На море в Гърция 2013 - VII

• 69 498
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Bled, Dechy, благодаря ви момичета   bouquet

Стоя и цъкам цени на фериботни билети и се ядосвам  #Cussing out

Баси, защо Килини-Закинтос е само 55-60 евро за двама възрастни с голяма кола, което си е направо добра цена, а Волос-Скиатос е 125 евро, в едната посока  #Crazy Нали уж Скиатос е също близо, не е далече като Скопелос и Алонисос..

И не, че не ми се ходи на Закинтос, но първо, е много по-далече с колата, и второ, ако правилно се ориентирам пак се минава през тунелите. А София - Волос пътя е съвсем елементарен и бърз...
Е не е честно, пък  Crossing Arms

# 361
  • София
Tаис Цъкай, цъкай скъпи са наистина. Но има и разлика. Разстоянието Volos-Skiathos е близо 50 мили, нищо че изглежда близо,  а Killini-Zante е само 20 мили.

# 362
Мда, скъпичък е фериботът за Скопелос/Скиатос. Имахме само седмица и го оставихме за друг път. Таис май добрият стар Тасос остава Wink

# 363
  • София
За сравнение само, Керамоти - Тасос е 7-8 мили.

# 364
  • София
Даа, и аз знам, че до добрия стар Тасос билетите са нищожна цена. Всичките ми роднини, приятели, и познати са ходили вече, някои по два пъти.
Само баба ми, която е на 83, не е ходила до Тасос. И аз  Mr. Green

Хора, аз обаче се влюбих  Shocked Докато мъжът ми се разхожда с детето, аз откривам разни малки райски кътчета, които поне за мен са непознати. Ето това, близо до Превеза:

http://www.holiday.gr/member/memberphoto.php?PHOTOID=4739&TAG_ID=4267

Селцето е Митикас, с невероятен чист плаж - четох, че е един от най-чистите в района. И ако открия начин да проспя всички тунели до там, можем да отседнем тук:

http://www.faros-mitikas.gr/en/component/content/article/1-gener … ikas-preveza.html

Това хотелче го има и в букинг-а, та и резервацията ще е лесна. Обаче пътя дотам е мамата...

# 365
  • София
Момичета, може ли някой да ми препоръча нещо подобно на макриамос бунгалос http://www.makryammos-hotel.gr/home/  . Бяхме там с ваучери в края на юни и много ни допадна. Сега разбира се цените са различни, а и няма места в стандартните бунгала. Ако някой се сеща за нещо подобно с такава красива природа и чист залив, моля да пише.

# 366
  • София
Таис, а от това местенце Лефкада ти е само на 30км разстояние. Още една причина да се опиташ да проспиш тунелите  Simple Smile

# 367
  • София
Дани-д, наши познати, които са доволни като теб от Макриамос, харесват и това:

http://www.esperides-thassos.com/

Сега погледнах в букинг. ком - има ги, а най-забавното е, че и двете места са с една и съща оценка. Която, м/у другото, не е особено висока  Peace

На сайта има цени и пакети, погледни ги ако искаш.

# 368
След дълго умуване, снощи направихме резервация. Дестинацията е о-в Парос, ето го и самия хотел http://nostos-stu16285.easy2book.eu/en_GB/c/gallryen Ще се портошим от път, разходите за гориво са ни по-големи отколкото самите нощувки но... Семейният съвет, състоящ се от мен и бъдещия ми съпруг взе решение да отидем, защото сега ни се е паднало, не се знае дали някога ще имаме възможност да го направим. Вече броя дните и едва издържам на работа.

# 369
Здравейте момичета,ще бъда много благодарна ако някой,който е бил в Катерини Керамоти сподели впечатления!Интересува ме също на какъв период сменят чаршафи и кърпи,за да знам колко да си взема.Предварително много благодаря!

# 370
Таис, ако не можеш да "преглътнеш" тунелите по магистралата ...освен за Превеза / Лефкада да минете по другата - през Олимпийската Ривиера - Лариса - Арта - Превеза - малко по-дълго е, но пък няма тунели  Peace
Ние миналия месец се върнахме частично по този маршрут, след Метеора...и си е ОК

# 371
Таис, пътят през тунелите е даже приятен, не знам кой така те е наплашил?! Не е натоварен, преодоляваш бързо големи разстояния, пък и е доста по-евтин в сравнение с магистралата Солун-Атина.

# 372
  • София
Lidsy, браво на вас, ще ходите на един от любимите ми острови  Heart Eyes Със сигурност си заслужава, въпреки дългия път и големите разходи за бензин/нафта. Ще чакаме снимки  Hug

, какъв е този друг път...за пръв път чувам..ей сега ще погледна във виа мишлин, досега София-Превеза ми изкарва само един маршрут, с тунелите  Thinking

mistery, по-назад съм споменавала - просто от малка имам фобия от подземни съоръжения, дори на метро не мога да се кача. Става ми мн зле, ако е за по-дълго време  Peace

# 373
  • София
Tаис 2К е права, в тази посока има няколко маршрута, бях писала за тях преди време. Ние много рядко ползваме магистралата, по принцип е по-трудно, но красиво, с повече забележителности, но при наличие на достатъчно време. Няма тунели, но има планини, завои и т.н.

# 374
  • Sofia
Момичета, наемали ли сте яхта за обиколка из гръцките острови?
Обмислям идеята за една обиколка на Цикладите, но в гугъл има безброй много сайтове и тотално се обърках ... та ако имате някакъв опит , моля да споделите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт