На море в Гърция 2013 - VII

• 69 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Звънче  Shocked  Shocked

В сравнение с този ад, Кариди дори и в пиковите месеци е полупразен  :3

# 541
Спокойна, благодаря за споделеното. Отказа ме, бях на кантар. Simple Smile
 Другото място, за което говориш при Анна, не мен ми го оферираха като хотел "Golden sands", там още го мисля. Притеснява ме това, че отдолу има кръчма и вероятността да има шумни пиещи компании до среднощ е голяма. Аз търся спокойствие и тишина. С 2 деца сме и искам да избягам от лудницата. Като сте били там, шумно ли е било?

Бяхме миналият юни в хотел "Golden sands". Анна е собственичката. Отдолу това не е точно кръчма, по-скоро може да пиеш едно фрапе или бира....Когато бяхме ние, основно почиващите бяхме българи и румънци, все семейства, никога след 22 не е имало купони...Терасите са големи, има масички и хората обикновено си хапваха и почиваха на тях. И ние сме с две деца, които заспиват към 22 часа. За кога си питала и каква цена ти дадоха?

Цената, която ми дадоха е добра - 625 евро за 10 нощувки, а ние сме тумба. 4 възрастни и 2 деца. За апартамент говоря. Колебая се обаче между това и чудесен апартамент в Монастираки за 900 лева за целия период. Да, без закуска, но това не ми е важно. Притеснява ме, че е далеч от плажа - 3 км. и на 5 км. от Керамоти, трябва да се ходи с кола, което в нашия случай е кофти защото трябва да се  приготвим всички и да тръгнем, а това отнема време. Ние искахме децата сутрин като станат да отиват рано с баба си и дядо си на плажа, а ние, когато сварим....но пък и разликата в парите е голяма. Днес трябва да реша обаче и потвърдя или за едното или другото и да откажа Тасос.

# 542
За мен 3 км до плажа си е все едно съм на планина  #Crazy струва ми се ужасно далече и затова му е толкова по-ниска цената  newsm78 лично аз не бих избрала място далече от плажа, всъщност дори като отворя сайт първо гледам разстоянието до плажа и ако е повече от 400 м затварям без да го мисля  Mr. Green но всеки с приоритетите си .....за някои разстоянието пък може и да е + ...но ако са без деца мисля аз....  Wink

# 543
  • София

Цената, която ми дадоха е добра - 625 евро за 10 нощувки, а ние сме тумба. 4 възрастни и 2 деца. За апартамент говоря. Колебая се обаче между това и чудесен апартамент в Монастираки за 900 лева за целия период. Да, без закуска, но това не ми е важно. Притеснява ме, че е далеч от плажа - 3 км. и на 5 км. от Керамоти, трябва да се ходи с кола, което в нашия случай е кофти защото трябва да се  приготвим всички и да тръгнем, а това отнема време. Ние искахме децата сутрин като станат да отиват рано с баба си и дядо си на плажа, а ние, когато сварим....но пък и разликата в парите е голяма. Днес трябва да реша обаче и потвърдя или за едното или другото и да откажа Тасос.

Да, много е добра цената. А закуската не е за пренебрегване. Моите деца ставаха и ходеха сами да закусват, докато аз се оправя. Когато сме в студио, това значи да пазарувам и да я приготвям аз.  Mr. Green А предпочитам да си пия кафето...И за 6 човека, със сигурност за 10 дни ще ви излезе 200 евро закуската....

# 544
2K  Wink
Сега ще дам и обратната гледна точка, може да допадне на някого.
Ние обикаляме толкова много, че и да има плаж пред къщата, практически е без значение.
Въпреки това обичам да имам хубава гледка към морето (такава някой път има и на 5-10 км отстояние от брега, релефът в Гърция го позволява) и да се разхождам по хубави крайбрежни алеи.
Често се настаняваме близо до плажа - заради идеята - и ходим примерно 2-3 пъти за по 1-2 часа на близката ивица, останалото време сме на път.
Някои от най-успешните ни ваканции са били, когато нито веднъж не сме стъпили на близкия плаж (или не е имало такъв Simple Smile). Винаги сме били с дете, при първото й море на 8 месеца бяхме в Афитос - знаете какъв е плажът там и колко е далече от къщите. Ходихме на Калогрия на 70 км в едната посока, най-често.
Далеч от плажовете има страхотни и невероятни хотели, които не поддържат бесните цени, наблюдавани в момента на Халкидики и почти цяла Егейска Македония. По островите цена от 20 евро за студио не е рядкост в по-далечните от морето къщи.
Обикновено хазаите, които са на първа линия, са разхайтени и не се грижат много-много за удобството на клиента, тъй като знаят, че винаги техните имоти ще бъдат предпочитани от масата посетители.
Докато на забутаните места често има истинска грижа за гостите и чудесна поддръжка.
Тъй, изпях си тирадата Simple Smile може да е от полза за някого.

