Частни детски градини - София (7)

• 64 785
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Аз също се интересувам от инфо за "Светлина", още повече, че скоро откриват градина и в Бояна, до резиденцията, и живо ме интересуват условията там, цените и т.н.

# 151
Момичета, аз много харесах детската градина и след разговор с Управителката днес ще ходя на място и ще разговаряме подробно. Довечера ще пиша подробности от срещата ни!

Само забравих да уточня че говоря за детска градина Светлина в Бояна

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 05:12 от AnMary

# 152
За Светлина, когато аз се интересувах, защото имаха в Центъра, само кофти отзиви имаше в бг мамаv, но пък са им старички мненията, така че може да не са актуални. А и щомхможе да се съди по една среща в заведение с едно дете - да кажа тогава -пзасичала съм едно много възпитано, което я посещаваше, но не знам кой клон

# 153
Аз точно от Светлина в центъра се интересувам, тази, дето е на "Шести септември".

# 154
Струва ми се, че я няма вече

# 155
Здравейте, момичета!
Прегледах набързо  гугъл- справката за ясли.Не ми е достатъчно. Моля за  информация за хубава ясла  в Надежда, Люлин и ..наоколо:))

# 156
Здравейте,

Чак сега успях да седна и да пиша за детска градина Светлина.
Днес успях да се срещтна с управителката на градината. Първо искам да поясня, че дъщеря ми сега от септември трябва да бъде първа предучилищна група. Така че всъщност за нас е центъра, който се намира на ул. “Йозеф Валдхард” 5. Там сградата е била бивше посолство и сега се ползва за децата само от предучилищна и училищна възраст. Всъщност повече снимки може да видите и в сайта. Но базата е доста добра, имат си всичко - градина, която заобикаля посолството и има различни типове кътове (имам пред вид, че има типичните съоръжения, които имат детските площадки, имат историческа зона, съоръжения за кътерене и т.н.) Имат кабинети за всичко - кабинет по изобразително изкуство, по бълг. език, по английски и т.н. Предучилищните групи са обособени в един отделен сектор и там са всичките им кабинети в близост един до друг. Имат отделно учители по специалните предмети. Изучава се английският паралелно с българският. Обръщат голямо внимание на детето индивидуално в неговото развитие не само като изучаван материал, но и като повеченчески характеристики, като личностно развитие. Имат екип от педагози, психолози и т.н. които следят информират родителите и работят заедно. По принцип работят по удобрените програми от Министерството, но те използват това само за база и от там надграждат знания. Самата собственичка обикаля много по други световно известни университети и училища за да може да вгради и предаде новостите които е видяла. Тя работи в сферата на образованието от 30 години. Изключително интелигентна жена, много адекватно отговаряше на въпросите и въобще темите които засягахме. Аз лично останах много очарована. Честно казано не съм го мислела въобще ние бяхме двамата със съпруга ми на срещата и още там взехме решението да я запишем.
По принцип срещата беше много дълга и доста успяхме да поговорим, може да изпускам неща в момента, но ако сте решили да проучите тази възможност, ви съветвам лично да се срещнете с нея.

# 157
Наистина е странно от една среща с едно дете да се правят такива изводи. Децата са подвластни на много моментни фактори. Друго е ако има човек трайни впечатления или поведението се е променило в една или друга посока в следствие на ДГ

чудя се вече дали се изразявам правилно писмено на български...никъде не съм правила изводи за детето- всичко това си го измисляте. Прави ми впечатлени, че много съфорумки май първо отговарят пък после четат на какво точно са отговорили. Написах, че това е било най-агресивното и диво дете на рождения ден. Това не е извод за него по принцип, а неоспорим факт в една конкретна ситуация.

Така ще да е, затова ще се изясня, все пак. Аз не се съмнявам, че детето се е държало агресивно и дори да правиш изводи за него, това връзка с темата няма. Аз смятам, че е странно да се правят изводи за ДГ, защото не знаеш дали -например-за това дете това, което си видяла не е всъщност напредък. Също не знаем дали детето не минава през труден период -развод на родители, загуба на близък...с други думи ве знаем от кое ниво тръгваме, за да преценим дали не са го култивирали Peace

Вирджиния, звучи добре. Ще се поинтересувам по-нататък от училището им.

# 158
Имам едно генерално предложение към всички взели участие малко или много в спора за "агресивното дете":

Искате ли да го прекратим веднъж и завинаги???

# 159
 PeaceПък и ако искате си отворете нова тема за това. Започва новата учебна година и далеч по-важна ни е информацията за ЧДГ.

# 160
Всъщност, никой спор не толкова излишен доколкото е във връзка с темата, а тя е ДГ. Например, аз се замислих за някои неща... Аз, естествено, съм родител и като такъв гледам от своята камбанария. Но намерих ЧДГ, която ми е супер удобна, доволна съм и виждам колко много влага н това, с което се е захванала младата й директорка. Виждам как детето ми е искрено привързано към нея.  Не мога да не й симпатизирам и това ме кара да погледна някои неща и от друга гледна точка и да съм по- внимателна в критиките, зад които не стои конкретна информация.
Разбира се, форумът е затова- всеки да споделя каквото прецени и да използва, която информация прецени Peace

# 161
Някой може ли да препоръча ясла в близост до мола на бул. България.
Дъщеря ми октомври прави 2 г. и трябва да я запишем някъде, че ще се връщам на работа.

# 162
Здравейте,

Virdjinia, някъде в по-предните страници беше питала за "Мечо Пух" в Гео Милев, моят син е в тази детска градина. Записахме го началото на лятото, но не е ходил плътно и му се събира около 1 месец ходене. Така че, мога да споделя по общи впечатления. Коментираше се някъде по-напред предварителна такса - ние платихме такава такса (400 лв.), която при отказ от детската градина не се връща, имаше някакво обяснение, че се гарантира мястото за септември, тъй като имали много запитвания за новата учебна година. Казаха ни, че не се смесват големите с малките деца, но на практика това няма как да стане, тъй като нямат толкова помещения и мястото не е много голямо. Детската градина се води английска, но синът ми до момента не е имал английски. Английски език имат по-големите деца, а него го бяха сложили с по-малките, тъй като навършва 3 години декември.
Като цяло не сме недоволни, тъй като бързо свикна, не е плакал и не е имало "драми", а и градината ни е много близо до вкъщи, извеждат ги много навън, което за мен беше важно.
Но не мога да кажа, че съм и много очарована, тъй като без да ни питат го бяха определи за групата на малките, откакто ходи има само една апликация - рисунка. Може и аз да съм очаквала повече, но не са ме изнендали и впечатлили с нещо.

Тук прочетох доста негативи за общинските градини, след 2-3 месеца, надявам се, ще мога да направя сравнение м/у частната и държавната от първа ръка Simple Smile

А по отношение на палавото дете в по-горните постове, не трябва да се забравя че детето е момче, децата се развиват различно и не бих съдила толкова категорично.

Здравейте,

Чак сега успях да седна и да пиша за детска градина Светлина.
Днес успях да се срещтна с управителката на градината. Първо искам да поясня, че дъщеря ми сега от септември трябва да бъде първа предучилищна група. Така че всъщност за нас е центъра, който се намира на ул. “Йозеф Валдхард” 5. Там сградата е била бивше посолство и сега се ползва за децата само от предучилищна и училищна възраст. Всъщност повече снимки може да видите и в сайта. Но базата е доста добра, имат си всичко - градина, която заобикаля посолството и има различни типове кътове (имам пред вид, че има типичните съоръжения, които имат детските площадки, имат историческа зона, съоръжения за кътерене и т.н.) Имат кабинети за всичко - кабинет по изобразително изкуство, по бълг. език, по английски и т.н. Предучилищните групи са обособени в един отделен сектор и там са всичките им кабинети в близост един до друг. Имат отделно учители по специалните предмети. Изучава се английският паралелно с българският. Обръщат голямо внимание на детето индивидуално в неговото развитие не само като изучаван материал, но и като повеченчески характеристики, като личностно развитие. Имат екип от педагози, психолози и т.н. които следят информират родителите и работят заедно. По принцип работят по удобрените програми от Министерството, но те използват това само за база и от там надграждат знания. Самата собственичка обикаля много по други световно известни университети и училища за да може да вгради и предаде новостите които е видяла. Тя работи в сферата на образованието от 30 години. Изключително интелигентна жена, много адекватно отговаряше на въпросите и въобще темите които засягахме. Аз лично останах много очарована. Честно казано не съм го мислела въобще ние бяхме двамата със съпруга ми на срещата и още там взехме решението да я запишем.
По принцип срещата беше много дълга и доста успяхме да поговорим, може да изпускам неща в момента, но ако сте решили да проучите тази възможност, ви съветвам лично да се срещнете с нея.

# 163
ужас, значи даваш си парите и нищо по-особено не получаваш, в сравнение с държавните градини. Е от това ме е страх и мен, защото сме приети на държавна, а мислех все пак да го запиша в частна, ама ако на нищо повече няма да ги научат и кой знае какво не правят, за кво само да им ръсиш пари. Ето на, английски не учели, имал само една рисунка, еми кво правят по цял ден - квото и в държавните, т.е. нищо, ден да мине, друг да дойде. Ми егати.

# 164
  • София
За пореден път се казва, че не във всички ЧГ е така.

Моят син има пълна кутия с рисунки, апликации и най-различни причудливи изобретения  Peace Всеки ден носи по нещо от градината. Всеки ден имат английски ез. Той брои и пее на англ. език и т.н. Жената е споделила за тази градина, но има и други. Избор голям  Peace

Всичко е строго индивидуално  Peace

Общи условия

Активация на акаунт