На море в Гърция 2013 - VII

• 69 256
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Мястото вече е ясно Peace Ще почиваме 21,09-26,09 на това местенце
http://www.gerakini.a-greece.com/bg/kalives-resort срещнах само хубави отзиви из нета,дано изкараме приятно и да е топло времето.

# 586
Савана,
Холидей е последната къща в Парадисос, между нея и плажа дори пътчето е свършило Simple Smile недостатъкът й е, че няма сянка в градината, открита поляна е. Иначе е прилично. А ако случайно плажът там не ви допадне, както на Таис, винаги има по-добри варианти на 2-3 км.

Таис,
Кохили е добра, и плажът е OK там, но е изолирано. От голямата Лагомандра е на примерно 300 метра, които обаче е доста опасно да се вървят - пътят е тесен, без тротоар и гърци и сърби се юркат. От всичко друго е по-далече. Пред Пара тин алос знам, че e каменисто, това е плажната ивица Керамария, която е малко спорна, има и по-хубави участъци, де. Но дет се вика Трипотамос и Лагомандра са на един х.. й (хвърлей) място Simple Smile. И въпреки всичко разположението страшно ми харесва.

# 587
  • София
Параход, точно, Кера Мария се казваше плажа - там освен Пара тин алос, проверявахме и друга къща, на която и бях хвърлила окото, тя е на същия плаж:

http://halkidiki.com/panorama/

Обаче Панорама-та е през шосето, и е по-далече. Градината и е супер, де  Simple Smile

Кохили страшно много ми харесаха, на мъжа ми също, но си абсолютно права - на средата на нищото е. За всяко ходене до магазин или хапване си трябва кола. Но пък е уникално място за релакс и уединение  Heart Eyes

# 588
Панорамата я знам (горе има и още една-две хубави къщи, мисля, че е ставало дума), обаче това Каравици грам не се сещам кое е - предпоследният линк на Савана - а то се пада буквално на 100 метра от коментираните места.

# 589
  • София
Параход, какво да разкажа.Това лято не е като миналото,а както се изразиха и местните гърци,които вече познавам след 3 ходения "не е лято като други лета".Водата е студена почти навсякъде, включително на Кси, където е плитко и обичайно е топла.Дори отгоре на повърхността да е топла,отдолу има нещо като течение и студеното направо си те попрерязва.Най-топла беше водата на Монда бийч или така популярен плаж на костенурките.Този път успях да стигна до Петани, който е близнак на Миртос - абсолютно драматичен изглед и даже по-красив за мен.На Западния бряг всеки път когато бяхме падаха ниски облаци и Петани, и Миртос да се наблюдават от облаците е страхотно!В Коноупетра, което е близо до Кси, от миналото лято има мини аквапарк /по мое мнение/ за децата с 5 евро вход,ако ползваш пързалките, които са 5.Инак да си лежиш край басейна е безплатно.Ходихме на някои нетуристически плажове с неособено добро трасе,но пък в повечето случаи си заслужаваше.На островът тази година има мноого туристи, в сравнение с предното лято.Много холандци, италианци и англичани, които летят с нискобюджетните компании до там и руснаци, предполагам с чартъри.Доста коли под наем, щъкат напред-назад и най-смешни са ми англичаните,които явно трудно свикват с обратното на тяхното движение и понякога карат в тесните пътища по средата.Аз, която много харесвам Коста-Коста, това лято се разписах само 2 пъти и толкова пълно не го бях виждала въобще.Хората се забавляват и най-важното правят всичко възможно да забавляват и туристите.В Сами на 28 градуса в 21,30 ч. вечерта направиха 2 часа народни хора от деца на различни възрасти.В Аргостоли почти всяка вечер на главната улица свири военен духов оркестър и е много готино, защото спират някъде по търговската улица и започват да свирят, после тръгват и на друго място ... хубаво беше!В Ликсури попаднахме пък на вечер, в която бяха направили на площада няколко голями маси и забавления за деца да нижат маниста, да моделират.Въобще много внимание към туристите, ако го искат разбира се!
И да не забравя, потънал между планините, на средата на плодородна долина е разположен манастирът Свети Герасим, който е светеца почитан на острова, този път и до там стигнах.И все пак останаха ми още два-три плажа и един манастир и куп кръчми, разбира се  Joy

# 590
  • София
Странно, и аз не се сещам кое е. И табела не помня да съм виждала...а аз прилежно изчитах всички табели по пътя, да не би да пропусна някое място, чийто сайт съм гледала  Simple Smile

И понеже всеки втори ден минавахме по това шосе я до Калогрия/Ковиу/Ай Янис/Никити и т.н., накрая вече бях запаметила всичко по пътя  Joy

Veka, давай снимков материал, разказваш чудесно  Hug

# 591
  • София
Таис, върнахме се миналата нощ в 1 часа, т.е. преди точно 24 часа и още не съм свалила никакви снимки.Както се изрязава Параход, ние сме от хората, които нечовешки вземат разстоянието от и до острова без междинно преспиване.Когато се пооправя ще кача непременно, защото наистина имам много хубави снимки, не че нямах миналото лято. Peace

# 592
Качвай, като се наспите!
И на мен много ми хареса описаното (въпреки многото туристи).
Да не спахте на Палики този път, виждам, че доста сте го обикаляли?

# 593
  • София
Качвай!
И на мен много ми хареса описаното (въпреки многото туристи).
Да не спахте на Палики този път, виждам, че доста сте го обикаляли?

Не, отново си наехме вила в Свороната,но 10 нощувки ни се сториха малко и тъй като мъжа ми реши да останем спахме след това в апартамент под наем, който е на 2 етажа, нещо като вила,но залепено до друга вила.Ето тук http://www.baha-ammes.gr/, с невероятна градина от над 1000 различни растения, които собственика бивш мореплавател е носил от целия свят Simple Smile

# 594
Момичета, препрочитам страниците на форума, но не мога да открия поста на една от вас за Олимпиада ( до Ставрос) Sad Не си спомням от кой потребител е Embarassed  Беше писано, че разхождайки се из селото , една жена ги е попитала дали не търсят стаи...После ги завела в изключително чисти стаи (студия) на брега на морето...... Моля, ако можете да ми помогнете да се ориентирам къде да търся този пост Praynig

# 595
  • Варна
И аз пуснах няколко запитвания за след 14 септември. Най-високата цена която ми дадоха беше 40 евро за апартамент на плажа с две спални . Най-ниската 25 за студио.
Sisi, след 15 септември цените са доста различни от тези, които дават през първите две седмици на месеца. С едно изключение (хотел в Никити), навсякъде другаде ми искат от 40 и нагоре за студио. На Амулиани от едно място и 50.
А аз вече търся и две студиа, щото ще сме с приятелско семейство. И съответно доста голяма част от отговорите са ''сори, ама две свободни студиа нямаме". Естествено, че е заради прилива от сърби и българи, и миналата година беше така  Simple Smile
Сърбите не ги брой след 30 август (че и по-рано), учебната година при тях почва на 1 септември, а и те обичат да ходят в активния сезон, за по две седмици, че и повече.
[/quote]

Учебната година не само в Сърбия , а и в Европа и Русия с бившите републики започва 1 септември , затова и след 25 август е съвсем приемливо да се тръгне на ''свободен лов'' на квартири , без резервация.
Наскоро писах , че от местна ТА в Пефкохори взех списък със 78 хотела , а в букинга намерих 23.За Керамоти намерих 3 , а те са сигурно 30.Съвсем обяснимо е твърде много мамми да удрят на камък след като и тук и в букинга ,и в много други инет сайтове едни и същи квартири се предъвкат десетки пъти , а всъщност те са максимум 30 % от легловата база.Всичко останало се предлага чрез местни гръцки ТА или жълти страници.Имам  координатите на 5-6 българки работещи в  гръцки ТА , една от тях пише и тук - ''Елфи''.Хубаво е да съберем повече такива адреси защото те намират наистина много добри оферти.Росица от tsicohome например  предложи  в Хрисохори   апартамент за 3ма - 25 евро/вечер(ако го ползват двама е 18 евро/вечер)Simple SmileSimple Smile- на 7 км. от плажа на Керамоти  и то сега през юли и август!!!

# 596
Момичета, препрочитам страниците на форума, но не мога да открия поста на една от вас за Олимпиада ( до Ставрос) Sad Не си спомням от кой потребител е Embarassed  Беше писано, че разхождайки се из селото , една жена ги е попитала дали не търсят стаи...После ги завела в изключително чисти стаи (студия) на брега на морето...... Моля, ако можете да ми помогнете да се ориентирам къде да търся този пост Praynig
Няма да го откриеш тук, защото той е в темата за Нея Врасна  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654513.msg25665727#msg25665727  
Стаите са Олимипиада румс Тел. 0030  698 714 0533 . Това е техен имейл fanisrooms@hotmail.com . Аз им писах за резервация именно след като прочетох горния пост. Наистина по снимки изглежда чудесно.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 11:57 от silna

# 597
  • софия
Момичета, препрочитам страниците на форума, но не мога да открия поста на една от вас за Олимпиада ( до Ставрос) Sad Не си спомням от кой потребител е Embarassed  Беше писано, че разхождайки се из селото , една жена ги е попитала дали не търсят стаи...После ги завела в изключително чисти стаи (студия) на брега на морето...... Моля, ако можете да ми помогнете да се ориентирам къде да търся този пост Praynig
Няма да го откриеш тук, защото той е в темата за Нея Врасна  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654513.msg25665727#msg25665727   
Стаите са Олимипиада румс. Това е техен имейл fanisrooms@hotmail.com . Аз им писах за резервация именно след като прочетох горния пост. Наистина по снимки изглежда чудесно. Имат и фейсбук профил - Ето страницата https://www.facebook.com/OlympiadaRooms

Профилът им във ФБ не се отваря, но през кеш-а изглежда много хубаво. Излизаш направо на плажа. Приказка. Ще си го запазя.

# 598
Здравейте, момичета!
Ние тази година сме за първи път в Гърция...По съвет на приятелка, направих резервация-студио Денис, в Ставрос, Халкидики...Прочетох цялата тема, намерих два, три поста за Ставрос, от които разбрах, че плажа е добър, няма морски таралежи във водата, селцето е тихо и спокойно... Какво друго можете да ми кажете за Ставрос...виждам, че сте попътували доста... Simple Smile Много ми се иска да посетим Скалните манастири -Метеора...нямам представа колко далече са и дали е възможно да отидем с колата?! Какво друго можем да разгледаме в близост?
Ще ви бъда много благодарна за инфото и съветите... Simple Smile

# 599
  • при моите любими
И аз имам въпрос. Някой ходил ли е до остров Лимнос. В коя част е най-хубаво да се отиде? Изобщо някой ако има лични наблюдения да сподели. Ето това намерих аз http://limnosbg.blogspot.com/p/blog-page_14.html  Пътят е до Кавала с кола и след това с ферибот 4 часа до острова. Може и със самолет разбира се. Ще чакам мнения и коментари.

Общи условия

Активация на акаунт