# 545
  • София
Поздрави от Лимнос! Чудесно и много спокойно място! Благодаря на Анабел, че с разказа си ме "запали". Само за хора, търсещи спокойствие е.  Grinning Това е плажът пред хотела в 11 ч преди обяд:

А това е плажът Гомати, на който бяхме вчера:

Камионът е спрял на нашето място след като си тръгнахме. Преди това и тези хора ги нямаше. Не мога да повярвам, че това може да се случи в разгара на сезона.  Laughing

Я вижте на какво се казва плаж Mr. Green

Не бих отказала да видя Рио, но определено ще пропусна плажа.  Wink

Сутринта сме били почти в епицентъра на земетресение от 5 степен, но сме го проспали.  Laughing

# 546
Параход, абсолютно съм съгласна с написаното от теб   Hug
За мен лично гледката към морето е първостепенна, вярно е, че може да я имаш и от далече, но пък си е друго да можеш сутрин докато всички спят да си направиш една разходка по плажа ...та в тази връзка е по-добре да има такъв на пешеходно разстояние  Peace
А що се отнася до цените на отдалечените от морето места наистина две мнения няма - по-добри са, а сигурно си права и за поддръжката ...аз нямам впечатления  Rolling Eyes  
Така, че всеки си преценява кое е по-добре за него....но все си мисля, че когато си с деца е хубаво да не си зависим на 100% от колата и да можеш бързо да им задоволиш нуждата от скок във морето без да го таралянкаш всеки път напред-назад.....то и на мен не ми се качва за всяко плажуване на колата ...пък какво остава за децата  Wink
А за теб си знаем, че си от по-екстремните плажуващи  Grinning струва ми се, обаче, че повечето тук сме или фифтти/фифти ...или направо лежерни  Joy

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 11:46 от *2K*

# 547
  • София
Параход, ти си екстремист  Crazy Как 70 км в едната посока, при това често, за един плаж..И после обратно. Това го правя веднъж, ако съм чувала някакви суперлативи за плажа, хайде най-много два пъти. И дотам.

Още повече, че ние с детето задължително се прибираме на обяд в стаята. Къпане, ядене, спане. Т.е. и без това едва успяваме сутрин да се завлечем към десет на плажа, ако трябва след два часа пак да пътувам седемдесет км обратно ще се гръмна  Shocked  Joy

Ние сме от фифти-фифти type-а  Simple Smile Пътуваме доста из плажовете, но те са на по два-пет-десет км от хотела. Всъщност този път най-много джиткахме насам-натам, но това е защото Парадисос ми беше твърде мръсен и препълнен, а той ни беше най-близо. Иначе определено предпочитам пясъка да ми почва още от вратата..тогава ми е рай  Heart Eyes

Таня, прекрасно е  Heart Eyes Уединение и спокойствие, ако и ферито за колата не беше толкова скъпо щеше да е супер..

# 548
E това със 70-те км е екстремен пример, но 2-3-5 км напред-назад е идеално. И ние често се прибираме по средата на деня, щото на мен в Гърция ми е горещо по обед, хеле пък за плаж Grinning

Таня, ще се радваме на още впечатления по-натам!

# 549
  • София
Таня, кой е плажът пред хотела в Лимнос и кой е хотела? Изглежда страхотно.
Ще чакаме подробни разкази.

# 550
  • София
Таня, прекрасно е  Heart Eyes Уединение и спокойствие, ако и ферито за колата не беше толкова скъпо щеше да е супер..

