На море в Гърция 2013 - VII

• 69 419
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
zvanche, направо ми възбуди любопитството  Wink аз все се отказвам от това островче, че ми се струва прекалено спокойно, но ме накара да се замисля с тези снимки на кристална вода и спокойствие  Peace

# 496
  • София
Звънче, чудесни снимки и разказ  Simple Smile

А има ли на острова детска площадка, с разни люлки, пързалки и т.н. ? Горе-долу колко км са от селцето до Аликес?

Да се оплача, от Амалиаполис ми искат 50 евро от първи септември  Shocked
и се отказах. А от Пигади ми писаха, че нямат свободни места. Явно и там си има хора, и не е чак толкова забутано...а тези цени доста ме изненадаха. Все пак става дума за най-обикновено студио, от началото на септември.

Както и да е, продължавам да търся нашето септемврийско местенце  Sunglasses

# 497
  • софия

А има ли на острова детска площадка, с разни люлки, пързалки и т.н. ?
Общинска детска площадка няма. Има няколко увеселителни съоръжения, които се плащат. Блъскащи колички, лодки-люлки, бебешко влакче и още няколко от сорта.

Горе-долу колко км са от селцето до Аликес?
За км ще излъжа. Отнемаше ни 10тина мин. с колата от центъра. Но пеша не може да се ходи. Много ми се струва, въпреки, че до нас на плажа имаше едни украинци, които идваха и се прибираха от селото пеша.

zvanche, направо ми възбуди любопитството  Wink аз все се отказвам от това островче, че ми се струва прекалено спокойно, но ме накара да се замисля с тези снимки на кристална вода и спокойствие  Peace
Така е. Много е спокойно. Дори нямах нужда да слизам долу, за да хващам нет и 10 дни бях без нет, телевизия, радио. Седят едни баби и дядовци от сутрин до вечер по верандите и улицата пред вкъщи, наблюдават и обсъждат. От пекарната мирише на топъл хляб, камбаната на църквата бие по някакво нейно нелогично за мен разписание. Няколко вечери си останахме на балкона на салата и рицина, гледайки "движението" по улицата и морето. Но ние и не търсим друго. От мързеливите туристи сме. Тук сме 24/7/365 въртележка и искаме като отидем на море нииииищичко да не правим. Само море, морска храна и леки разходки без напрежение Blush Возихме се на водно колело, едни други морски бръмчалки (не им знам името), скутер. Сега ме е яд, че не си взехме моторна лодка да обиколим повечко по море, но не мога да плувам и шубето е голям страх.  И АТВ искахме да вземем, но последният ден нещо се замотахме и отидохме малко преди да затворят. Честно казано можех да си изкарам там още няколко дни. Има си забавления.

Аз все се каня да ви питам: ние ли сме като мравки или вие сте светкавици, когато пътувате? Пътят (418 км.) ни отне около 7 часа при спазване на ограниченията и 2-3 кратки спирки Confused

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 22:39 от zvanche

# 498
Звънче, и ние така пътуваме.

Според мен с разум, спазване на правилата и деца в колата и не може другояче, коментарите от друг вид винаги са ме озадачавали. Освен това обичаме да разглеждаме по пътя.
Преди 2-3 дена ходихме до Любляна със спирка в Белград (без дете) и на отиване, и на връщане - и се разбихме от път, въпреки че отсечките ни бяха по около 500 км на ден (само единия ден 700) и по магистралата поддържахме 130-140 там, където е позволено, и не сме спирали по 4-5 часа някой път - нещо, което с дете не става, с нея правим почивки през 2-2.5 часа за бензиностанции, разтъпкване, пиш, напитки и т.н.

Въпреки това, сме големи панталей-пътници и почивка като вашата ми е трудно да си представя, най-късно на 36-ия час почвам да рия от скука на едно място Simple Smile Амулиани ми е перфектно за 3 дни. При все това разказът ти много ми хареса и усетих, че сте останали доволни!

Но София-Трипити са 340 км, вие откъде минахте за 418? Grinning

# 499
  • София
Звънче, благодаря   bouquet Амулиани определено е в списъка ми, но преди няколко дни от Хотел Еолос ми отговориха, че свободни места имат след 13-ти септември. Иначе цената беще 27 евро, доста добра. Много яд ме хвана, аз бях убедена, че ще имат свободни студия.

И ние сме ''мравки''  bowuu Уж не спираме често, не се мотаем, а стигаме до Ситония точно за около 7-8 часа. Но не ми дреме, тръгнали сме на почивка, а не на състезание  Simple Smile

# 500
  • софия
Ооооо, Параход, ти, Бел, philе, dechy, 2К и още няколко пътешественички ви знам, че няма да издържите нашия стил на почивка Hug Вие сте изследователки  Grinning, а ние ленивци. Да не говорим, че с помненето на имена съм тотално скарана.
Минахме по магистралата и може би за това км са повече, но ММ предпочита по-дългия път, че не му се върти по завоите. Според него стигаме за същото време и по-малко бензин сме харчели. Ако питаш мен, бих искала да минаваме по живописен път, но аз съм се била возела, а той карал Crazy

Tаис, ако искаш пробвай с хотела, в който ние бяхме, стига да отговаря на критериите ти. Намерих си и мейла от приятелка, от която тръгна всичко миналата година. Изпитани места:

Цитат
- Villa Hasienta: tova sme go nabeliazali za hotel za tazi godina - mnogo krasivo !!!!
http://www.hacienta.gr/www.hacienta.gr/exoterikoi_choroi.html#14

- Hotel Erotokritos - hotel minaloto liato:
http://www.visitammouliani.com/en/katalogos/accommodation/erotok … s-luxury-studios/

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 12:52 от zvanche

# 501
  • София
Цитат
"Аз все се каня да ви питам: ние ли сме като мравки или вие сте светкавици, когато пътувате"
zvanche Въобще не сте мравки, точно така трябва, иначе какво ще видиш по пътя, крайпътни мантинели. Когато има време, примерно 1000 км. ги пътуваме по най-заобиколния път за 4 дни, дори повече.

# 502
  • София
Звънче, чаках да се върнеш да разказваш - благодаря  Hug И аз искам там.... Гледам доста студия,къщи,апартаменти....Пуснах тук-таме запитвания, Зефирос и http://www.halkidiki.com/alikes/index.htm нямат места.
http://www.halkidiki.com/hotel-giorgos/index.htm тук ми дават 35 е от 3.09, за 4ма
това много ми хареса http://www.visitammouliani.com/bg/katalogos/nastanjavane/aiolos/ и ми дават 30 е....
Не знам как да се свържа с http://www.visitammouliani.com/bg/katalogos/nastanjavane/studija-filiko/ а изглеждат чудно.....Има телефон, но дали ще се разберем..,предпочитам мейлите...

# 503
Аз да ви подхвърля една страничка за идеи.. на белградска ТА е, но има огромен избор на семейни хотели с много снимки Grinning Не боли човек да си набележи и после да си ги търси самостоятелно.

# 504
Бихте ли препоръчали моля семеен хотел или бунгала подходящи за деца с хубав плаж - пясък, без скали, близо до Кавала, Неа Ираклица и региона. Най-вече спокойно без да се прескачаш с премного хора. Ако има и водни пързалки ще е върха.

# 505
  • София
Shadow of the Wind Здравей тук.....За това място ли е питането ти?

# 506
Бихте ли препоръчали моля семеен хотел или бунгала подходящи за деца с хубав плаж - пясък, без скали, близо до Кавала, Неа Ираклица и региона. Най-вече спокойно без да се прескачаш с премного хора. Ако има и водни пързалки ще е върха.
Преди години бяхме в Неа Ираклица, но не в самото село а малко извън него. Квартирата ни я препоръчаха от една туристическа агенция с офис в самото село. Ако нищо не намериш ще ти изпратя снимки и телефон, който обаче не съм сигурна, че е актуален.  До плажа се стига пеша. Но до всичко останало с кола.

# 507
Zvаnche, до колкото си спомням, в стаите на Зефирос нямаше бокс. Кухничките, за които споменаваш общи ли са, на етаж по една или една за хотела.

# 508
  • софия
Zvаnche, до колкото си спомням, в стаите на Зефирос нямаше бокс. Кухничките, за които споменаваш общи ли са, на етаж по една или една за хотела.
При нас беше за 2 стаи един кът, но стаите бяха само те на етажа и ни беше удобно. На долния етаж видях, че има и стаи с кухня вътре. Peace

# 509
Shadow of the Wind Здравей тук.....За това място ли е питането ти?

Точно , минахме вчера от там и изобщо не беше пренаселен плажа. Много ми хареса отгоре , но не отидохме да го видим отблизо

Общи условия

Активация на акаунт