Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 687
  • 537
  •   1
Отговори
# 135
  • София
При мен не остана карамел по дъното на тавичката - вероятно, защото е тефлонова и затова го сиропирах с прясно мляко.  Сърдити нямаше  Simple Smile

# 136
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!  Laughing
Да ви кажа как се поизложих днес  Embarassed - първо изобщо не разбрах, че маслото и захарта се сипват заедно в тавата и взех че първо разтопих маслото и след това добавих захарта.   Sick Ама съм умна, а? Все едно до сега не съм карамелизирала захар! Не се отказах - както казва баба ми щом има яйца и захар ще се яде!  Laughing
Като изсипах сместа върху ябълките се оказа че съм избрала малка тава - и малко от сместа се беше разляля във фурната. Страшна съм сладкарка.
Иначе като го обърнах всичко беше ок, изглежда като на вашите снимки. Повече мирише на масло отколкото на карамел, но следвашия път се надявам да го докарам. Ще видим довечера какво ще каже мъжо.
А един въпрос - като се сиропира сладкиша спазва ли се правилото едното да е студено, а другото топло?

# 137
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!  Laughing

А един въпрос - като се сиропира сладкиша спазва ли се правилото едното да е студено, а другото топло?

Честита Баба Марта на всички Hug

Не е лошо да се спази правилото Thinking, аз не го спазвам обаче Rolling Eyes

# 138
честита Баба Марта!!! Grinning
Много вкусно изглежда Crazy

# 139
  • Варна
Да се отчета и аз Simple Smile. Снощи го направих и вече е останало само 1/3 от него. Много вкусно стана, само дето сиропа не ми стигна да се сиропира добре, но другия път повечко вода ще сложа Simple Smile.
Лео благодаря за страхотната рецепта!  bouquet

# 140
  • София/Овча купел 2
Правила съм,много е хубав и лесен.Взех рецептетата от готварската книга на форума.

# 141
Олеее, този сладкиш все го подминавах...и ето, че сега съм на диета...отворих снимките и....  ooooh! Като спра диетите ще го направя, изглежда жестоко!

# 142
И аз го направих, много е вкусен. Иначе ми стана много тънък (така като гледам вашите), явно тавата ми е била по-голяма. Все пак като се има впредвид, че ми е 3-тия сладкиш в живота съм доволна.

Мерси Leo Hug

# 143
# 144
  • Самоков
   По-добро нещо през живота си не съм правила. Сладкиша стана перфектен, при това от първия път, а и на външен вид го докарах. За снимка нямаше начин, беше изяден преди да успея да взема фотоапарата.  newsm51

# 145
Направих го във форма за кекс и стана много хубав.
Само дето нещо не направих много добре карамела и захарта си остана  Joy Преди 15 минути го извадих от фурната и вече половината изчезна  Laughing

# 146
Ами тя и моята остана малко по тавата, Лео беше писала да се обере с вода и да се сиропира.
Обаче се чудех, четох в предните страници, че карамела хрускал newsm78, а при мен се размеква и попива, да не би да не го правя както трябва(нямам никакъв опит с това)

# 147
  • Свиленград
Лелелеееееееее, мъжа ми се влюби още повече в мен с  този сладкиш ! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy Адски вкусен е! Направих един вчера с ябълки и един днес с банани! И двата са ужасно вкусни! L e o, да си жива и здрава за готините рецепти,които даваш!  bouquet
Пробвахме ти и златистите картофки, адски вкусни са! Поздравления! С интерес ще следя за още рецепти от теб!   bouquet

# 148
  • варненка от София
Направих го оня ден с праскови, ето и резултатът.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=34

# 149
  • София
И аз го направих, стана добре на външен вид, и много вкусен. Само за захарта мисля да я понамаля с половин чаша. Благодаря за хубавата рецепта Hug

Общи условия

Активация на акаунт