Оказа се, че проблемът с ферито не е само в парите. Толкова обичаме фериботи, но този път пътуването от 5 часа и 10 минути определено беше неприятно. Корабът е стар и доста мръсен и миризлив. Беше претъпкан до дупка и едва се намираха места за сядане. И точно си намерихме 2 места и до нас се натресоха циганско семейство от най-автентичните. Жените бяха с кърпи с мъниста на главата, разплути, със скъсани шарени дрехи и постоянно викащи. Бяха с две циганета, които не престанаха да търчат крещейки и да се бутат в хората. Още несвикнали със заобикалящата ни действителност и отнякъде се появи българо-ромски оркестър, който реши да си изкарат парите за билетите и засвириха Буба Мара и Месечинка.  Mr. Green Очаквах, че персоналът на кораба ще ги спре, но те само ги погледнаха с учудване и ги оставиха да свирят.  Mr. Green Изпяха 5-6 песни, минаха с дайрето за пари и спряха. Да отбележа, че циганското семейство беше от гръцки цигани и нямаха нищо общо с нашенския оркестър. Просто "късмет". Сега се чудим как ли ще е на връщане.  Mr. Green

dechy, не знам кой е плажът. Хотелчето е на 4 км от пристанището в Мирина и това е плажът пред него. Както вече споменах, имената на плажовете са ми "тъмна Индия" и затова с гордост споменах името на другия.  hahaha Гомати е от плажовете, които ги има с имена на картата и се намира близо до една от природните забележителности на острова - дюни, навътре в сушата. Наричат ги още пустиня. Интересни са, но са целите в човешки стъпки и изобщо не прилича на снимките, които бях гледала.  Grinning

# 551
  • София

Оказа се, че проблемът с ферито не е само в парите. Толкова обичаме фериботи, но този път пътуването от 5 часа и 10 минути определено беше неприятно. Корабът е стар и доста мръсен и миризлив. Беше претъпкан до дупка и едва се намираха места за сядане. И точно си намерихме 2 места и до нас се натресоха циганско семейство от най-автентичните. Жените бяха с кърпи с мъниста на главата, разплути, със скъсани шарени дрехи и постоянно викащи. Бяха с две циганета, които не престанаха да търчат крещейки и да се бутат в хората. Още несвикнали със заобикалящата ни действителност и отнякъде се появи българо-ромски оркестър, който реши да си изкарат парите за билетите и засвириха Буба Мара и Месечинка.  Mr. Green Очаквах, че персоналът на кораба ще ги спре, но те само ги погледнаха с учудване и ги оставиха да свирят.  Mr. Green Изпяха 5-6 песни, минаха с дайрето за пари и спряха. Да отбележа, че циганското семейство беше от гръцки цигани и нямаха нищо общо с нашенския оркестър. Просто "късмет". Сега се чудим как ли ще е на връщане.  Mr. Green

Таня, успя да ме разсмееш Joy Joy Joy

# 552
Таня, колко струва ферито за кола, кажи нещо за местните, аз миналата година бях много впечатлена от гостоприемството на хората от о-в Лесбос, а и от добрите цени Wink

Търся място за настаняване на Кефалоня, евтинко, че ние сме от тези, които само бръмчат с колата напред-назад, кой бряг е за предпочитане.

# 553
  • София
Таня, колко струва ферито за кола, кажи нещо за местните, аз миналата година бях много впечатлена от гостоприемството на хората от о-в Лесбос, а и от добрите цени Wink

53/63 евро за къса/дълга кола и 17 за човек. Купихме билетите по интернет и на пристанището ни взеха по още 1 евро за всеки билет (общо 6 евро). Така и не разбрахме за какво е допълнителната такса. Хазяите са много гостоприемни, но друг досег с местните не сме имали и не бих могла да обобщя. Цените на хотелчетата не са много ниски. Сравнявам със Закинтос и други известни туристически места, където предлагането е много голямо. В таверни все още не сме влизали. Риба и морски дарове не обичам и едва ли ще мога да съм полезна с информация. 

За ферибота забравих да добавя, че си имахме и кучешка компания - 6-7 големи кучета на поводи и 2 в клетки. Като цяло се държаха прилично, но едно да излаеше по някакъв повод и всички започваха да му пригласят.  Laughing

# 554
......отнякъде се появи българо-ромски оркестър, който реши да си изкарат парите за билетите и засвириха.....
Такъв бонус сме получавали и на ферито на връщане от Тасос  Mr. Green но там нали е кратък маршрута, та и репертоара им беше кратъчик  Joy а и май не бяха роми  newsm78 няколко хлапета дори се включиха в концерта и стана направо безплатно шоу  hahaha

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 14:19 от *2K*

Общи условия

Активация на акаунт