Рождени дни започват да се нижат и АВГУСТинчета все по-пъргаво се движат

• 27 364
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Весето, добре, че ме подсети за документите за 2та година. Я кажи как се смятат тези 410 дни, че хич не ми е ясно?

410-те дни са до датата на изчисления ти термин. За втората година трябва да се подаде преди да изтекат. А втората година била до втория рожден ден на детето. Аз вчера се занимавах с това и така ми казаха нашите човешки ресурси.

# 661
Значи до термина включително? А има ли разлика ако си преносила?

# 662
Мисля, че не. Разлика май има само ако си родил преди да е започнал 45-дневния болничен. Иначе 410 дни се смятат от началото му, а той пък е сметнат спрямо изчисления термин.

# 663
Честит рожден ден на Самуил,Емма,Михаил и Надежда!Пожелавам ви много здраве и много белички,че нали трябва да побелеят косите на мама и тати  Hug Hug Hug Hug Hug
Блонди,радвам се,че вс е ок,ама и да не беше,не мисля,че имате вина  Peace

За втората година се попълват декларации и приложения.Документите подадох още към 20-ти юли  Crazy Crazy Crazy И да,Ули го е казала-отпуска е до навършване на 2-годишна възраст на детето  Peace Датата на термина не влиза в тези 410 дни  Peace И няма разлика,ако си преносила,тъй като с последващите болнични,които се издават,са уравняват дните  Peace

Има ваксина,която се поставя на 12 месеца,но понеже аз съм от майките,които са шаш и паника и затова нито следя кои ваксини кога се слагат,нито чета за тях.Само преди да сложат всяка ваксина,обръщам внимание на лекарката,че не сме ги слагали по график.Макар че жената след като прегледа малкия,винаги поглежда картона и чак тогава слага ваксина,ако е предвидена такава   Peace
Да ви кажа Рош е 10.600 кг, 77.5 см висок.За последния месец,въпреки че беше болен,е качил близо 400гр  Money Ама той постоянно набива нещо  hahaha hahaha hahaha Кой каквото ще да прави,нашият обикаля и само "мам-мам-мам"  Joy Joy Joy Joy Joy
Аз може ли да се похваля малко в скрит текст
Скрит текст:
Бабата на Рош е станало много изпълнителна.Преди няколко дни я викнах да го гледа за 2-3 часа.Още с влизането го взе,пита може ли да го изведе,кога и какво да яде,кога трябва да спи и какво друго ще кажа като наставления  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Викам си жива да не бях,туй да доживея  newsm78 newsm78 newsm78 Като се върнах,той вече спеше,беше преоблечен,въпреки че пропуснах да кажа с какво,ама жената много бързо се е ориентирала  Peace Е,имаше и малки гафове,ама на фона на цялото държание,ги подминавам много бързо  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Августинки,много благодаря за съветите по повод моята депресирана душа  Hug
Фери,дано мине бързо и при теб   Hug Hug Hug Защото при мен отшумява вече  hahaha hahaha hahaha
Миланова,как върви бременността.Има ли вече вест за пола на бебчо  Hug

И сега за Бобо    Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
А майка му да вземе да положи тялото пред компа и да каже как я кара,а не само да маа гащи и да лапа вкусните манджи на мама  Hug Hug Hug Hug
Коралита,моля те,зарадвай ме,че сте получила подаръка.....

Сладурести,отивам да почета малко професионална литература  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 664
  • Варна
Месечинке, на 12м. има ваксина- реимунизация Синфлорикс. Прави се не по рано от 6м. след третия прием. На 13м. е морбили, паротит и рубеола Peace
Калисто,
и аз така четох в календара, но педиатърката каза, че било объркано и била на 14-ти месец, не на 12-ти Confused
Белверде,
а дозировка предписа ли ви? Аз го имам този сироп, Борче го пи, когато беше болен зимата, той е някакъв противоалергичен, на него му го изписаха заради кашлицата и в интерес на истината помогна Confused Уф, дано да минава леко.
Дафи,
на държавната кухня сме. Интересно, защо при вас няма в събота и неделя, я момичетата и от другите градове да споделят как е при тях? При нас за всеки ден си има купон, т.е. с написани дати на тях са. При вас колко струва, тук е 1.20 лв на ден.
Койч,
ако четеш днес, може ли да ми кажеш какво е менюто, че баща ми взе храната днес, но това което ми каза аз останах с впечатление, че е било за вчера, имам предвид основното. Та сега се чудя Бобо какво има за вечеря Joy

# 665
  • София
Белверде  ето мила
Скрит текст:
, на 5 стр е снимката, Д81082

иначе беше уникално вкусна

Блонди,
много ясно че ще се преместиш. И няма за какво да се сърди, а то докато напиша ти си писала че вече всичко е ок.

Понеже споделяте мерки и теглилки, и аз да кажа - 10200 и 75 см. Аз си мислех че е поне 11 кг  ooooh!

Рошковата майка, браво   bouquet

Васе,  Hug. Абе всичките ни гарджета са толко сладки  Heart Eyes

Тиина, нашата кухня почива от 30.07 до 09.09, направо  Shocked

все да питам и забравям - що белите гроздето?? че аз като му правя плодово пюре с пасатора и го слагам без да беля, нещо кожата ли му е тежка за коремчетата или  newsm78

# 666
Месечинке, супа борш, телешко с ориз и домати ( мн. е вкусно) и грис с мляко за десерт Hug
 newsm59 на Надежда, Михаил, Емма и Сами Hug

# 667
  • Варна
Койч,
ами вчера какво беше тогава, не беше ли телешко с моркови и домати newsm78 Днес олапа супата със сухар и половина и малко от десерта, довечера ще маха телешко значи. А ти кога даваш десерта и изобщо колко трябва да ядат децата на едно хранене? Аз се чудя дали не го държа на прекалено малки дажби, защо само за обяд има толкова големи порции, тя супата е 200 гр, основното като го гледам е 250-300, десертът и той 250. Как ще го събере едно дете всичкото това на едно хранене? Но пък като яде само супата и малко десерт дали е достатъчно? Все някога ще се отбием и няма да мога да дохранвам на корем, чудя се как ще се ориентирам тогава по колко да му правя за ядене.
Елвирка,
а семки махаш ли на гроздето? Да пробвам да направя на моя хубостник.

# 668
Аз преносих два дни, така че не, до термина е!  Peace
Месечинке, нашата е 1 лев и нямаме в събота и неделя. Аз му давам всяко бурканче отделно - манджата на обяд, десерта след обед, но му давам нещата, които не са нишестени кремове - тях аз ги ям, а супата вечер към 21,00 ч.  Peace

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 16:43 от Vaseto29

# 669
  • Враца
Елвирка, не съм ползвала. Не знам дали е удобно  newsm78 , но аз си представях, че държейки го с него, ще е с друг център на тежестта и като го махна, ще е все едно не е проходил, ще трябва да свиква с истинския си център на тежестта. Луда работа.  Crazy  Не знам дали ме разбираш точно какво исках да обясня.  Mr. Green
Брани е много готин.  Heart Eyes  Hug Тортата е била много хубава.  Simple Smile Скритият текст е отгоре с бутоните (където удебеляваш шрифта - на този ред, осмото копче).  Wink А, научила си се вече.

Дафи, сега, след толкова кърмене, гърдите не задържат много кърма, а сукането е на принципа на чешмата.  Mr. Green Като почне да суче бебето - кърмата тече (докато то суче).  Wink А и да се задържа нещо в гърдите ти, тя ако не го изцежда то ще се резорбира от организма ти с времето. Можеш от раз да си спреш да кърмиш и само ако след няколко дни усетиш тежест и напрежение да изцедиш малко, колкото да ти олекне.

И на Криско ще му правят реимунизация със симфлорикс (четвърти прием). Вчера разбрах.

Бюткаа, а покажи ги тия рокли дееее.  Hug

Рош
, то и аз съм на моменти. В момента съм щастлива.  Party Но е факт, че напоследък доста по-дребни неща могат да ме подразнят и да ми скофтят целия ден, а това преди просто нямаше как да стане.  Wink

Аз беля гроздето и му махам семките, ама не знам защо. Така реших, че  трябва.  Grinning

Тая нощ пътуваме за Варна, от утре сме морски и ще ви чета от тел. на ММ. Ако мога ще пиша. Имам телефона на Самито и ще се разберем с нея да се видим, пък тя ще звънне на другите и който може ще се отзове.  Grinning

Чао, сладуркии  Hug

# 670
Месечинке, вчера беше картофи, заешко и моркови Simple Smile
Супата е 150, а десерта и основното са по 200 гр
Давам супата и някакъв десерт на обяд, на вечеря основното и пак десерт, онази вечер изяде цялото основно и едно плодово пюре и зяпаше за още, после хапна и от нашаето ядене Simple Smile Но на вечеря хапва повечко, на обяд не яде с такъв апетит, но може защощто е супа Mr. Green

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 16:47 от s.koycheva

# 671
  • София
Месечинке, дозата е веднъж дневно по 2.5 мл. както казах 4 дни преди ваксината, в деня в който я слагат и още 7 дни след нея Hug
При нас се получава така, защото слагахме Пентаксимите отделно от Синфлориксите, които всъщност ни бяха на 7 и 8м. и сега не са минали 6 мес, затова нямаме ваксина на 12м.
Да, за болничния се смята датата на термина, и аз съм преносила, но си е датата на термина и аз се обаждах и следващата седмица ще ходя да ги подам.
Васе, добре си дошла като дойдеш Hug

# 672
Месечинка, около 300 грама на хранене трябва да приемат бебоците. Ето и линк: http://www.medinfo-bg.com/?page=statiq&id=1027

# 673
Здравейте,момичета  Hug

Марли, браво че са добре децата  Hug Аз от наща баба такива въпроси няма да доживея да чуя- какво да купи за рожден ден и най-вече да е зададен на нас  Crazy От една седмица все пита Явор "какво да ти купи баба" Shocked И както съм се пищисала така да ми иде да я цапна през устата.

Честно ви казвам пред нервен срив съм......като наелектризирана съм и всичко ме дразни. Калина само ми се вре,горещо ми е,все нещо пее,говори,пита....Явор суче по един милион пъти на ден,нощем вие /не реве,директно вие/ ,баща му има причудливото свойство да заспи като умрял и да се изключи за тоя свят, не съм виждала жив човек /освен тукашните идиоти/,....и все си повтарям "ако бях в града...."  Cry
Кашпичка,как да не се върна......с какво да го плащам пустия наем.Не че тука под пари оставам.....
С нетърпение чакам да започна да слагам Явор в лятната количка.Разгъва се с една ръка и ще мога да се яхвам на рейса и по цял ден из Пловдив.А тази иска сглобяване....Явор де да го дяна докато я сглобя.На шифьора да го връча освен .....

Както и да е....криво ми е,не че не очаквах.....

Кърменето също ми е супер изнервящо вече.Искам да гоотбивам,а не невъзможно на тоя етап.Толкова ревнив е станал.Ако ме гушне някой и започва да ръмжи и да гледа лошо.Толкова да е като баща си с тая пуста ревност....
Та днес поговорих с една приятелка помощник за кърмене към ЛЛЛ......и по скоро се отчаях отколкото да се обнадеждя.
Единствено може да ми поолекне ако ида в СтЗ за някоя седмица,ама Калина тук трябва да я оставя Sad .......... Пффф.....мрън пък!  Cry

Ще ме извините ама ми кипна канчето и се излях. Дори за рожден ден не ми се мисли.Не искам да е с тия кукурунгели категорично и на моменти си мисля че ако ми кипне достатъчно дори съм склонна на агресия и бой  Laughing  Joy

А сега трябва спешно да изпълзя от дупчището и да придобия спокоен и благоприличен вид,че взеха та ни поканиха на гости едни приятели и не върви да ида такава бясна и опасна  Laughing

# 674
Здравейте  Hug
Да са живи и здрави рождениците, много да са послушни и да радват мама и тате  Hug
Малко ме нямаше, ама тук имаше буря и нямахме нет известно време, после се поразболяхме по никое време и така си мина времето.... Вече всичко е ок и влизам да ви проверя как сте:)))  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт