Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 17 555
  • 362
  •   1
Отговори
# 90
Понякога е любов, понякога рутина, понякога ме мързи и не ядем готвено. Готвя само аз, защото така искам  и се чувствам по добре като имам контрол върху това, което се слага на масата. Не, че инцидентно не е готвил и мъжа ми, ама за себе си, защото аз негови неща трудно бих хапнала. А да готви основно мъж в къщата - това не би било моята къща определено. Да реже салати и да мята барбекю  да- но да готви, не. По добре да се занимава с нещо, което ми е неприятно на мен  Mr. Green , а не да ми взема тези неща, които обичам да правя.

# 91
И двамата готвим, по често аз сякаш. Понякога по задължение, защото все пак трябва да се яде, понякога с рутина ( мятам ей тея спагети в тенджерата, бъркам един сос и айде ), понякога с изследователски хъс. Обичам хубавата храна, обичам да знам кое от къде идва и защо е там, и аз като БърдсФлу се пуля понякога на достиженията на Готварския подфорум.
Не смятам готвенето за типично женска работа, за щастие мъжът ми също, имало е периоди, когато той изцяло е поемал изхранването на семейството ( че и чистене, пране, гладене, и изобщо всичко). 
Четох наскоро някаква статия по какъв начин домашното готвене спомага за общуването в семейството- с взаимната помощ, с комуникацията, с намирането и  избирането на неща, които да са приятни на всички.

# 92
Разбира се, никой в този форум не се съмнява, че патентът за здравословно хранене на семейството принадлежи само и единствено на теб, Katarin Х.
Не знам дали проблем ти е четенето с разбиране, или заяждането, но и в двата случая е само твой!   Laughing
Моята идея е, че дали ще сготвиш днес месо/яйца/зеленчуци/плодове, а ще ги ядеш чак в неделя, все Е Нездравословно! (това по повод поста ти, че готвиш веднъж на 9 дни).
А ти я "разбирай" както можеш!    Laughing

# 93
  • София
Специално ще се похваля на Краси, че тази вечер ще метна на скарата кренвирши с кашкавал.  Mr. Green Като за капак ще гарнирам с пържени картофи и по едно пържено яйце.
То не може само на авокадо и спанак да се живее. Трябва и нещо енергийно.

# 94
Не знам дали проблем ти е четенето с разбиране, или заяждането, но и в двата случая е само твой!   Laughing
Моята идея е, че дали ще сготвиш днес месо/яйца/зеленчуци/плодове, а ще ги ядеш чак в неделя, все Е Нездравословно! (това по повод поста ти, че готвиш веднъж на 9 дни).

Е, ако готви мъжът ѝ през останалото време здравословна храна, кое му е невъзможното?

# 95
Неготвещата жена за мен не е жена. Да си нахрани домочадието- това е една от основните биологични функции на жената. Една от половите женски роли.

Но...жените все по-често не са жени и мъжете все по-често не са мъже. Уви!

Аз съм върл привърженик на традиционните функции на половете, които в никакъв случай да не се бъркат с думи от рода на еманципация и равенство. Защото в някои отношения равенство никога не може и не бива да има.

За мен готвенето е огромно удоволствие, творчески процес и да, разбира се- проява на любов към тези за които го правя.

Имала съм готвач у дома  (поради голяма заетост) и често готвех наравно с него просто за удоволствие когато имах време.

# 96
То вярно че днес температурите се вдигнаха...и явно доста хора от темата са слънчасали.
За едно ядене се чудя как можете така да се нападате.
Кое било здравословно, кой мъж бил идиот и колко дни престоява ядене Shocked
От цялата тема не разбрах кое бром за готвене? Имам балдъ /ако така се пише/ и Торлю гювеч не готвя.
Ядем проста и за нас здравословна кухня. Сега сме основно на салати и нещо малко покрай тях. Иначе не си падам по готвенето. Лично аз го смятам за изгубено време. Правя страшно много неща в кухнята и обичам да експериментирам особено когато имам време.
Но се налага да се слага все пак нещо на масата - та моята равносметка за 1 седмица е: 4 дни готвя. 2-3 ядем навън или 1 ден си поръчваме.

# 97
имам баялдъ
тюрлю гювеч

Ама ми стана интересно как хем не готвиш, хем прекарваш много време в кухнята и експериментираш. Абе направо ме е страх да питам с какво експериментираш.

# 98
# 99

Е, ако готви мъжът ѝ през останалото време здравословна храна, кое му е невъзможното?
Човече, както писах, аз нямам кристална топка, нито гледам на боб.    Laughing
И няма как да знам има ли мъж, няма ли, дали той готви, дали баба й прихожда да готви и т.н.
Тя е писала, че не е готвила от ....9 дни.И готви 1, най-много 2 пъти на седмица.
Така написано, ти как го разбираш?
Аз поне това чета:готви 1 път в седмицата и това ядат.
Сега, какви мисли се " въртят" в главата й, аз няма как да знам.    Grinning

# 100
Тя е писала, че не е готвила от ....9 дни.И готви 1, най-много 2 пъти на седмица.
Така написано, ти как го разбираш?
Аз поне това чета:готви 1 път в седмицата и това ядат.

Аз го разбирам, че толкова пъти тя поема тази дейност, през останалото - партньорът, с който живее. Може и да бъркам, не знам.

# 101
  • София
Имам баялдъ е сравнително просто и здравословно ядене.
Ако успея да взема бели патладжани ще си направя в събота.

# 102
Аз го разбирам, че толкова пъти тя поема тази дейност, през останалото - партньорът, с който живее. Може и да бъркам, не знам.
Peace

Освен това не ядем готвено всеки ден, толкова е просто ... Ама на, по-лесно е да възприемаме по презумпция, че другите са мърли, които сервират на семейството си храна на 9 дни  Joy отколкото да се замислим малко...
Обикновено аз готвя веднъж или два пъти в седмицата, мъжът ми (когато не отсъства) - и той толкова, през останалото време не ядем готвено. Егати сложната за схващане схема  ooooh!

# 103
От цялата тема на мен ми се дояде мусака с патладжани Simple Smile

# 104
Aми..да отговоря та да няма някой неразбрал.
Готвя...вечер салата и нещо. Това нещо е вчера лебчета с лимец и сусам. Киноа с нещо зелено и т.н.
В събота или неделя - когато имам време готвя. Това, че експериментирам не значи, че вися нон стоп в кухнята.
Тази седмица експеримента беше - Круши с джинджифил, кисело мляко и мед...ей такива прости неща.
Никъде не пиша, че прекарвам много време в кухнята. Написала съм, че за мен е загубено време.
Ако едно ядене не става за час - не е за мен.

Общи условия

Активация на акаунт