На море в Гърция 2013 - VII

• 69 254
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И аз имам въпрос. Някой ходил ли е до остров Лимнос. В коя част е най-хубаво да се отиде? Изобщо някой ако има лични наблюдения да сподели. Ето това намерих аз http://limnosbg.blogspot.com/p/blog-page_14.html  Пътят е до Кавала с кола и след това с ферибот 4 часа до острова. Може и със самолет разбира се. Ще чакам мнения и коментари.

Ако си направиш труда да прочетеш 3-4 страници назад от настоящата тема, може би ще получиш отговор на някои от въпросите, които те вълнуват. Вчера се писа за Лимнос, но е хубаво да се чете от време на време   Grinning

# 601
  • София
Профилът им във ФБ не се отваря, но през кеш-а изглежда много хубаво. Излизаш направо на плажа. Приказка. Ще си го запазя.

Може ли за по непросветените  Embarassed, как така през кеш-а, че и аз се мъчих да отворя ама нищо.

# 602
Благодаря ви за бързите отговори, момичета! Като свърша работа се захващам да прегледам линковете, които ми дадохте, за да отсея тези, които ни влизат в критериите. Относно "Дионисос" на Йерисос: плажът (най-близкия до апартаментите- НЕ става категорично, много е зле). Това не беше проблем за нас, тъй като бяхме с кола и всеки ден ходихме на един страхотен плаж до Неа Рода- "Wet Dreams". Гледка към морето от стаята ни имаше, но беше в далечината, не на първа линия. Градината е уникална, със зеленина, хамаци, люлки и пързалки за децата, беседки с барбекю. Собствениците са много мили хора, даже ни донесоха бутилка домашно вино (комплимент от стопаните). Единия ден ходихме до Амулиани с ферибота, там също има  какво да се види и е пълно с райски плажове. Само време човек да има, защото при нас отпуската е дефицит Sad

Относно Ситония, и по-скоро Порто Куфо. Някой от вас бил ли е тук?:

http://www.aiolis-studios.gr/

Изпратих им запитване дали имат свободно студио за периода, който ни интересува. Ще пиша какво е станало.

Хубав ден, морски сирени Simple Smile

# 603

[/quote]
Профилът им във ФБ не се отваря, но през кеш-а изглежда много хубаво. Излизаш направо на плажа. Приказка. Ще си го запазя.
[/quote]

Дааа, странно отваря се моя профил newsm78. Е нищо в нета има инфо за студията, така че могат да се видят. Изтрих профила в предния пост, да не заблуждавам и другите.

# 604
  • София
Eli-dzh, плажа за който казваш, че не става изобщо е Какудия, нали  newsm78
Много жалко, иначе ми харесваше къщата, а градината и на снимките се вижда, че е супер  Heart Eyes

# 605
Таис, често казано нямам идея как точно се казва плажа. Ние попитахме собственика и той ни обясни къде е. Реално е адски близо до апартаментите (на 2-3 мин. пеш), но не е никак поддържан, мръсен е, няма чадъри и шезлонги и за деца не е никак подходящ, тъй като след няколко крачки вече става доста дълбоко и е каменист. Категорично препоръчвам да се попътува малко с колата посока Неа Рода за хубав, поддържан, пясъчен плаж, къде става плавно дълбоко.

# 606
  • софия

Може ли за по непросветените  Embarassed, как така през кеш-а, че и аз се мъчих да отворя ама нищо.
В резултатите в Гугъл, от дясно на линка има едно зелено триъгълниче и от там cached Peace

Иначе намерих и тук.

# 607

Може ли за по непросветените  Embarassed, как така през кеш-а, че и аз се мъчих да отворя ама нищо.

Не знам кака се отваря през кеш-а, но ето  страница със стаите http://www.olimpiada.gr/fanis-rooms/Main%20Engl.html Отолу ако настиснеш Galery щи ти излезнат и снимки http://www.olimpiada.gr/fanis-rooms/GALLERYFANISROOMS/ .  

# 608
Eли Дж,
аз затова го пуснах на снимка (скалните образувания са много специфични), защото се разбра, че много хора не гледат и не знаят имената на плажовете Grinning Предполагам все пак, че говорим за едно и също нещо.
Wet Dreams е един от най-добрите в околността - въпреки двусмисленото си име Sunglasses, и ние сме ходили често там. Другият е Комица, но пътят до него не е толкова очевиден и е по-далеч от Йерисос.

Валя3,
Метеора е далеч от Ставрос - около 300 км. Взимат се за 3-4 часа, понеже голямата част от пътя е магистрала, но със сигурност не става за еднодневно посещение. Трябва да си предвидите поне една нощувка в близост до манастирите.
В самия Ставрос няма нищо забележително, тихо селце. Аспровалта е малко по-оживено. Можете да се разходите и до Олимпиада (още по-малко село) и двата плажа на юг от нея - Вавилон и Зугла.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 13:30 от Параход

# 609
  Специално искам да благодаря на pontes затова, че ми показа Лимнос и по всякакъв начин ме поощряваше и провокираше за пътуване до там.  Не че на мен ми трябва много... Благодаря и, че зарази мен, след мен - Таня, а със сигурност и други. Изключително отзивчива и съпричастна, pontes, голямо мерси!   bouquet Имам причини да мисля, че скоро ще започне зарибяване по Скирос!

# 610
Здравейте, момичета!
Ние тази година сме за първи път в Гърция...По съвет на приятелка, направих резервация-студио Денис, в Ставрос, Халкидики...Прочетох цялата тема, намерих два, три поста за Ставрос, от които разбрах, че плажа е добър, няма морски таралежи във водата, селцето е тихо и спокойно... Какво друго можете да ми кажете за Ставрос...виждам, че сте попътували доста... Simple Smile
Да ти кажа, на мен Ставрос не ми се видя толкова тихо селце, поне като го сравнявам с други места, на които сме ходили, основно на Ситония (в сравнение с Бг курортите определено е по-спокойно). От снимките в нета ми се видя доста забутано, а то се оказа оживено, поне като минахме от там в края на юни. Имаше много хора и на плажа и в центъра, където кипеше живот - пълни заведения, атракциони разни  Laughing Плажа, за който всички говорят че е хубав, всъщност е извън Ставрос, в посока Олипмиада.
Ще се радвам да споделиш впечатления от Денис студио, как са условията и колко е разстоянието до плажа, че контактувах със собственика, но в последствие сменихме дестинацията, а любопитството ми за мястото си остана  Wink

Момичета, м/у Вурвуру и Никити, какво бихте избрали? Досега в първото сме почивали вече два пъти, а във второто сме ходили доста пъти за плаж, разходка, пазар, аптека  Simple Smile Много се чудя..
Аз периодично стоя пред тази дилема и накрая избирам Вурвуру, защото най-важно от всичко (поне на този етап) ми е голям и зелен двор, който прелива в плажа. Обаче като отидем до Никити на разходка, все си казвам, че другия път трбява там да почиваме  Crazy Искам да кажа, че е време за разнообразие  Wink

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 14:15 от Mur

# 611
  • София
Anna bel, много ти благодаря, много си мила! Лимнос е прекрасен остров, не е трудно да го рекламира човек Simple Smile Скирос доста прилича на Лимнос по природни дадености, но има в плюс невероятна "хора", това е амфитеатрално построеният главен град, страхотна красота. Прекрасни плажове и извън нормалното дори за Гърция вкусна храна. Ще пиша като се приберем.
Ние сме принудително в Порто Рафти, до Атина, плажът си е както винаги чудесен тук, но има толкова хора, че ми идва да тичам обратно до Скирос:) Между другото съм доста впечатлена от Евбея, има чудни местенца и страхотно местно вино навсякъде!

# 612
Здравейте, момичета!
Ние тази година сме за първи път в Гърция...По съвет на приятелка, направих резервация-студио Денис, в Ставрос, Халкидики...Прочетох цялата тема, намерих два, три поста за Ставрос, от които разбрах, че плажа е добър, няма морски таралежи във водата, селцето е тихо и спокойно... Какво друго можете да ми кажете за Ставрос...виждам, че сте попътували доста... Simple Smile
Да ти кажа, на мен Ставрос не ми се видя толкова тихо селце, поне като го сравнявам с други места, на които сме ходили, основно на Ситония (в сравнение с Бг курортите определено е по-спокойно). От снимките в нета ми се видя доста забутано, а то се оказа оживено, поне като минахме от там в края на юни. Имаше много хора и на плажа и в центъра, където кипеше живот - пълни заведения, атракциони разни  Laughing Плажа, за който всички говорят че е хубав, всъщност е извън Ставрос, в посока Олипмиада.
LaughingТочно това е и моето мнение. Ние бяхме последната седмица на юни там и си беше доста оживено, като на нашите по-малки куророти. В интерес на истината обаче на плажа въобще не беше пренаселено, а вечер по улицете беше пълноооо

Цитат
Ще се радвам да споделиш впечатления от Денис студио, как са условията и колко е разстоянието до плажа, че контактувах със собственика, но в последствие сменихме дестинацията, а любопитството ми за мястото си остана  Wink
и аз чакам, че ми пратих оферта за края на август, но все още се чудя дали да сме там или на Геракини. Всички отзиви за студиото ще  са ми полезни.

# 613
  • София
Момичета, моля тези, които са били на Амулиани за мнение  Hug

От ето тук

http://www.visitammouliani.com/en/katalogos/accommodation/studios-maria/

ми дават цена 30 евро от първи септември, и ни устройва идеално. Обаче целия разговор стана по телефона (писна ми да пиша, а и от острова много-много не си дават труда да ми отговарят), та заради лекото пращене не можахме много добре да се разберем. Цената е ясна, обаче дали имат кухн бокс и морска гледка и двете студиа - е под въпрос. Доколкото разбрах, са в центъра на селцето, т.е. ще се ходи на плаж с колите, това ми е ясно. А дали някой има представа от къщата - да сте били там или нещо подобно??

Понеже и от Никити ни дадоха същата цена, сега много бързо трябва да решим къде да сме - дали тук

http://www.halkidiki.com/annio/index.htm

или на островчето... Приемам съвети и мнения всякакви  Peace

# 614
silna, така е, не беше пренаселен плажа на Ставрос изобщо, но е оживено. Ние преди това ходихме по неорганизирани плажове и на метри от нямаше никой и за това Ставрос така го оцених. Всичко зависи от очакванията и предварителната нагласа. Аз наистина си мислех, че е диво село, а то не е такова  Grinning Точно обратни са ми впечатленията от Паралия Врасна пък. Мислех си, че там има повече живот, а то освен на плажа, на друго място живо пиле не срещнахме. И заведенията бяха празни, а си беше обедно време  Rolling Eyes Само 10 мин. преди това в Ставрос всичко кипеше  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт