Болничен по време на бременност-4

• 63 231
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
nikitto,
не би трябвало да има проблем. Аз също се следя в Щерев и наскоро разбрах, че не им трябва направлението за раждане... аз основно заради това ходих да записвам лекар, работещ в НЗОК... Според информацията, която представят на Отворени врати, е нужно само да си осигурена - те имат достъп до базата данни на НОИ. Щом се следиш при тях, ще си имаш и т.нар. обменна карта от твоето АГ .. като се озовеш в Щерев ги попитай пак за всеки случай,  но реално направлението ще бъде усвоено и ще ти намали таксата за раждане.

# 106
  • София
Аг-то може да издаде болничен,това го разбрах,ама някакви документи от личния трябват ли за процедурата? И имали значение,че ЖК ми е платена? Благодаря предварително Simple Smile

# 107
  • UK
Колко % е болничния по време на бременност, 80 или 90% от работната заплата? Знае ли някой   bouquet

# 108
  • Пловдив
Колко % е болничния по време на бременност, 80 или 90% от работната заплата? Знае ли някой   bouquet

80,но не повече от нетото ти

Аг-то може да издаде болничен,това го разбрах,ама някакви документи от личния трябват ли за процедурата? не И имали значение,че ЖК ми е платена?не Благодаря предварително Simple Smile

# 109
  • UK

80,но не повече от нетото ти

Аг-то може да издаде болничен,това го разбрах,ама някакви документи от личния трябват ли за процедурата? не И имали значение,че ЖК ми е платена?не Благодаря предварително Simple Smile

Не по-вече отколкото получавам чиста РЗ (не от брутната, така ли newsm78 да разбирам?) Благодаря много за бързия отговор   bouquet

# 110
  • Пловдив
Не по-вече отколкото получавам чиста РЗ (не от брутната, така ли newsm78 да разбирам?)

Да,за период от 18 м назад

# 111
  • UK
Не по-вече отколкото получавам чиста РЗ (не от брутната, така ли newsm78 да разбирам?)

Ами, аз говорих днес със счетоводителите на фирмата ни, вземал се периода от 24 месеца назад и от брутното възнаграждение и 90%  Crazy

Дори по някаква технология ми ги сметна, че се падало по 18 лева на ден, само несхванах това ставката ли е какво е ...НО има разминаване с вашето инфо определено  Thinking

# 112
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Ами, аз говорих днес със счетоводителите на фирмата ни, вземал се периода от 24 месеца назад и от брутното възнаграждение и 90%  Crazy

Дори по някаква технология ми ги сметна, че се падало по 18 лева на ден, само несхванах това ставката ли е какво е ...НО има разминаване с вашето инфо определено  Thinking

Мнението на Елфита е напълно вярно, въпросът Ви е зададен неясно...

Единственият болничен за бременност и раждане е 45-дневният преди термина и само той се изплаща 90% от дохода спрямо предходните 24 месеца...

Всички останали болнични, дори свързани с бременността, са 80% от предходните 18 месеца.

# 113
  • UK

Ами, аз говорих днес със счетоводителите на фирмата ни, вземал се периода от 24 месеца назад и от брутното възнаграждение и 90%  Crazy

Дори по някаква технология ми ги сметна, че се падало по 18 лева на ден, само несхванах това ставката ли е какво е ...НО има разминаване с вашето инфо определено  Thinking

Мнението на Елфита е напълно вярно, въпросът Ви е зададен неясно...

Единственият болничен за бременност и раждане е 45-дневният преди термина и само той се изплаща 90% от дохода спрямо предходните 24 месеца...

Всички останали болнични, дори свързани с бременността, са 80% от предходните 18 месеца.

pantera666  bouquet
В съвсем първия си пост обясних, за кой точно болничен се интересувам Peace Не съм счетоводите и по всяка вероятност не съм го формулирала добре откъм тази страна. Не  сте съвсем точни и вие, но както и да е Peace Crazy

# 114
  • Пловдив

В съвсем първия си пост обясних, за кой точно болничен се интересувам Peace Не съм счетоводите и по всяка вероятност не съм го формулирала добре откъм тази страна. Не  сте съвсем точни и вие, но както и да е Peace Crazy

Нали не мислиш,че се връщаме назад в мненията на потребителя,за да видим какво е мислил,как го е мислил и какво може би е мислил,и какво може би е искал да попита.Отговаря се конкретно на зададения въпрос.Питала си грешно,получаваш и грешен отговор.Кристални топки за гадаене все още не са ни раздали  Laughing

След като не сме точни,не търси услугите ни.Елементарно е.

# 115
  • UK

Нали не мислиш,че се връщаме назад в мненията на потребителя,за да видим какво е мислил,как го е мислил и какво може би е мислил,и какво може би е искал да попита.Отговаря се конкретно на зададения въпрос.Питала си грешно,получаваш и грешен отговор.Кристални топки за гадаене все още не са ни раздали  Laughing

След като не сме точни,не търси услугите ни.Елементарно е.

Разбира се Peace Просто отговорих по отношение на забележката ви за некоректно зададен въпрос Crazy

Затова и уточних, кой грешен и кой прав!

# 116
Може ли някоя от знаещите дами да ми даде линк на един работещ калкулатор за изясняване на болнични за временна неработоспособност (не за бременност и раждане).

Цял ден рових из нета и намирам само за майчинството.

# 117
  • Пловдив

Няма за болнични за общо заболяване или поне аз не съм попаднала.Искаш да сметнеш колко ще ти е болничния като сума ли?

# 118

Няма за болнични за общо заболяване или поне аз не съм попаднала.Искаш да сметнеш колко ще ти е болничния като сума ли?

Знаех си аз  Thinking Ами да, искам да сметна, защото всеки месец ми е различно бруто, нето и осигурителен доход и ми е една манджа с грозде.

# 119
Здравейте момичета.
Имам един въпрос бременна съм в 6ти месец , гениколога ми издава болничен от началото на бременността.Периода в който съм в болничен смята ли се за осигорителен за общо заболяване и мачинство или се смята само за трудов стаж? Преди това имам 10 месеца прекъснат осигурителен стаж.

Общи условия

Активация на акаунт