Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 789
  • 537
  •   1
Отговори
# 345
Аз го сложих да се пече, та да видим.... С круши, не се стърпях и настъргах малко канела, малко индийско орехче и счуках 2 карамфилчета. Подготвила съм и 2-3 с.л. тъмен ром за сиропа  Crazy    Само дано ми се получи, че ми се закучи и на мен карамела... Мисля, че е от захарта. От тази, Захир е, ситната. Аз и друг път съм се ядосвала с нея....  Thinking

# 346
Момичета, ужасТ!!  Close  Всичко добре, вадя аз и още горещ го обръщам върху новичката си, красива и стъклена поставка за торта... След няколко минути тя се спука на 3 парчета!  ooooh!  Confused    Вече я прежалих, сега остава въпроса, как да го преместя другаде, та да го сиропирам....  Confused

# 347
  • тук
Момичета, ужасТ!!  Close  Всичко добре, вадя аз и още горещ го обръщам върху новичката си, красива и стъклена поставка за торта... След няколко минути тя се спука на 3 парчета!  ooooh!  Confused    Вече я прежалих, сега остава въпроса, как да го преместя другаде, та да го сиропирам....  Confused

е, сиропирай в тази с подложка, толкова ли е страшно ?!?
много неприятно, наистина -  аз бях на косъм да извърша същото - да се чуди човек как с бременния си мозък се сетих, че не е добро решение да си тествам новата "кутия за торта" с нещо горещо, карамелено и плодово
пък съм толкова смотана, че нямаше да го преживея бързо

# 348
Преместих го вече. Не, нямаше как да сиропирам там. Тя се спука звучно и се раздели на 3 парчета, те се отдръпнаха едно от друго дори. Дупка имаше, здрави процепи помежду....
Някак избутах върху най- голямото стъклено парче. От там обърнах на дървена дъска и от нея обърнах в чиния...

Ето снимка на спукания поднос, преди сиропиране

и ето го преместен и сиропиран, не че има видима разлика - аз леко сиропирах, то не стана много сироп, колкото да е малко влажничко там, а? така ли става? Сложих и 3 с.л. ром...

# 349
  • Пазарджик/Лондон
pina , чудесно ти се е получил, прияде ми се  bouquet.

# 350
По- късно ще напиша как ми се вижда и на вкус. Засега на външен вид много ми допада  Crazy

# 351
Пина, изглежда много добре сладкиша. Скоро не съм го правила, но ще поправя тази грешка в близко време.  Mr. Green Laughing

# 352
  • тук
Pina, страшен е Simple Smile Аз красиви никога не ги докарвам пък и ветрилото в кръглата тава много не го наредих ...
ама нищо, нали беше супер сладко, изяде се

# 353
Да, доста симпатичен стана  Peace
На вкус - на мен ми хареса, но сякаш не бях в голям възторг  Thinking  Най- ми хареса в краищата, където беше по- тънко и карамела беше попил при печенето. Там беше наистина разкошно! Малко по- твърдо и хрупкаво и в същото време сочно. Може би, ако е по- тъничък ще е супер.
На приятеля ми, обаче, явно доста му хареса, защото изяде необичайно голямо количество, нещо което много рядко се случва.

# 354
Супер изглежда, записвам си и тази рецепта. Тези дни ще я направя и нея  Hug

# 355
  • Габрово
Ауу, като малка дядо ми редовно ми правеше такъв сладкиш, бях го забравила, много го обичах  Crazy Ще се пробвам да го направя  Whistling

# 356
Страхотен е на вкус, малко ми се попрепече карамела и изглежда като прегорял на снимката, но всъщност не е и е много вкусен

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 11:17 от tracy_t

# 357
Страхотен е ! Благодаря за хубавата рецепта. Снимки няма защото бързо се изяде Simple Smile
Но наистина 2 ч.ч. захар за много. Орехите и канелата вървят идеално към пая.

# 358
  • СВИЩОВ
Снощи спретнах този сладкиш и стана страхотен на вид и вкус.
Благодаря за хубавата рецепта. Скоро пак ще го направя. Simple Smile

# 359
И аз го направих. Лео, благодаря за рецептата. На мен карамел не ми остана изобщо по тавата и сега се чудя да го сиропирам или не. Изглежда ми сочен, но като го опитаме ще преценя.

Общи условия

Активация на акаунт