в снимките си,но ако може да ме ориентирате повече на къде е,не мога с малката да обикалям целият плаж да го търся.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 21:23 от taffi

# 482
Може ли да ми кажете нещо повече за плажа на Геракини, че наши приятели са направили резервация там. Та ако не е хубав да я отменяме докато е време. Интерсуваме дали е пясъчен, морето дълбоко ли е,ходят ли много хора. Знам, че всичко е много относително и зависи от периода, в който сме /края на август/, но все пак всякъва информация ще ми е от полза.
Благодаря на включилите се   bouquet

# 483
  • Пловдив
Дами,можете ли да ме насочите към хубав хотел в Александруполис или Уранополи Praynig
Коя от двете дестинации си заслужава повече?
Благодаря ви! Hug

# 484
  • София
Дами,можете ли да ме насочите към хубав хотел в Александруполис или Уранополи Praynig
Коя от двете дестинации си заслужава повече?
Благодаря ви! Hug
В Aлексaндруполи препоръчвaм Aлексaндър пaлaс. Нямaм зaбележки. Стaятa ни беше с изход от бaлконa към бaсейнa, но пясъкът нa плaжa пред хотелa не е от нaй-ситните. Могa дa пуснa снимки от хотелa, при интерес.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 21:58 от bibi

# 485
  • София
Може ли да ми кажете нещо повече за плажа на Геракини, че наши приятели са направили резервация там. Та ако не е хубав да я отменяме докато е време. Интерсуваме дали е пясъчен, морето дълбоко ли е,ходят ли много хора. Знам, че всичко е много относително и зависи от периода, в който сме /края на август/, но все пак всякъва информация ще ми е от полза.

Миналата година ходихме в края на август до Геракини. Плажът не е нищо особено в сравнение с други плажове, които се коментират масово в темата - има доста камъни на влизане в морето и бързо става дълбоко. Освен това ние бяхме точно след пожара на Атон и морето и плажът бяха пълни със съчки и водорасли, а в нач. на септември се развали времето и морето домъкна гигантски медузи, но за тези неща си мисля, че ние уцелихме кофти период просто  Laughing Тази година едни познати ходиха до Каливес, което е на няколко километра до Геракини и останаха супер доволни, така че си е и въпрос на вкус и малко късмет. Кажи къде сте резервирали да видя дали мога да се ориентирам коя част на плажа ще ви е в близост  Peace

# 486
Явно говорим за различни плажове.Ето я и моята снимка където ясно се вижда колко близо до плажа е дълбоко от хората във водата,които не са седнали подчертавам. Бяхме в селото,от към източният край,но се поразходихме.Освен да сме супер каръци и да не сме стигнали,точно до този идеална част,която Bled е показала.

ПО навътре в морето имаше издигнати части,за тези,които ще се захванат за хората в далечината,които са по-навътре и се вижда,че там е по-плитко,но и там началото беше с рязко одълбочаване.

С радост утре ще посетим мястото,което е посочила Bled в снимките си,но ако може да ме ориентирате повече на къде е,не мога с малката да обикалям целият плаж да го търся.
Плажа мисля, че е същия. Просто трябва да продължите към планините които се виждат в далечината или посока обратна на тази от която сте дошли (Вурвуру) . В предишните теми в началото на юни Блед писа и имаше снимки на Бара на плажа. Хотела в който бяха отседнали се намираше между селото и кварталчето в което бяхме ние. Това ще рече, че от края на селото до самия край на плажа морето е плитко или поне така мисля. Ние обходихме от въпросния ресторант (за който писах) до самия край, че и две малки плажчета между скалите и морето навсякъде беше досадно плитко. За утре повече късмет.

# 487
  • София
taffi Това написах в предишния пост:
Цитат
"Ако тук-там някоя дупка, която се образува на всеки плаж,означава дълбочина, "
Този плаж стана исторически.
Изглежда наистина, че не сте късметлии, ето ти насоки да не се луташ много.
Твоята снимка е направена доста от към селото, хората за които говориш, че са на издигнати части, не не са, просто там си е плитко, а вие сте попаднали на лошо място.
Ето подобна на твоята снимка, по посока към планината, за която казва и sisi73:

Така, че махнете се от тази вдлъбнатина и след малко вече ще ходите по водата:

Ако вървите по пътя извън плажа, като стигнете този бар:

Или тази черквичката:

Излезте на плажа и се наслаждавайте на прекрасно море, това е посоката към мястото от където сте направили вашата снимка:

Весело и приятно изкарване...........

tyntyrymyntyry Да виждам ги на картата, но това е много далеч от нас, не сме ходили до там. Съмнявам се да не са частни вилички.
За цената, която ние ползвахме в Афродита, 30 евро през май, това си беше направо супер. Стая с кух.бокс, тераса, широко и всичко останало. Близо до плажа и същевременно до центъра, така че става, но не знам каква цена откривате в момента.

sisi73 Как изкарахте, всичко точно ли беше, както го предвиждахме ?

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 23:37 от Bled

# 488
Цитат на: Bled

[b
sisi73[/b] Как изкарахте, всичко точно ли беше, както го предвиждахме ?
Изкарахме страхотно без забележки. Благодаря!
Тази тема е страхотен пътеводител, че и снимки има за по-лесна ориентация. Просто супер.
 Ако има още къръци да пишат ако не можем да им помогнем поне ще знаем къде да не ходим.

# 489
Bled,благодаря много!Искаше ми се някой,който е бил там да се включи,но явно ще отидем на късмет,пък после аз ще разказвам!

# 490
  • София
Bled,благодаря много!Искаше ми се някой,който е бил там да се включи,но явно ще отидем на късмет,пък после аз ще разказвам!

bnm  Надявам се, че си видяла и това, щом ще ходите там:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 0.004406,0.010568

От плажа го дели само горичката, 100-150 метра.

В червената точка бяхме ние, синята е Катерини.......

# 491
  • софия
Сядам да напиша малко за Амулиани, докато не ме е завъртяла въртележката:

Прекрасно място. Идеално за спокойно почивка. Ние такава търсим, защото тук полудяваме. Градчето е малко, но има всичко необходимо - няколко супермаркета, които са чудесно заредени, ресторантчета, аптека, сладкарница, детски забавления.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Ние бяхме в Pension Zefyros и сме доволни от избора си. Много чисто (базови условия без екстри) и на отлично място точно до църквата. Има кухнички и барбекю. Има гледка към морето. 8 стаи. Цената му също ни устройваше идеално, защото ни трябваха 2 стаи. Отново бих го избрала, но БЕЗ закуска. Намира се на 2 мин. от хлебарницата, в която правят всички вкусотии, които си знаем. Всеки ден пресни и топли. А закуската в хотела беше доста еднообразна и странно предложена - домашни сирене, маслини, конфитюр, кашкавал, от време на време варено яйце, веднъж домашен кекс и сладкиш. Еднообразно и се слагаше в ограничени количества. Не, че сме останали гладни, но беше леко притеснително като сложат на "шведската" маса 5 яйца и ние, които бяхме 4ма, минем и вземем 4 от тях, а собственичката седи и те гледа какво и колко си слагаш. Така, че, следващият път без закуска Mr. Green Общо взето, отзивите се препокриват с моите впечатления.
Скрит текст:
На плаж ходехме на Аликес. Прекрасен плаж - прозрачна вода, рибки, плитко, ситен пясък. Не пренаселено, въпреки активния сезон. Идеален за деца.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Наехме си скутерче и обиколихме острова, видяхме и другите плажове, но си останахме на Аликес. Препоръчвам силно таверната, която е в къмпинга - прясна риба и готвени ястия, нормални цени. Един от сервитьорите е полу-българин. Симпатичен и много отзивчив.

Иначе от ресторантчетата в града препоръчвам гироса, който е преди сладкарницата и не съм особено впечатлена от Янис - не, че беше лошо, но е малко тип "бързо хранене" и след ходене там, майка ми имаше проблеми със стомаха (а той не й е капризен). Приятно е и да пийнеш нещо на пристанището. Там са 2 заведенията и няма разлика в кое ще седнеш.

Както вече е писано - ако искате да бъдете близо до плажа няма как да сте в града и обратното. Трябва да изберете. Аз пак бих избрала да съм в града. Вечер можеш спокойно да излезеш и да се размотаеш. Взех една полезна карта на острова с плажове, ресторанти, хотели:

Малко хаотично, но ако има въпроси и мога да отговарям съм насреща. Hug

Малко Атон
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Благодаря много отново на всички, които търпеливо отговаряха на въпросите ми, докато избирах хотел през февруари  bouquet
Вече започва да ми се очертава следващата дестинация, но сега ще почина малко от организиране, че за тази година 2 логистики до момента ми дойдоха малко повече Crazy

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 22:35 от zvanche

# 492
  • София
zvanche Прекрасен, нагледен разказ, чудесни снимки за Амулиани и Атон, няма по-хубаво от това да си изкараш хубаво, след което да го споделиш. Поздравления........  bouquet

# 493
  • София
И аз благодаря, Звънче Hug
Много ми беше интересен разказът ти, и снимките са супер!

# 494

Миналата година ходихме в края на август до Геракини. Плажът не е нищо особено в сравнение с други плажове, които се коментират масово в темата - има доста камъни на влизане в морето и бързо става дълбоко. Освен това ние бяхме точно след пожара на Атон и морето и плажът бяха пълни със съчки и водорасли, а в нач. на септември се развали времето и морето домъкна гигантски медузи, но за тези неща си мисля, че ние уцелихме кофти период просто  Laughing Тази година едни познати ходиха до Каливес, което е на няколко километра до Геракини и останаха супер доволни, така че си е и въпрос на вкус и малко късмет. Кажи къде сте резервирали да видя дали мога да се ориентирам коя част на плажа ще ви е в близост  Peace

Благодаря много. Резервацията е за Вила Калиопи, тя уж имала излаз директно на плажа, но аз въобще не се ориентирам. има хубави отзиви за нея в Букинг, само малко ме притесняма, че май обзважденито е доста похабено, а аз доста държа да ми е чисто и по-ново. А градчето голямо ли, има ли къде да се разахождаме?

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 11:49 от silna

Общи условия

Активация на акаунт