На море в Гърция 2013 - VII

• 69 262
  • 736
  •   1
Отговори
# 570

Moharet огромоно благодаря за подробното описание.   bouquet Страхотна си.  Hug Много ми помогна на мен и на остнаналите от групата. Слънчево лято ти пожелавам.

# 571
  • София

Ще почакам още малко за отговори от други места на които съм писала, и ако продължават да ми оферират само 40 и нагоре евро за студио за септември, май ще се хакнем в Никити  Crazy

В крайна сметка ми се вижда леко смешно през септември да даваме повече пари за студио, отколкото платихме сега в началото на юли  hahaha

И аз пуснах няколко запитвания за след 14 септември. Най-високата цена която ми дадоха беше 40 евро за апартамент на плажа с две спални . Най-ниската 25 за студио. Явно търсиш в райони които се посещават предимно от българи и като се има в предвид, че търсиш нощувки за времето когато цяла България ще почива е разбираемо да ти искат повече. Пробвай по-малко известни места.

Sisi, след 15 септември цените са доста различни от тези, които дават през първите две седмици на месеца. С едно изключение (хотел в Никити), навсякъде другаде ми искат от 40 и нагоре за студио. На Амулиани от едно място и 50.

А аз вече търся и две студиа, щото ще сме с приятелско семейство. И съответно доста голяма част от отговорите са ''сори, ама две свободни студиа нямаме". Естествено, че е заради прилива от сърби и българи, и миналата година беше така  Simple Smile

# 572
  • София
Аз съм ходила на Самотраки...едно от първите ми морета в гръцко,преди около 11/12 години,спомням си за него,като за много спокойно място,бих отишла отново Heart Eyes

Би ли споделила повече от твоите впечатления-природа, плажове, хотели, кръчми...?

Мога да изнамеря снимки,но впечатленията ми са лееееко поизбледнели Mr. Green.Беше доста пусто,когато бяхме,беше през юни...позиционирахме се в така наречената "столица"и от там обикаляхме яко,нямаше го още малкото човече и бяхме с мотор.Ние по принцип си обикаляме и мястото за нощувка не е от голямо значение.Спомням си прекрасни пусти плажове,ама буквално пусти...караш километри по прекрасен криволичещ път...естествено крайбрежен,без да срещаш никого и накрая пътя свършва при една таверничка на плаж,на който няма никой...е това е разкоша за мен Heart Eyes.Обичам да си почивам и да няма никой покрай мен Mr. Green.Помня също и доста висока планина и селище,кацнало отгоре...мммм,много романтично Heart Eyesи страхотно ресторантче,там,кацнало на върха,кудето съм яла най божествения патладжан smile3506
май пак ще се ходи hahaha

# 573
   k@li, благодаря.

# 574
Таис,
в Амулиани цените през целия сезон са малко по-високи, отколкото на сушата. Има няколко изключения, но като правилно е така.
Сърбите не ги брой след 30 август (че и по-рано), учебната година при тях почва на 1 септември, а и те обичат да ходят в активния сезон, за по две седмици, че и повече.

Vimares,
разпъвай палатката под дървета, и смело. През септември времето е идеално. Аз на палатка не ходя, но климатик не пускам, освен в колата.

K@li, от твоя разказ чак на мен ми се приходи, а Самотраки като цяло никога не е бил в плановете ми Simple Smile

# 575
  • София
Добре,че сте вие да чета,да си мечтая и мислено да посещавам нови места/нищо не знаех за Самотраки/. HugЗа нас почивката свърши и започва ремонт вкъщи.

# 576
  Аз Самотраки съм го замислила отдавна за кратка ваканция щото ми е май най-близкият гръцки остров. Имам познати, които редовно ходят там да правят чевермета, но на тях като информационни източници не разчитам защото тотално се разминаваме по критерии за почивка. Това,което знам е, че е различен от всички останали гръцки острови  Simple Smile ( което е валидно и за всички останали гръцки острови)! Каменисти плажове , само един пясъчен, забележителни водопади, планински релеф, зеленина, рахат. Абе някой ден ще отида да видя какво има там.

# 577
  • София
На Самотраки съм била 9-10 години поред - толкова ни хареса! В началото имаше много малко туристи и никакви българи, после нещата се промениха постепенно. Наистина тихо, спокойно местенце на което като отидеш на плаж той си е само за теб /като се изключат двата големи в края на пътя/ Големият недостатък са камъните, но си носихме столчета, масичка, дюшеци...пълно снаражение, и без това сме с кола навсякъде. Южният плаж /Пая аммос/ е пясъчен, но много ветровит и чадър трудно се задържа, затова го избягваме. На другият край на пътя е каменният плаж, огромен и някак космически. Танковете над него /отсреща е турският остров Гьокчеада/ за които се споменава в предишната публикация ги премахнаха преди няколко години, но имаме снимки на тях. Основният туристически поток е на пристанището. Там има къщи, които дават стаи под наем и няколко хотела вече. Ако ще пазарувате го направете на задната улица. Там има голям супермаркет на два етажа и цените са по-добри отколкото на първа линия. Като основно курортно селище се води Терма - на нас не ни харесва. Доста е забутана , сенчеста и няма нищо интересно. Там са прославутите минерални извори, където хората ходят на бани. Терма се намира над къмпинга където години наред се провеждаше един музикален фестивал в края на август, на който се стичаха наркомани от цяла Европа и местните въпреки печалбата бяха пропищели. Замърсиха и плажовете наоколо. Островът има богата история. Там е открина прочутата богиня Нике, която се намира в Лувъра. Там горе в Палеополис има езическо светилище. На прочутите бани е била и майката на Александър Македонски да се лекува от безплодие, а 9 мес. по-късно се е родил той.
Ако имате въпроси с удоволствие ще отговоря. За мен това място има особено излъчване.
Всеки ден има по един ферибот и е добре да се направи предварителна резервация за билет в разгара на сезона, защото 4часа преди отплуване сме оставали без билет. Това важи за пътуващите с кола, защото местата за тях са ограничени.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 17:04 от mariyka

# 578
# 579
  • София
Нощес се завърнахме след 2 седмици на Кефалония.Нищо ново не мога да напиша, писала съм преди, но ще се повтаря - Гърция е страната на тоталното безвремие!

# 580
Здравейте, момичета Simple Smile От известно време ви чета, но сега и аз ще се включа с коментар. Тази година със съпруга ми за пръв път бяхме в Гърция началото на юли и сме много очаровани. Бяхме на третия ръкав на Халкидики в Йерисос. Препоръчвам с 2 ръце студиата, където бяхме настанени "Дионисос":

http://www.dionysusierissos.gr/index.php?lang=bg

Мястото е изключително подходящо за семейства с деца, за компания и хора търсещи релакс и спокойствие сред зеленина, маслинови горички и красиви залези. Ако някой има интерес ще дам повече информация за мястото и за апартаментите

Сега обаче имаме голяма дилема. Възнамеряваме да пътуваме отново за Гърция в периода 13-15 септември за 2 нощувки, този път обаче на втория ръкав- Ситония. Харесахме си невероятните студиа, влюбих се в мястото (по снимки поне), но днес ни върнаха отговор, че до 15-ти септември всичко е вече заето Sad Мятото, което си бяхме харесали беше студиа "Мелитон" в Порто Куфо (за да добиете представа какво търсим):

http://www.studios-meliton.gr/bg/index.html

Моля ви помагайте с идеи и съвети за подобно място на Ситония, близо до плажа, с много природа и живописни гледки. Мерси предварително!

# 581
Eли Дж, освен да те поздравя за безупречния вкус при избора на места Sunglasses

Ето ти две идеи - 1, 2. Второто е доста семпло като вътрешно обзавеждане (абе нищо общо с лукса на посочените от теб), но мястото, парцелът и гледката са веднъж.

Между другото, като бяхте в Дионисос, ходихте ли на най-близкия до студиото плаж - Какудия?
Ние така и не стигнахме, а ми е интересно какво представлява.

Veka
, aa, не така Simple Smile
Разказвай, разказвай. Сигурна съм, че си видяла и неща, които миналата година не си успяла, а пък и аз. Grinning

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 22:14 от Параход

# 582
  • София
В Дионисос на третия ръкав и ние щяхме миналата година да ходим. Отказахме се поради липса на инфо точно за плажа Какудия  Simple Smile Иначе и къщата и градината изглеждат супер.
Аа, друго, което ме спря беше липсата на изглед към морето - но аз съм маниак на тази тема  Crazy

Параход, юли като бяхме в Неос Мармарас, слязохме до Пара тин алос и до една друга къща, Кохили Студиос, с цел оглед за бъдеща почивка. И двете са чудесни, но пред Пара Тин Алос имаше камъни в морето - и то доста. Може би по-навътре във водата да е пясък, не видях добре. Иначе са супер местата  Simple Smile

Момичета, м/у Вурвуру и Никити, какво бихте избрали? Досега в първото сме почивали вече два пъти, а във второто сме ходили доста пъти за плаж, разходка, пазар, аптека  Simple Smile Много се чудя..

# 583
eli_dzh, това са част от местата, които си набелязах, но бяха заети за периода, който търсих и, които отговорят до някаква степен на изискванията ти.
http://castristudios.com/en
http://www.summerhousenikiti.com/picture-galery.html
http://www.halkidiki.com/avra-apartments/gallery/index.html
http://www.villapanoramastudios.com/#- Ей това в Неа Рода го гледам шест месеца, невероятна панорама и докато се наканя-няма места  Sad

http://karavitsi.gr/?page_id=2.

Резервирах в Парадисос холидей http://www.paradisosholiday.com/ освен на Параход едно мнение нищо друго не намерих назад, ако някой е бил, моля да сподели.

Момичета, м/у Вурвуру и Никити, какво бихте избрали? Досега в първото сме почивали вече два пъти, а във второто сме ходили доста пъти за плаж, разходка, пазар, аптека  Simple Smile Много се чудя..
Аз съм от хората, които Вурвуру не успя да грабне /за разлика от останалата част от компанията ни/, определено Никити.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 23:56 от савана

# 584
  • София
Савана, Парадисос Холидей го гледахме отвън това лято - изглежда добре. Иначе аз бих избрала ето това:

http://www.hotel-areti.gr/gallery.asp?pg=4

Но на нас самия плаж Парадисос не ни хареса, въпреки че заради него най-вече отидохме в Н. Мармарас. Мръсен беше, фрашкан с народ и имаше доста камъняци и фасове.

При плажовете обаче всичко си е индивидуално, например знам, че на Параход това и е един от любимите плажове на Ситония  Simple Smile А аз пък познавам хора, които не харесват Калогрия  Simple Smile Разни хора, разни вкусове..

Първия линк, който си дала - за Кастри студиос в Никити - да се има предвид, че е на майната си, на един баир. И плажа долу, Кастри, не е нещо особено - веднъж го посетихме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт