Рождени дни започват да се нижат и АВГУСТинчета все по-пъргаво се движат

• 27 369
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Честит Рожден Ден на прекрасните Емма, Сами и Мишко  bouquet  bigdance2 Да са живи и здрави, най-прекрасните и послушни дечица, много да радват родителите си Hug Hug Hug
Сами, съжалявам за инцидента, който си преживяла, снощи пропуснах да ти пиша Confused Много е неприятно ,добре че на теб нищо ти няма, че Сами не е бил с теб, а за колата не се ядосвай - както казах неприятно е да висиш и даваш обяснение, а и си е уплаха малко или много, надявам се, че нямаш много щети Confused Hug
Месечинке, голяма си скица, я си сипи една да ги направиш от раз това ДДС  Hug
Елвирка, че Росита правят ли такива хубави торти Laughing Аз имах тазипредвид - прилича на описаната от теб Hug Брани е станал страхотен сладур, а за работата - много се радвам ,че сте се разбрали Hug
Блонди, според мен, ти имаш основание да се сърдиш, от това, което описваш. И без това заради него идвате в Бг на море Crossing Arms
Марли, как е пропуснала гъбите и шоколада Whistling
Диди, е добре е Теа, все пак е дама. Да не се засрамя веднъж, че сме най-слаби от темата, макар че от мъжете сигурно сме ooooh!
И като стана дума за мерки, ние този месец сме качили само 100гр. (8600), но пък сме дръпнали с 2см. (76), а миналия месец беше наддал с 500 гр., но с 0 см Laughing
На вас за кога ви дадоха дати за гадната ваксина с/у морбили - на нас за 24 септември и тогава ще сме едва на 13 м. и 4 дни, искаше ми се да е по към края на 13-я и началото на 14-я мес., дали пък да не я изместя Thinking Crossing Arms Иначе ни предписа сироп срещу алергии, който трябва да се пие, 3 дни преди ваксината и 7 дни след нея и няма да има никакви последици и реакции ooooh!
И вчера си говорехте за кашички, значи вече няма проблем да се готви с лека запръжка, така ли  newsm78

# 646
  • Варна
Belverde,
и при нас се пада края на септември, но нямам точна дата, защото на всяка консултация ми дават час за следващата, сега сме на 28 август и тогава ще разбера Whistling Освен това нали бяхме се чудили има ли ваксина на 12 месеца или не, нашата педиатърка каза, че в календара било объркано и била на 14 месеца Confused То при нас така или иначе тогава се пада, защото закъсняхме с третия прием, но се надявах покрай нея да се отложи и МПР-то, но няма да ме огрее Confused А твоята педиатърка нали беше казвала, че има схема за лесно понасяне на МПР, питай я следващия път, да я приложим и ние Hug
Сипах си биричка и направих половината ДДС, толкова време ми отпусна Големият малък бял вожд Laughing УТре ще довърша.
Дафи,
при вас няма ли кухня събота и неделя newsm78 Тук си е всеки ден, но примерно другия четвъртък е 15-ти - Денят на Варна и тогава кухнята няма да работи, ще караме на пюрета, и без това съм се запасила здраво.

# 647
Белверде, на нас сега на 21-ви ще ни бият някаква ваксина, това ли е въпросната ваксина?  newsm78 Или това е друга на годинката  newsm78
Месечинке, нямаме кухня събота и неделя  Confused Ти да не си на частна, че работят и събота и неделя? Аз обаче имам малко повече купони и се чудя дали да не започна да взимам в петък 2 порции, та да имам поне за събота. Май така ще правя докато ми свършат купоните, дето са ми в повече. Че те повече от 20 купона за месец не дават, но ми се застъпиха в началото и ми останаха.

# 648
  • София
Месечинке, това е схемата - въпросният сироп Aerius  Rolling Eyes
Дафи, тази за морбили се слага при 13 навършени месеца, ние на 12 не сме имали нищо, т.е. от 3-4 месеца не сме имали ваксина.

# 649
Честит рожден ден на днешните рожденици  bouquet
Блонди, "хотелът" който описваш да не е на Софийски университет?  Преди години съм ходила и беше много зле, явно не са го реновирали все още Confused
Кашпи, ако не е много горещо сигурно ще дойдем на срещата, че срамота, още не се познаваме Laughing
Месечинке, на 12м. има ваксина- реимунизация Синфлорикс. Прави се не по рано от 6м. след третия прием. На 13м. е морбили, паротит и рубеола Peace
Darlena, от последният ти скрит текст ми се насълзиха очите. Ако повече хора мислеха като вас, БГ щеше да е добро място за живеене Hug

# 650
Елвиркааа, ще го изям този ухилен сладур! Прекрасен е Бранко!  Heart Eyes
Месечинке, много си лоша, сега и на мен ми се припи пък за сефте да нямам налична ...  hahaha И при нас няма кухня в събота и неделя.  Peace Ми сега няма ли да им бият Синфлорикса? Който е минал консултация да каже! А, Калисто отговорила докато се натуткам. Значи ще бият Синфлорикса на Неско, че последно му беше на 6 месеца. Hug
Белверде, според мен не е проблем, те са големи вече.  Peace И на нас консултациите ни са винаги около 20-то число на месеца, така че сега ще ходим на 20-ти или 21-ви, да не е баш на рождения му ден. Аууууу, сега като писа за сиропа и съвсем ме втрещи за тази ваксина ...  ooooh!

Ние с ММ днес свършихме малко полезна работа и съм много доволна. Ходих до работа да си подам документите за втората година, после ходихме до заведението да уточним подробностите, поръчах им и тортата (сладурска е - на два етажа, светло синя, с мече).  Peace
Нещо изперках аз наобед, к'во ми стана ...  ooooh! Излязох да простирам и оставих дребното на земята да се въргаля, обаче той се изправил на масата и ми набарал чашата с кафето - мазал, пръскал, разливал навсякъде ... Изпуснах си нервите (за първи път от страшно много време) и му се развиках, той се разплака, после и аз ... Явно и непукистите имаме такива моменти!  #2gunfire

# 651
Ами аз няма да съм си сама на срещата Joy, отменям я тогава Joy

# 652
  • Обетованата земя
Белверде, може би ако не беше си загубила апетита малката щеше да е поне колкото Валерко, ама нищо, мисля че бързо ще навакса. Simple Smile А вие защо нямахте ваксина сега на 1 годинка, а Синфлорикса?

# 653
Здравейте,

ЧРД на Емма и Сами  bouquet Да растат здрави и много щастливи!

За ваксините: синфлорикса се слага на около 12 месеца (трябва да са минали 6 месеца от последния прием) и МПР на 13 месеца. На 16 месеца се слага пентаксима (1 година след последната имунизация) и това чаааак до 6 годишна възраст. Ако не слагате допълнителни ваксини разбира се.
Казаха ми, че в София имало доста случаи на морбили.  Confused
Дафи, както си прецениш за сукането, давай й ако искаш и ако усещаш напрежение. Направи го както го чувстваш, иначе за кърмата нищо няма да стане. Ние се отбихме преди 6 дни, странно, но имам малко напрежение, и й дадох да суче, но тя вече не иска. Много плавно и постепенно я отбих, даже първо от едната гърда и после от другата. Embarassed

На 1 годинка моята тежи 9 кг и 73 см., като едва ли е наддала нещо от тогава. Все още не мога да й взема урина, колекторчето все се размества.
Ние в София сме си "най-добре", кухнята затвори за лятна ваканция още от 29.07 до 02.09. Всеки последен петък на месеца пък имат санитарен ден.  Whistling Нищо чудно, че има толкова частни кухни.

# 654
Честит рожден ден на Сами,Михаил и Емма!Да растат здрави,усмихнати и безгрижни и да радват много мама и тати!
Блонди,хич да не ти пука,заслужила си си почивка в нормални условия,да си изкарате незабравимо!За пясъка-и Велито е така,първия път се шашнах като налапа порядъчно количество,ама като разбра,че не става за ядене,сама се отказа Laughing
Белверде,нашата педи много разбрана излезе за тая гадната ваксина,усети ме,че се притеснявам от нея и каза-когато решиш,обади се за час и ще я сложим.Аз смятам да изчакам поне 14 месеца да навърши Велито(не,че има някаква гаранция тогава),ама като ми дава възможност-ще я отложа малко.А на 12 месеца никаква ваксина не ни слагаха на нас.
Елвирка,за рождените дни имах предвид да не се събират 20-30 души,защото съм присъствала на такива,става малка лудница,децата се изнервят много и не е приятно.
Васето,не се притеснявай,всеки има такива моменти,то и ние сме хора.И аз миналата седмица за сефте се развиках на Велито,щото маза манджа навсякъде-по дрехи,по косата си.И  като писна тя и на мен ми докривя много.Ама неизбежни са тия моменти,докато вземат да разбират от дума,така ще е.

# 655
Абе Ивке, Белверде, учудихте ме  newsm78 как така никаква ваксина на 12 месеца  newsm78 аз знам, че има на 12, на 13, на 16 месеца и после чак на 6 години както казва Тиина  newsm78
Месечинке, чак на мен ми се допи биричка  Mr. Green
Блонди, много ясно, че няма за кво да се сърди  Crossing Arms Crossing Arms весело изкарване  Hug
Аз днес пак си купих рокля, ужас  Mr. Green представям си, ако отслабна и стана каквато искам няма да смогна да си купувам дрехи  Mr. Green

# 656
Весето, добре, че ме подсети за документите за 2та година. Я кажи как се смятат тези 410 дни, че хич не ми е ясно?

# 657
А, не, Белверде, зет ми е мъж на сестра ми. Онова май се казва девер  Simple Smile чухме се, ок са нещата  Simple Smile

# 658
Калисто, Месечинка ще ти обясни най-добре (тя и преди е обяснявала, мисля, че от края на последния болничен след раждането), ама на мен в Личен състав ми бяха казали да ида преди 17-ти (т.е. термина).  Peace
Бютка, на тях не са им слагали явно, защото преди това са ги отлагали и не са минали 6 месеца от последния прием. А ние с Неско сме си по график.  Peace
Ивка, много благодаря за успокоението!  Hug
Блонди, браво, че сте се разбрали, иначе е кофти!  Peace

# 659
Бютка,доколкото знам ваксината,която се слага на 12 месеца (четвъртия прием) трябва да е не по-рано от 6 месеца след третия прием.Ние зимата нали все болни бяхме,та сме назад с ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт