Болничен по време на бременност-4

• 63 190
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Anito841, пиши какво е станало с болничния. И аз планирам да изляза в болничен отсега и да попитам при следващия преглед.

А пък въпросите ти не са тъпи, по-добре да питаш и да ти се изясни отколкото да има притеснение у теб. Тук има достатъчно любезни дами, които помагат.

# 46
  • СОФИЯ
здравейте ,питането ми е относно 45 дневния болничен преди раждането:издаден ми е на 19,06,до 03,08, сега получих часта за юни ,за осем работни дни,кога горе долу да очаквам за юли месец,от значение е кога работодателят ми превежда осигуровките??? или да чакам от 01,07, 15 работни дни

# 47
И аз имам същия въпрос,само че моя болничен е от 25.06 до 09.08,за юни си ги взех,обаче за юли сега като изтече месеца ще ми го пуснат ли,или ще изчакат раждане,знам че може да се роди през юли затова не го превеждат,понеже от раждането е втория болничен от 42 дни,нали така  Simple Smile

# 48
здравейте ,питането ми е относно 45 дневния болничен преди раждането:издаден ми е на 19,06,до 03,08, сега получих часта за юни ,за осем работни дни,кога горе долу да очаквам за юли месец,от значение е кога работодателят ми превежда осигуровките??? или да чакам от 01,07, 15 работни дни
И аз имам същия въпрос,само че моя болничен е от 25.06 до 09.08,за юни си ги взех,обаче за юли сега като изтече месеца ще ми го пуснат ли,или ще изчакат раждане,знам че може да се роди през юли затова не го превеждат,понеже от раждането е втория болничен от 42 дни,нали така  Simple Smile
Частта за юли може би след 05.08. В общи линии като изтече месеца.

# 49
  • СОФИЯ
Частта за юли може би след 05.08. В общи линии като изтече месеца.
бЛАГОДАРЯ ЗА БЪРЗИЯТ ОТГОВОР  Peace

# 50
Благодаря JujiMuji за "духовната" подкрепа, определено ще споделя, какво се е случило, все пак едно е на теория, друго е на изпитан гръб  Hug

# 51
Здравейте,аз току-що се регистрирах,попрегледах отговорите които са давани във форума...но не намерих конкретен за моя случай....извинявам се ако не съм имала търпението да изчета всичко,но малко трудно седя продължително на стол...на ред с другите 'екстри 'този път си имам и дискова херния...задраве да е има още 2 месеца  щте издържа..та на въпроса ...Ползвам в момента болничен за заплашващо раждане /14 дни първичен последван от 30 дена ЛКК/.Консултацията където си следя бременността по НЗОК и ми издават болничните до момента имат проблем-точно седмицата когато трябва да ми се даде удължаването с още 6 дни до 45-дневния преди раждане-няма да имат двама лекари за да сформират ЛКК.Възможно ли е без прекъсване след болничния да ми издаде личен лекар 6 дена с обща диагноза и след това без прекъсване от консултацията да ми дадат полагащия се 45 дневен за бременност?Благодаря!

# 52
Здравейте,аз току-що се регистрирах,попрегледах отговорите които са давани във форума...но не намерих конкретен за моя случай....извинявам се ако не съм имала търпението да изчета всичко,но малко трудно седя продължително на стол...на ред с другите 'екстри 'този път си имам и дискова херния...задраве да е има още 2 месеца  щте издържа..та на въпроса ...Ползвам в момента болничен за заплашващо раждане /14 дни първичен последван от 30 дена ЛКК/.Консултацията където си следя бременността по НЗОК и ми издават болничните до момента имат проблем-точно седмицата когато трябва да ми се даде удължаването с още 6 дни до 45-дневния преди раждане-няма да имат двама лекари за да сформират ЛКК.Възможно ли е без прекъсване след болничния да ми издаде личен лекар 6 дена с обща диагноза не можеи след това без прекъсване от консултацията да ми дадат полагащия се 45 дневен за бременност?Благодаря!
За тези 6 дена си пусни по-добре отпуска.

# 53
Здравейте,аз току-що се регистрирах,попрегледах отговорите които са давани във форума...но не намерих конкретен за моя случай....извинявам се ако не съм имала търпението да изчета всичко,но малко трудно седя продължително на стол...на ред с другите 'екстри 'този път си имам и дискова херния...задраве да е има още 2 месеца  щте издържа..та на въпроса ...Ползвам в момента болничен за заплашващо раждане /14 дни първичен последван от 30 дена ЛКК/.Консултацията където си следя бременността по НЗОК и ми издават болничните до момента имат проблем-точно седмицата когато трябва да ми се даде удължаването с още 6 дни до 45-дневния преди раждане-няма да имат двама лекари за да сформират ЛКК.Възможно ли е без прекъсване след болничния да ми издаде личен лекар 6 дена с обща диагноза не можеи след това без прекъсване от консултацията да ми дадат полагащия се 45 дневен за бременност?Благодаря!
За тези 6 дена си пусни по-добре отпуска.
за съжаление нямам повече полагаема,умишлено пуснах всички полагащи ми се дни,взех компенасциите на отработени часове повече от графика...идеята беше да не се връятам за да могат спокойно да назначат друг човек на мястото ми ....

# 54
  • Пловдив
4eryta,тогава неплатен

# 55
Здравейте,

В момента съм 20г.с и не съм ползвала нито един ден болничен.Термина ми е 20.12.2013.

Може ли да ми кажете колко дни мога да ползвам болнични от АГ -то, който ми следи бременността  и от личния лекар?

Като идеята ми е да не се явявам на комисии, ТЕЛК и т.н.

Благодаря много предварително  bouquet

# 56
  • Пловдив
lilianna,можеш да изкараш докрая в болнични,ако АГ то прецени,че имаш нужда.Няма да се явяваш на ТЕЛК
Първо ще ти даде до 14 дни,след това ще те предложи на ЛКК и те ще ти издават за по 30 дни

# 57
Много ти благодаря Elfita

# 58
Отпуската 15 дневната по бащинство,как се изплащаше 80 процента от заплатата ли е,като болничен и след колко време горе долу го изплащат  Simple Smile Мерси предварително

# 59
  • Пловдив
Отпуската 15 дневната по бащинство,как се изплащаше 80 процента от заплатата ли е,като болничен и след колко време горе долу го изплащат  Simple Smile Мерси предварително

Като болничен за бр и раждане т.е на 90 процента.Но не повече от нетото му

Общи условия

Активация на акаунт