Етически проблем

• 2 395
  • 21
  •   1
Отговори
 Мами, пускам ви една статия от 168 часа на журналистката Юлия Пискулийска с мнение на д-р Кременски за един дълбоко етичен проблем. Моля ви да я прочетете и да си кажете мнението.
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1928766

# 1
Мнението за кое? За статията или дали бихме родили дете с Даун?

# 2
  • София
Не бих родила дете с Даун. Не искам да скапвам няколко живота.  Peace
Темата защо е пусната в този подфорум?

# 3
Ако си беше пуснала темата на правилното място, щеше да получиш много отговори.

# 4
Добре, мога ли да помоля модераторите да ми поставят темата на правилното място без да я трият, за да получа повече отговори.Наистина ме интересува вашето мнение, как бихте решили този етически проблем?

# 5
Не бих родила дете с Даун. Не искам да скапвам няколко живота.  Peace
Темата защо е пусната в този подфорум?
  Благодаря за отговора!
 За кой подфорум е тази тема според теб, помогни.

# 6
  • София
И заглавието дразни ужасно. Няма дума "етически".
Пък и проблемът определено не е само етичен.

# 7
Милото 73, продължавам да се чудя кой е етичният проблем, отношението на Обществото към различните деца и в частност тази гадна статия от тъпа журналистка ли? Защото, ако питаш колко семейства биха се решили да гледат детенце с Даун отговорът е в статията - 2 от 1000 или 0.2%.

........."За 30 години над 1000 семейства с доказана след дородова диагностика тежка генетична болест от прекъсване на бременността са се отказали само 2 семейства. Не е ясно разбрали ли са всичко, свързано с болестта. Коренно различно е положението в Скандинавските страни. Там много от семействата си раждат децата с Даун".........

# 8
  • София
И по някое време съвсем небрежно темата ще завие към реклама на една услуга, може би?

# 9
И по някое време съвсем небрежно темата ще завие към реклама на една услуга, може би?
Разгледайте профила на авторката...  Peace

Авторката, какъв точно ти е въпроса? Страхуваш се че ще родиш дете с Даун ли?

# 10
А какъв друг?Мен ме интересува от гледна точка на морала.А колкото до етически и етичен-дублетни форми са.

# 11
Разгледайте профила на авторката...  Peace

Авторката, какъв точно ти е въпроса? Страхуваш се че ще родиш дете с Даун ли?
   Въпросът ми е, колко от вас биха родили дете с Даун.

# 12
  • София
А какъв друг?Мен ме интересува от гледна точка на морала.А колкото до етически и етичен-дублетни форми са.

Медицински.
Като гледам, май не ти е само от гледна точка на морала, щом си се навила да си правиш пренатест за сума ти пари.
Я се успокой и си гледай бременността!
Аз по едно време, като бременна, в такива филми се бях вкарала на тема ДЦП...
Да сте живи и здрави и това е.
Остави ги сега тия етически, етични и естетически проблеми!

И тъй като съм меркантилна кучка - да си кажа.
Проблемът е и финансов.
Имам познати с детенце с друг проблем.
Ами то е непрекъснато жестоко изваждане на пари. А за някои неща, за съжаление, и с пари, медицината е безсилна.
И сърцето ти се къса да гледаш вечно болно дете.

# 13
Ще се цитирам:

Милото 73, продължавам да се чудя кой е етичният проблем, отношението на Обществото към различните деца и в частност тази гадна статия от тъпа журналистка ли? Защото, ако питаш колко семейства биха се решили да гледат детенце с Даун отговорът е в статията - 2 от 1000 или 0.2%.

........."За 30 години над 1000 семейства с доказана след дородова диагностика тежка генетична болест от прекъсване на бременността са се отказали само 2 семейства. Не е ясно разбрали ли са всичко, свързано с болестта. Коренно различно е положението в Скандинавските страни. Там много от семействата си раждат децата с Даун".........

# 14

Медицински.
Като гледам, май не ти е само от гледна точка на морала, щом си се навила да си правиш пренатест за сума ти пари.
Я се успокой и си гледай бременността!
Аз по едно време, като бременна, в такива филми се бях вкарала на тема ДЦП...
Да сте живи и здрави и това е.
Остави ги сега тия етически, етични и естетически проблеми!

И тъй като съм меркантилна кучка - да си кажа.
Проблемът е и финансов.
Имам познати с детенце с друг проблем.
Ами то е непрекъснато жестоко изваждане на пари. А за някои неща, за съжаление, и с пари, медицината е безсилна.
И сърцето ти се къса да гледаш вечно болно дете.
    Аз имам дете-да кажа с известни здравословни проблеми, така че финансовата страна не ми е чужда.Не бързам с никакви тестове.Разсъждавам над различни теми, които ме впечатляват и днес си разреших да коментирам една от тях с вас.

Общи условия

Активация на акаунт