Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 900
  • 362
  •   1
Отговори
# 165
Обичам да готвя, разтоварва ме. Когато сготвя и нахраня домочадието се чувствам щастлива. Подозирам това е някакъв инстинкт. Под готвене разбирам всичко де що се приготвя у дома. Салатите влизат в тая графа.
Кг уж "качествени " кренвирши са 6-7 лв.
Съвсем извън темата - съпружието откри едни кренвирши на малка варненска кланица. Цената е висока, но химиите с много малко. Че са и вкусни. Не бях яла такъв колбас (а и какъвто и да е друг) от години. Стават, но не за повече от веднъж в месеца.

# 166
Обичам да готвя. Рядко имам времето за нещо по-завъртяно, но като цяло ми доставя удоволствие.
И винаги чакам одобрение Embarassed

# 167
Аз приготвям храната вкъщи, приятно ми е, не ми тежи, а мъжът ми обича да яде. Позагладил е малко плочките.  Thinking Не правя сложни, завъртяни работи, не ми допада да стоя и да ѝ бая на храната, докато се готви. Не допускам мъжа ми в кухнята, защото после ще трябва много да чистя след него. Позволявам му да сервира и отсервира. Чиниите ги мие съдомиялната. Когато се налага се храним и навън.

# 168
  • волно калдъръмче
Разбира се, никой в този форум не се съмнява, че патентът за здравословно хранене на семейството принадлежи само и единствено на теб, Katarin X.  omm

Останалите само така си дрънкаме, да се намираме на приказка, и защото зверски завиждаме на теб за просветлението на ума и тялото, постигнато чрез здравословно хранене, докато горестни преглъщаме боклучава храна
Честно казано, в този сезон предпочитам кьопоолу пред "мармалади" от авокадо, обработено с химии, за да издържи свежо дълго време.

Оф, ако аз сложа за вечеря циганска баница /дет ся и викат брускета/ и салата, домочадието здравословно ще се оцъкли от глад.

Ядем, за да живеем, не живеем, за да ядем.
+1 В пълна сила важи и за нас.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 08:34 от Саморая

# 169
  • Стара Загора
Къде с любов, къде по задължение. Simple Smile
Обичам да готвя и го правя добре, но само ако имам желание.
Често се случва и мъжа ми да готви. Не се оплаквам, поощрявам напъните.  Mr. Green

Но ако сервирам брускети с авокадо за вечеря на мъж, който не яде на обяд и работата
му е тежка не знам какво може да ми се случи.  newsm12
Всъщност може и да не ми се случи, но в хладилника трябва да има поне 4 яйца.

# 170
  • Ямбол
Не обичам да готвя, особено манджи, особено такива на котлон. Във фурната и на скарата съм по-добра. Е, грил-тиганът е изключение, което харесвам.
Вторачването в храната и страхът от вредни съставки е не по-малко вреден от самата храна, които някои тук наричат боклук. Предпочитам да изям един боклук между другото и да забравя, отколкото да се притеснявам в онзи сос колко вредни съставки имаше.

# 171
Вторачването в храната и страхът от вредни съставки е не по-малко вреден от самата храна, които някои тук наричат боклук. Предпочитам да изям един боклук между другото и да забравя........
Ти ще го забравиш, той обаче няма да те забрави.     Laughing
Днес боклук, утре-боклук, и в един момент тези хапвани с кеф боклуци ти го връщат тъпкано.
Всеки с приоритетите си.
На мен здравето ми е по-важно от мързела.     Grinning

# 172
"Вторачването" в здравословното хранене също не е добре.Всички крайности не са добри.  Защото в един момент залиташ по едни неща...започва да пречи на теб и на семейството.
Мисля, че си имаше термин за подобно хранително разстройство. Не можеш да ядеш ако не знаеш от къде са съставките, ако това не се вмества в диетата ти, изпитваш една погнуса, гладуваш. Започваш да ограничаваш и семейството си, децата.
Това естествено е крайност, иначе е хубаво човек да следи за качеството на храната си. Да не блъска ежедневно колбаси и разни фиксове.
Аз не обичам истинско месо, с удоволствие мога да ям само салами и кренвирши.Защото не ми приличат на месо и нямат такъв вкус  Laughing Но не ги ям, почти напълно ги спрях през бременността и сега.
Виждала съм как майка храни детето си(на година и нещо) със супа Маги, вътре натрошени солети и после му взе едни картофи и МакНъгетс от МакДоналдс  ooooh!

# 173
  • Варна
Боже, боже, проблем направихте, че някой не иска да яде полуфабрикати или неща с неясен състав. Естествено, че ще стоя гладна, ако ми сервират нещо, което е било третирано с менделеевата таблица, бърникано в някоя лаборатория или пък върху прибор с неясна хигиена.

# 174
Не е проблем, естествено.Просто наистина си има такова хранително разстройство, когато започва да вреди, а не да помага.
Орторексия невроза се нарича, сега го намерих.

# 175
  • Варна
Информинарана съм, благодаря. Но винаги ми е била смешна тази "болест". Предпочитам да съм болна от нея, отколкото от нещо друго, причинено от горепосочените субстанции.

# 176
Това естествено е крайност, иначе е хубаво човек да следи за качеството на храната си. Да не блъска ежедневно колбаси и разни фиксове.
Аз не обичам истинско месо, с удоволствие мога да ям само салами и кренвирши.Защото не ми приличат на месо и нямат такъв вкус  Laughing

И аз така ! Grinning

Не обичам да приготвям храна . Камо ли с любов . Crazy
Не разбирам филосовията на това занимание .
Труд , време и ресурси - за нещо , което изчезва за минути и се превръща в биологичен отпадък . Crazy
Живо разхищение ! Sunglasses

Другите неща са с видим резултат , поне по-дългосрочен - да изчистиш , да изпереш , да изгладиш , все приятни за мен дейности . Grinning
Но храната - не .

Да спомена , че и храненето ( не само приготвянето ) го приемам като досадно задължение , а не като удоволствие .
Много ще се радвам , ако се намери друг начин за презареждане , много труд и средства ще се спестят ! Grinning

# 177
  • София
На всичко отгоре остават една камара мръсни съдове, а и изходът на цялата манджа е в тоалетната, че и нея трябва да чистиш!  Wink

# 178
Да , след като написах се сетих за съдовете . Mr. Green Mr. Green
Тоалетната пък - съвсем да не я коментирам .  Sunglasses

# 179
След като изчетох цялата тема, отидох в Готварския раздел, където никога не стъпвам по принцип Simple Smile. Разглеждам в момента снимки и рецепти от темата "Какво сготви - снимай и покажи..." и съвсем се комплексирах относно кулинарните си способности Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт