Болничен по време на бременност-4

• 63 775
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
АГ ми издава болничния..С ЛКК ми издават всеки месец по 30-дни болничен..с близнаци съм  и се водя по рискова бременност,но си имам и болки и контракции..

# 691
АГ ми издава болничния..С ЛКК ми издават всеки месец по 30-дни болничен..с близнаци съм  и се водя по рискова бременност,но си имам и болки и контракции..

.Ами аз имах контракции в четвърти месец , и тогава АГ ми каза , че имам леко омекване на матката. Но от там нататък не съм имала проблеми( да чукам на дърво, дано и за напред е така) , предполагам затова се дърпа за др болничен, нз , пак ще говоря с нея, а на вас лека бременност

# 692
Благодаря    bouquet
Успех.

# 693
  • Пловдив
предполагам затова се дърпа за др болничен, нз , пак ще говоря с нея, а на вас лека бременност

Не,не е заради това.Просто е такъв лекаря.Бременната с перфектна бременност и без грам оплаквания прекарва цялата си бременност в болничен.Зависи на какъв лекар ще попаднеш.Може да го смениш

# 694
Имам издаден 45-дневен болничен преди раждане от 06.05. до 20.06 дали тази седмица ще ми бъде изплатен част от него?Благодаря

# 695
  • Пловдив
Имам издаден 45-дневен болничен преди раждане от 06.05. до 20.06 дали тази седмица ще ми бъде изплатен част от него?Благодаря

Болничните от май се представят до 15 ти юни.Съмняваме от работата да са го представили в НОИ още и едва ли ще имаш плащане тази седмица.Извади си ПИК код,за да не гадаеш така

# 696
Здравейте!   Simple Smile Искам да попитам, болничния по време на бременността отразява ли се на майчинството? В 15 г.с. съм, болничен съм от 20.05 и до края на бременността  не мисля да се връщам на работа! Имам някаква представа на колко ме осигоряват, но незнам как се изчислява майчинството и дали ще спадне от болничния!

# 697
Здравейте! На 1-ва страница е подчертано с червен шрифт, че ако бременната е осигурена последните 18 месеца на една и съща заплата, болничния не се отразява на обезщетението по време на майчинството! При мен случая обаче е следния: от почти година съм на нова работа, преди да започна на нея бях 3 седмици безработна, като не съм получавала обезщетение за безработица от НОИ, тъй като подготвях документите за новата работа и реших, че няма смисъл за 3 седмици, а преди тези 3 седмици бях една година на друга работа, където ме осигуряваха на по-малка заплата в сравнение със сега. Имам 20 дни натрупана отпуска до момента, която мисля да ползвам през юни, т.е. целия юни да съм в отпуска, но тъй като 45-дневния ми болничен трябва да започне от 02.08.2014 това означава, че целия юли трябва да съм в болничен. Мили момичета, бихте ли ме светнали това по какъв начин би се отразило на обезщетението ми по време на майчинството, да не стане така, че заради този 1 месец болничен значително да намалеят паричките през майчинството. Благодаря ви предварително! Hug Hug

# 698
  • Sofia
Здравейте и от мен!
Интересува ме как се отразяват на обезщетението първата година, ако не се лъжа 90 % от брутната заплата, болнични, несвързани с бременността. Дали ОВИ, дали грип или просто лека настинка и т.н. В шапката на темата пише "Ако се осигурявате на една и съща сума". В случая обаче мисля, че има промяна в осигурителната сума.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 699
  • Пловдив
Здравейте!   Simple Smile Искам да попитам, болничния по време на бременността отразява ли се на майчинството? В 15 г.с. съм, болничен съм от 20.05 и до края на бременността  не мисля да се връщам на работа! Имам някаква представа на колко ме осигоряват, но незнам как се изчислява майчинството и дали ще спадне от болничния!

Болничният не се отразява,ако 18 м назад си осигурена на една и съща сума.

Здравейте! На 1-ва страница е подчертано с червен шрифт, че ако бременната е осигурена последните 18 месеца на една и съща заплата, болничния не се отразява на обезщетението по време на майчинството! При мен случая обаче е следния: от почти година съм на нова работа, преди да започна на нея бях 3 седмици безработна, като не съм получавала обезщетение за безработица от НОИ, тъй като подготвях документите за новата работа и реших, че няма смисъл за 3 седмици, а преди тези 3 седмици бях една година на друга работа, където ме осигуряваха на по-малка заплата в сравнение със сега. Имам 20 дни натрупана отпуска до момента, която мисля да ползвам през юни, т.е. целия юни да съм в отпуска, но тъй като 45-дневния ми болничен трябва да започне от 02.08.2014 това означава, че целия юли трябва да съм в болничен. Мили момичета, бихте ли ме светнали това по какъв начин би се отразило на обезщетението ми по време на майчинството, да не стане така, че заради този 1 месец болничен значително да намалеят паричките през майчинството. заради един месец на МРЗ няма значително да ти намали обезщетението,но,да ще се отрази.Не много.Но след като не искаш да работиш този месец,нямаш особен избор,нали така? Благодаря ви предварително! Hug Hug

Здравейте и от мен!
Интересува ме как се отразяват на обезщетението първата година, ако не се лъжа 90 % от брутната заплата, болнични, несвързани с бременността. Дали ОВИ, дали грип или просто лека настинка и т.н. В шапката на темата пише "Ако се осигурявате на една и съща сума". В случая обаче мисля, че има промяна в осигурителната сума.
Благодаря предварително! Simple Smile

Всички болнични по време на бременността са такива за общо заболяване.ОВИ,грип и др също са за Общо заболяване.Затова си важи същото-ако 18 м назад си осигурена на една и съща сума,болничният няма да се отрази на бъдещето обезщетение

# 700
  • Sofia
Т.е. предвид болничните и промяната в дохода като следствие ще свали и среднодневното обезщетение за 18 месеца назад.

# 701
  • Пловдив
Има база 18 м назад.Ако осигуровките за този период са едни и същи,болничният по време на бременността не влияе на бъдещето обезщетение

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 20:53 от ♥Elfita♥

# 702
Ами за последните 18 месеца имам промяна в осигуровките, но тя е в положителна посока! Предполагам, че и да се отрази на майчинството, не би трябвало да намалее?

# 703
  • Пловдив
Ами за последните 18 месеца имам промяна в осигуровките, но тя е в положителна посока! Предполагам, че и да се отрази на майчинството, не би трябвало да намалее?

Ще се отрази толкова доколкото обезщетението за бр и раждане няма да е колкото са последните ти високи осигуровки.Но ще е по-добре отколкото,ако беше останала на ниските.

# 704
Искам да попитам тъй като ми издадоха болничния за 45дни преди термин и той е до 26юни,всъщност когато е термина ми,кога ще изляза в майчинство?Счетоводителката каза,че след като родя ще имам още един болничен издаден от АГОто и  чак тогава ще попълвам декларации и ще изляза официално в майчинство.Този болничен пак ли се изчислява като болничен или вече ще си получавам майчинство 340лв което си е минималното ,защото съм осигурявана на 380лв
Предварително благодаря за помощта и отговора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт