Болничен по време на бременност-4

• 63 176
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Там е работата че  болничния се издава за 30 дни в страницата като проверя ми пише 17 работни дни, ясно че събота и неделя са почивни, просто толкова объркано че нищо не мога да разберано 2 месеца сумата която ме изплащат е 182 лв. вече съм с последния болничен и се надявам да е малко по висок. И благодаря за бързия отговор

# 721
  • Пловдив
Там е работата че  болничния се издава за 30 дни

Ама обхваща два месеца,нали?

Иначе е ясно,че е за 30 дни,но не са в един календарен месец

# 722
Да дните не са в един месец, болничния е от 26 април до 26 май, сега като влязох в страницата на НОИ видях че имам преведени още 32 лв за месец април о така общата сума става 214 лв което горе дол съвпада, а следващото плащане е за 14 работни дни и е 149 лв. което значи че останалата сума ще получа по късно. Благодаря още веднъж, и хубаво че ме накара пак да проверя в страницата на НОИ, най вече че са я оправили че вчера не работеше  а аз цял ден опитвах да вляза и зато реших и тук да пиша. Благодаря ♥Elfita♥ за бързия отговор и хубав ден.

# 723
Здравейте момичета!Искам да попитам понеже не намерих отговор на моя въпрос,за да ползваш платен болничен трябва да имаш 6 месеца трудов стаж.когато е бременост попринцип имат ли право да отказват болничен аз имам 2 месеца трудов стаж после 3 прекъсване и сега имам 4 месеца.понеже вече усещам тежест и не мога да ходя на работа мога ли да ползвам платен болничен и кой го издава личния лекар или гинеколога или и от двете места могат да ти издадат.Толкова ми е объркано,че моля някой ако е наясно да ми даде отговор

# 724
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте момичета!Искам да попитам понеже не намерих отговор на моя въпрос,за да ползваш платен болничен трябва да имаш 6 месеца трудов стаж.когато е бременост попринцип имат ли право да отказват болничен аз имам 2 месеца трудов стаж после 3 прекъсване и сега имам 4 месеца.понеже вече усещам тежест и не мога да ходя на работа мога ли да ползвам платен болничен и кой го издава личния лекар или гинеколога или и от двете места могат да ти издадат.Толкова ми е объркано,че моля някой ако е наясно да ми даде отговор

Ти може да вземеш болничен, но няма да се изплаща от НОИ, докато не направиш 6 месеца осигурителен стаж.

# 725
благодаря много за бързия отговор.но трябва ли да са поредни 6 месеца или не.и може ли личния ми лекар да ми издаде болничен

# 726
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
благодаря много за бързия отговор.но трябва ли да са поредни 6 месеца или не.и може ли личния ми лекар да ми издаде болничен

Не е нужно да са поредни.Може и ЛЛ да издаде болничен, щом досега не си вземала.

# 727
И аз да питам, водя тиха война с НОИ. Болничния ми е занесен на 19.05. Днес не е ли последния срок или аз пак не съм добре? 15 дни, съботата работна....защо още няма пари не мога да схвана. Добре, че е последен, че висше трябва за да се оправиш.

# 728
  • Пловдив
И аз да питам, водя тиха война с НОИ. Болничния ми е занесен на 19.05. Днес не е ли последния срок или аз пак не съм добре? 15 дни, съботата работна....защо още няма пари не мога да схвана. Добре, че е последен, че висше трябва за да се оправиш.

Забавянето е вероятно заради годишното приключване.Утре ти изтичат 15 те дни.Днес провери ли за превод?Мейл пиши също

# 729
Проверих - нищо! Чудя се дали ако звънна ще има ефект изобщо... Мейл казваш да пиша, може да опитам, но през телефона ми е ужасно. Въпреки това...

# 730
  • Пловдив
но през телефона ми е ужасно

И безполезно в много случаи.Мейла ти е сигурна работа.Все пак предполагам,че във вторник ще имаш превод

# 731
И аз да питам, водя тиха война с НОИ. Болничния ми е занесен на 19.05. Днес не е ли последния срок или аз пак не съм добре? 15 дни, съботата работна....защо още няма пари не мога да схвана. Добре, че е последен, че висше трябва за да се оправиш.-Срока е 15 работни дни.

# 732
Здраавейте Мами, отново се налага да се посъветвам с вас. В болничен съм до 16 юни, след това на работа са ме писали 2 дни почивка, 2 дни платен отпуск и после пак два дни почивка. След това смятам да отида при АГ-то да ми издаде отново първичен болничен и след това отново да минавам ЛКК , докато стигна 45 дни преди разждане. Разбрах , че по закон отпуската не е прекъсване на болничен. Та въпроса ми е следният: Могат ли от НОИ да направят проблем на мен или на АГ-то за това.

# 733
  • София
Мисля, че може да има проблем, макар да не съм сигурна. Поне мен ме бяха посъветвали да си взема, след  прекъсване с отпуск, болничен за друга диагноза от ЛЛ - той има право до 7 или 14 дни, ако не се лъжа да издава болничен. Но в крайна сметка аз се справих и без болничен (само с раб.дни и отпуск).

# 734
Здраавейте Мами, отново се налага да се посъветвам с вас. В болничен съм до 16 юни, след това на работа са ме писали 2 дни почивка, 2 дни платен отпуск и после пак два дни почивка. След това смятам да отида при АГ-то да ми издаде отново първичен болничен и след това отново да минавам ЛКК , докато стигна 45 дни преди разждане. Разбрах , че по закон отпуската не е прекъсване на болничен. Та въпроса ми е следният: Могат ли от НОИ да направят проблем на мен или на АГ-то за това.Не, НОИ няма как да разберат за отпуската ти.

Общи условия

Активация на акаунт