Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

  • 255 976
  • 537
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 298
Имам два много тъпи въпроса, обаче ще ме извините, засега не ме бива по сладкишите:

1. Като се карамелизира захарта и после заедно с ябълките и тестото се сложи да се пече, не изгаря ли допълнително? Нали фурната е отгоре и отдолу? На колко градуса - 180?

2. Как така се сиропира, след като е обърнат - карамеленият слой позволява ли на сиропа да проникне?

Ами това е, дано някой ме осветли  Embarassed

# 106
  • Мнения: 7 472
Отговарям !
 
1. Не не изгаря допълнително , пека на 200 градуса ,около 30 мин. newsm78, но като се запече отгоре слагам фолио да не изгаря.

2. Слагаш  малко вода, и вс8ичко си попива почти веднага. Карамелен слой реално няма, той попива в блата и ябълките.

Най-накрая и аз да го направя!

 Ето го стъпка по стъпка!


1. маслото + захарта  http://images08.snimka.bg/000899623.jpg

2. ябълките са наредени и е залят със сместа http://images08.snimka.bg/000899624.jpg

3. Изпечен  http://images08.snimka.bg/000899625.jpg

4. Готов и обърнат 



# 107
  • Мнения: 5 183
Навих се и аз да го правя този сладкиш. Как съм го пропуснала?  newsm78

А дали да не пробвам с портокали?

# 108
  • Мнения: 7 472
Навих се и аз да го правя този сладкиш. Как съм го пропуснала?  newsm78

А дали да не пробвам с портокали?

То, че ще стане ще стане(ама портокалите имат люспи Wink) , ама как ще е на вкус нямам представа newsm78 Ако искаш сложи малко портокали от едната страна за проба  newsm78 Иначе с праскови и круши вече има проби Peace

# 109
  • Мнения: 5 183
Просто ми мина през ума за портокали, 4е от тях имам най-много в момента у нас, но ще видим с какво ще го направя всъщност и кога  Embarassed Обещавам, оба4е, да се от4ета после  Mr. Green

# 110
  • Мнения: 5 465
Направих го  Peace
С ябълки е супер, ще пробвам и с праскови  Peace

# 111
  • Мнения: 2 506
Лео, мила, туко-що направих и този сладкиш с ябълки Simple SmileСтана чуден и сега чакам мъжО да се прибере от работа за да го опита  chefБлагодаря, отново  bouquet




# 112
  • Мнения: 7 472
Само да ви кажа , че го направих с тиква и също стана много вкусно, но я сварих леко.

# 113
  • Мнения: 7 472
Днес ще имам гости и го направих и с праскови от компот -  стана чудесен  Grinning

# 114
  • Мнения: 577
Лео,цялото ни семейство те поздравява за кулинарните ти умения,и ценните сьвети които даваш Hug  bouquet  bouquet
няма да пропусна и това твое изкушение. Mr. Green
благодаря за прекрасната рецепта  bouquet

# 115
  • Мнения: 1 269
Лео, опитай с компот от кайсии. Първо изцеди добре кайсиите преди да ги наредиш върху карамела. Със сока от компота накрая сиропирай сладкиша, става прекрасно. Аромата е божествен!
Поздравявам те за рецептите- тази с ябълките и тортата с рула, но малко по-сочна ни са любими в къщи!  bouquet

# 116
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Яяяяя, как съм го пропуснала аз тоя сладкиш на Лео  newsm78

# 117
  • Мнения: 2 099
Сладкиша наистина е невероятен. Вчера и аз го правих отново, на този път с компот от праскови, стана божествен, мисля следващият път да експериментирам и с друг плод.

# 118
  • Мнения: 4 327
А може би и с топка сметанов сладолед ще върви, ахххх Hug
eat smile3521

# 119
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Абе време е и аз да го спретна това сладкишче и без това имам много ябълки.

Общи условия

Активация на акаунт