На море в Гърция 2013 - VII

• 69 234
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Цикада ли било това, ужасно е.
Тази година бяхме в Палио, хотел Порто палио. Доволни сме, плаж на една крачка, чистят всеки ден, кърпи и чаршафи сменят през ден, храната вкусна. Кавала е много близо. Единствено не ми хареса, че мебелите в хотела вече са старички и улицата /всъщност това си е главен път, минаващ през цялото село/ пред хотела е с ужасно движение, хвърчът гърците като бесни  Tired
3та година на различни места ходиме, още не съм харесала нищо напълно.
Първата година бяхме на Ол инклузив в Асса марис, Агиос Николаос, стаята, плажа, комплекса добре, но храната беше ужасна.
Втората в Амалтеа маре, Неа Врасна, хотела много хубав, до него ресторанта го държаха българи, страхотни хора, плажа обаче ми куцаше доста.
Храната като цяло на повечето места, на които сме били ми е харесвала, ние главно ядем гръцка салата, октопод и калмари, шишчета, палцетки, децата по някой гирос или пица на обяд.  Закуските задължително са от местните пекарни, сташни вкусотии.
Искам някое място с хубав нов хотел, плитък пясъчен плаж, близо до София. Мъжа ми все казва, че няма пълно щастие, но ми се ще да го намеря  Laughing

А, ходихме и до Керамоти, нещо изобщо не ми хареса. От почти всички хотелчета трябва да минеш през една горичка за да стигнеш до плажа. За да стигнеш до него караш километри през блата, няма ли много комари там?

# 706
Цикадите бръмчат толкова по-силно, колкото по-горещо е - най-много на обяд. Имат си предпочитани дървета, в които висят (не навсякъде са еднакво много и шумни).
Нощем млъкват.

# 707
Здравейте,

Попрочетох предните теми и разбирам, че има тук много експерти по почивките в Гърция и обективни и честни отзиви понякога много различни от описанията на туроператорите. Ние сме две семейства с малки деца - едното е с дете на 2 год, другото с две деца на 3 и 8 год. Искаме да отидем до Гърция в края на август, началото на септември, но на база ОИ за да ни е по лесно заради децата.
Направихме проучване доколкото е възможно при ограничените оферти с ОИ и преобладаващи хубави оферти, но само със закуска и вечеря... Спрели сме се на следните 4 хотела, за които ще съм ви благодарна ако можете да дадете насоки/препоръка:

1. Portes Beach Hotel 4* / Касандра

2. Village Mare 4* /Ситония

3. Calimera Simantro Beach Hotel 4* / Касандра

4. Athos Palace Hotel 4* /Касандра/

Предварително благодаря!

# 708
  • София
Дзидзиките са най-шумни като напече по обед.Такива са моите впечатления.На мен ми е приятно  да ги слушам,направила съм им и доста снимки  Laughing.Няма да забравя миналата година един наш приятел само слиза от колата,ослушва се и се  изцепва: "Егати шума!".А ние всички сме любители на тишината и спокойствието.Но с този шум се свиква.Цикадите са най-шумните насекоми или животни въобще/чела съм го някъде/.
k@li, явно ларвата им живее в почвата,а възрастното е шумната животинка и обикновено си дреме по стъблото на дърветата.

# 709
  • софия
Аз мога да кажа за Вилидж Маре, бяхме там по 24.05. миналата година. Бяхме настанени в мезонет, много голям, удобен...
Басейна беше пред нас, за темп. на водата не мога да кажа, на мен все ми е студена. Не ми харесва, че за ресторанта се качваш по стълби,е не са много, но ги има. Храната беше ок, без някакви специалитети или кой знае какви глезотийки. Десерти почти нямаше, сладоледа не беше вкусен.
За плаж- не мога да се изкажа, времето не беше за плаж още. за цената, която платихме- 64 евро за трима ни на вечер беше О.К>, но не бих отишла за 200.
На Вас каква цена дават за края на август?

# 710
  • София
Mайка ми беше тази година във Вилидж Маре в началото на май, когато бяха големите жеги. Беше много доволна от настаняването и храната. Плажът бил каменист, бяха си купили акваобувки. После се бяха ориентирали към плажа Агиос Йоанис, който не е далеч.
Ако не ви притеснява пътуването до плаж на десетина километра, можете спокойно да отидете в този хотел. Освен този плаж в околността има и много други хубави плажове.

# 711
  • Пловдив
Момичета, моля за помощ - нещо не мога да се справя с търсачката: търся мненията за о. Амулиани , но ми излизат само 2 страници с мнения, едната от които е заглавния пост на темите за Гърция  Tired , използвам разширено търсене " Амулиани " , в подфорум " На път " , - всички съвпадения и само това излиза, а съм сигурна, че съм чела много повече мнения за острова....  Например мненията на dechy бях попадала също... Simple Smile , но сега не излизат . Искам да попитам също така защо Агиониси е толкова хулен, никъде не намерих точни мнения , само че е с лошо местоположение.

# 712
Аз мога да кажа за Вилидж Маре, бяхме там по 24.05. миналата година. Бяхме настанени в мезонет, много голям, удобен...
Басейна беше пред нас, за темп. на водата не мога да кажа, на мен все ми е студена. Не ми харесва, че за ресторанта се качваш по стълби,е не са много, но ги има. Храната беше ок, без някакви специалитети или кой знае какви глезотийки. Десерти почти нямаше, сладоледа не беше вкусен.
За плаж- не мога да се изкажа, времето не беше за плаж още. за цената, която платихме- 64 евро за трима ни на вечер беше О.К>, но не бих отишла за 200.
На Вас каква цена дават за края на август?

И ние общо взето към Вилидж Маре сме се ориентирали или Портес, но нещо с този каменист плаж незнам...
Дават ни цена 592 евро за двама възрастни и едно дете за 5 дни .

# 713
Не е хулен Агиониси, просто е с ниска оценка в нета (букинг, трипадвайзър) и е твърде скъп за това, което предлага.

Ако не ти работи търсенето тук, пиши в гугъл Амулиани + bg-mamma и ще се получи. Островът е много разискван в: тази, точно тази, да, тема. В предишната също. И в началото на годината, мисля, през февруари.

# 714
  • София
aH, права си голяма част от отзивите не излизат с търсачката. Може би не навсякъде в мненията е споменавано името "Амулиани". Не знам. Ако имаш конкретни въпроси, можеш да ги зададеш.

# 715
  • София
http://www.halkidiki.com/hotel-giorgos/index.htm Момичета, някой да е ходил тук? Интересува ме да е на пешеходно разстояние до хлебарница/сладкарница и таверни. Не търся да сме близо до плаж, така или иначе ходим с кола. Е, ако сме съвсем на плаж - да... но на плажовете ми искат много високи цени за септември....

# 716
  • Варна
благодаря момичета ще се насочим към най0близкия къмпинг ще търсим на място , а на паралия офрино(може да бъркам името ) има ли къмпнг или ? май това е най-близо до нас

http://www.e-camping.gr
OFRYNIO CAMPING
Διεύθυνση
Παραλία Οφρύνιου, Καβάλα
Τηλέφωνο
25940-31251
Най - близкото до София море и плаж= 292 км.

# 717
  • Пловдив
Поизчетох аз къде що намерих Simple Smile , много си харесах Athos Bay Villa  , понеже хем е ново, хем има и басейн  Laughing , отивам на море, но много често предпочитам следобяда примерно да си прекарам край басейна...  Blush , освен тази вила и Агиониси дали сте попадали на някое друго място с басейн. Иначе и други местенца ми харесаха, но това ме спира, а и не ми се иска да е в селцето. Също искам да попитам може ли да ме ориентирате как се стига до хваления плаж Аликес...? Изнамерих тази карта   и ако правилно се ориентирам плажът е от другата страна на острова, а пък пише, че от Атос Бей е на 250 метра - по черен път ли се стига (ние ще сме с лека кола, не  с джип - ще можем ли безпроблемно да се придвижваме до Аликес и другите плажове без да счупим някоя кора отдолу, видях че сте писали по 2-3 км. максимум до всяко място ,но съм минавала 15 километра черен път край един БГ язовир за над час и с поражения по колата, та да си питам Simple Smile) ) .  Crazy

# 718
  • софия
Танче, виж на картата, която пуснах (33 стр.) точно къде е този хотел. Но, така или иначе, градчето е толкова малко, че всичко ти е на близко пешеходно разстояние.

аН, до Аликес пътят е идеален. Стига се спокойно дори и със скутерче.

# 719
  • София
Спокойна, Giorgos е в края на селото по пътя за плажа Аликес. Хлебарницата и таверните не са много близо, но сигурно може и пеша да се стигне до тях. На мен лично не ми харесва много местоположението му.
aH, Athos Bay Villa е горе-долу по средата на пътя между селото и Аликес. Пътят до Аликес е асфалтиран и няма опасност за колата. Обаче ми се струва, че пътят до Аликес не е само 250 м, мисля, че е поне 500-600м, че може и повече. До Карагация пътят също е асфалтиран, но трябва да се върнете до селото, за да тръгнете по него. До плажовете Агиос Георгиос и Мегали Амос първо е асфалт до Агиониси, а след това е черен път, но съвсем малко и не е тежък. Ние сме с джип, но имаше много други коли.
Освен Атос бей, май няма други басейни. Други места извън селото са Gemeli http://www.gemeli.gr/ и Villa Hacienta http://www.visitammouliani.com/bg/katalogos/nastanjavane/villa-hacienta/, ама не знам точно в коя посока са. Във всеки случай не са по пътя за Аликес.
Да добавя и още няколко места за настаняване извън селото:
1. Лиани Амос - http://www.visitammouliani.com/bg/katalogos/nastanjavane/liani-ammos/
2. http://www.halkidiki.com/alikes/
Тези са до плажа Аликес и обсъжданото малко по-напред с Таис - Лиманаки http://www.visitammouliani.com/bg/katalogos/nastanjavane/to-limanaki/, което е по пътя за Аликес.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 21:48 от dechy

Общи условия

Активация на акаунт