Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

  • 255 998
  • 537
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 3 457
да взема и аз да пробвам Blush

# 91
  • Мнения: 231
Ох, пробвах го днес.  chef Стана супер, въпреки че ябълките ми изплуваха нагоре, защото аз удвоих дозата и ми се стори, че нещо стана много гъсто тестото, та добавих и чаша прясно мляко - кой да се сети, че няма какво да притиска ябълките надолу. newsm78Както и да е - за следващия път ще знам, а той сигурно ще е още утре, защото всички си облизаха пръстите, а днескашния е на свършване. Mr. Green Благодаря за рецептата!  bouquet
С този форум скоро няма да мога да влизам през вратата май...

# 92
  • Мнения: 256
Мммммммм идеята за ябълки и карамел е много изкушаваща.Още утре ще го пробвам и ще кажа какво е станало.Много благодарности на Лео за чудната рецепта.

# 93
  • София
  • Мнения: 100
Така направих го най-накрая.Наистина се обърна много лесно и без да съм мазала тавичката.Мъж ми много го одобри и то точно , защото е много сладък.На него все не му е достатъчно сладко.
Но имам още един въпрос, веднага ли го сиропирате, още докато е топъл?Защото като го опекох беше се надул и изглеждаше много добре.Сиропирах го веднага още докато беше топъл и имам чувството , че се сплеска. Embarassed

# 94
  • Мнения: 7 472
Ruja5, по принцип рецептата е без сиропиране, това аз си го добавих за да използвам карамела.  Докато направя сиропа сладкиша е поизстинал леко, другия път поизчакай малко  newsm78

# 95
  • Мнения: 231
Аз снощи го направих отново и вече е свършил. Mr. Green Обаче ми се иска да питам за карамелизираната захар. И първия път не се получи много добре, но сега пък хептен си остана на гранули така да се каже. Първо слагам маслото (и в тая връзка какво масло ползвате, че нещо не съм доволна от няколко), като се поразтопи добавям захарта и така с непрекъснато бъркане чакам да се позачерви леко, но колкото повече време минава, толкова захарта ми вместо да се разтапя и карамелизира, става една такава гадна и на бучки.  Confused Дано сте разбрали какво имам впредвид. И после хрущи, като се яде. #Crazy Аз не се отказвам да го правя, де - изяжда се за нула време, въпреките дефектите, но ми се иска да стане, както си трябва. Някакви идеи къде бъркам?

# 96
  • Мнения: 7 472
Пробвай да ги сложиш заедно(масло и захар)аз така правя и  ползвам немско масло. И го сваляй от котлона щом се разтопи захарта, не я чакай да почернява.  newsm78

# 97
  • Мнения: 3 457
и аз го направих,но нещо ми мирише на сода,да не би да ми е в повече бакпулвера-1 пакетче?

# 98
  • Мнения: 7 472
и аз го направих,но нещо ми мирише на сода,да не би да ми е в повече бакпулвера-1 пакетче?

И аз слагам едно пакетче - да не би бакпулвера да е скапан newsm78

# 99
  • Мнения: 3 457
ами на ПОПА търговище е newsm78

# 100
  • Мнения: 28 954
, но колкото повече време минава, толкова захарта ми вместо да се разтапя и карамелизира, става една такава гадна и на бучки.  Confused Дано сте разбрали какво имам впредвид. И после хрущи, като се яде. #Crazy 

Така, както го описваш, това е фазата, преди да започне да се карамелизира захарта. Т.е. продължавай да бъркаш, бучките ще се стопят. Когато се стопи и последната - тогава е готов карамелът Grinning

# 101
  • Мнения: 231
Така, както го описваш, това е фазата, преди да започне да се карамелизира захарта. Т.е. продължавай да бъркаш, бучките ще се стопят. Когато се стопи и последната - тогава е готов карамелът Grinning
Да ти кажа май си права! Мен ме е страх да не загори и, като виждам, че не се разтапя, а като че ли точно обратното, решавам, че няма смисъл да чакам повече и махам от котлона. Следващия път ще изчакам повече. Peace

# 102
  • Мнения: 7 472
Най-накрая и аз да го направя!

 Ето го стъпка по стъпка!


1. маслото + захарта  http://images08.snimka.bg/000899623.jpg

2. ябълките са наредени и е залят със сместа http://images08.snimka.bg/000899624.jpg

3. Изпечен  http://images08.snimka.bg/000899625.jpg

4. Готов и обърнат 


# 103
  • Spain
  • Мнения: 3 775
wсе се каня да го похваля този сладки6 . само че аз го правя със сливи и нектарини - по ни харесва защото плодовете леко киселеят .

# 104
  • Мнения: 1 417
Сладкиша е страхотен! Тези дни имах доста излишни кайсии, които не ставаха за ядене и направих сладкиша с тях - мммммммм, стана много вкусен и ароматен!

Общи условия

Активация на акаунт