Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 628
  • 537
  •   1
Отговори
# 435
Leo , голяма работа си.   bouquet Направих сладкиша първо с ябълки, не остана и троха. Сега ще го пробвам с праскови и с банани след това  Blush

# 436
Алиса, много ми е интересно как ще стане с банани. Моля те да споделиш, когато опиташ  Hug
А иначе това наистина е страхотен сладкиш- любим и бърз както всички прекрасни рецепти на Лео  Hug

# 437
Барбаронче,на стр.28 съм сложила снимка на моя сладкиш с банан и праскови,два пъти го правих така,вкуса е страхотен,както и комбинацията-белени праскови-банан.На бананите също им подхожда канела,както на ябълките.Разбира се,би бил чудесен сладкиша и само с банани,както и само с праскови.Изобщо този сладкиш става разкош с доста плодове-ябълки,ананас,сини сливи,праскови,кайсии,банан,тиква,круши,портокал,дюля,компоти разни.Предполагам,че ще е супер и с вишни и череши Peace.Само с ягоди не мога да си го представя някак Thinking.

# 438
Сладкиша е наистина невероятен.Направих го с ябълки и стана страхотен.Сложих маргарин вместо масло(нямах търпение и след като попаднах на рецeптата в 23.00 часа започнах да го правя веднага.).Пекох го в съклена огнеупорна тавичка и се отдели перфектно - никакъв карамел не остана на дъното .Опитах го още снощи, но определено като престои малко става направо божествен.
Много е вкусен, прави се лесно и не излиза скъпо.Определено ще го правя често  Peace
Благодаря за рецептата на Leo Hug

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 16:14 от КристАли

# 439
Утре ще правя прощапулник на моята дъщеричка и преди малко приготвих ябълковото изкушение. Резултатът както винаги е прекрасен  Hug
PURE ELIXIR, още другата седмица ще опитам твоя "бананов" вариант  Hug

# 440

PURE ELIXIR, още другата седмица ще опитам твоя "бананов" вариант  Hug
Барбаронче,да ви е сладко! Peace

Да благодарим на Лео за рецептата още веднъж,защото мисля това е един от най-успешните и вкусни десерти.  bouquet

# 441
 Blush Много ви благодаря за милите думи Hug Радвам се, че ви харесва Laughing

# 442
Ябълков сладкиш с карамел

3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
1 пак.бакпулвер

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Става много красив и вкусен- ще си оближете пръстите. Бон апети! Peace

newsm38П.П. Може да му се сложе отгоре разбита сметана, но аз го обичам гол!

"Най-накрая и аз да го направя!

Ето го стъпка по стъпка!

1. маслото + захарта  http://images08.snimka.bg/000899623.jpg

2. ябълките са наредени и е залят със сместа http://images08.snimka.bg/000899624.jpg

3. Изпечен  http://images08.snimka.bg/000899625.jpg

4. Готов и обърнат  

"

Ще опитам - благодаря!

# 443
Днес нашравих любимия сладкиш без масло и съм много доволна. Никаква разлика във вкуса!

# 444
Днес нашравих любимия сладкиш без масло и съм много доволна. Никаква разлика във вкуса!
Как карамелизира захарта?

# 445

По обичайния начин. Аз и без това добавям маслото след пълното карамелизиране на захарта.

# 446

По обичайния начин. Аз и без това добавям маслото след пълното карамелизиране на захарта.
Благодаря  Hug Щом казваш, че не се забелязва разлика във вкуса, напременно ще опитам (все пак по-малко калории  hahaha)

# 447
От снощи:

# 448
Защо ли не го пробвам с дюли, както имам един буркан компот от дюли.

# 449
Днес направих любимия сладкиш без масло и съм много доволна. Никаква разлика във вкуса!
лесно ли се отлепи от тавата без масло?

Общи условия

Активация на акаунт