Частни детски градини - София (7)

• 64 788
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Berlin
Да, за съжаление в същата ситуация в района са и Фънки Мънки - градина с поне 60 деца. Те обаче ще се местят в новата сграда на "Азбуки" в Мусагеница. На тях поне са им дали един месец предизвестие.
Там няма ли да са Малки стъпки?

# 376
Заедно с Little steps ще са -в понеделник бях във Фънки Мънки и ми казаха това. Жалко-беше ми идеално като локация. А за Жирафче някой има ли актуални отзиви- до ул. Якубица  и галочоца в Лозенец е?

# 377
Здравейте,
Както се вижда това е първият ми пост тук и искам да ви представя една нова частна детска градина, намираща се в Бояна. Градината се казва "Джая" и отвори врати на 15.09.2013 г. Съвсем скоро ще е готов и интернет сайта с достатъчно, надявам се, информация  Simple Smile.
Иначе, който се интересува, аз съм собственичката на градината и мога да предоставя необходимата информация!

# 378
Здравейте, и аз не мога да се спра на детска градина. Ходих до "Мария Магдалена" и въпреки, че ми е удобно като местоположение, не ми хареса особено- видя ми се тъмно и тясно. За сметка на това пък "Палави крачета" много ми хареса като база, отношението и възгледите на директорката (стига да се осъществяват) също, но ми е доста далече. Интересува ме, някой има ли актуална информация за "Детство мое" в Стрелбище.

# 379
Инa, къде точно в Боянa е яслaтa? С кaкво е по-рaзличнa от остaнaлите в близките рaйони? Кaквa е месечнaтa тaксa зa ясленaтa групa и кaкво е включено в нея? Предлaгaте ли трaнспорт и при кaкви условия? С кaкво реaлно рaботно време е яслaтa?
Не искaм дa звучa aгресивно, просто зaдaвaм конкретни въпроси, чиито отговори ме интересувaт.

Предвaритекно блaгодaря!

# 380
Здравейте, отказах се от Детство мое, защото не ми се иска след по-малко от година пак да се чудя, къде да се записваме. Отново преразглеждам градините в Бояна, но не намирам никакви отзиви за ЧДГ Весел кът. В Бояна е, според сайта таксата е 400лв  - не е от високите, а никакви отзиви?! За "Усмивка" пак в Бояна - също. Има ли майки с деца в тези градина за малко вътрешна информация, благодаря предварително  Hug

# 381
Базата на Жирафче в Лозенец е под всякаква критика - видимо има нужда от ремонт, тесни стълби, които се вият в тъмен коридор, стаите са на втория етаж, по 10-12 деца са натъпкани в стаи 3 на 4 метра. Децата ми бяха потресени, при това съвсем не са свикнали на лукс. За сметка на това таксата заедно с храната е около 600 лв. на месец. Като цяло детската градина е препълнена за капацитета си, дворчето е малко. Но най-лошо впечатление ми направиха двете огромните клетки за мобилни телефони на покрива на съседната сграда на няма и 7-8 метра отстояние по права линия от помещенията, в които са децата по цял ден. Не беше ли забранено да се поставят клетки в съседство с детски градини? Чудя се как са я лицензирали. Все пак това излъчване е доста опасно и говорим за малки деца.
За съжаление в Лозенец няма почти никакъв избор на частни детски градини и явно хората все пак се решават да дадат децата си там.

# 382
От 30 септември отварят нов филиал на "Чуден свят". Ще се намира на бул."Н.Вапцаров"47.

# 383
  • София
От 30 септември отварят нов филиал на "Чуден свят". Ще се намира на бул."Н.Вапцаров"47.

Взимат сградата на "Фънки Мънки" ли?

# 384
  • София
Здравейте,

Търся почасова/подневна детска ясла, която приема деца на 1,4 месеца -

ако някой може да препоръча, както и да сподели цени ще съм благодарна.

Интересуват ме районите Драгалевци, Бояна, Студентски град, Витоша, Лозенец и всичко, което е сравнително близо.
  bouquet

Peekaboo ми е много близо - някой води ли детенцето си там вече? Не откривам цените им newsm78

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 16:45 от Lila Pause

# 385
Включвам се за дам положително мнение за ЧДГ The Castle. Прочетох няколко не много ласкави коментари, но все от хора, които не са ползвали услугите им.
Моето дете е там от година и половина и мога да кажа само хубави неща. Учителките са младички и много мили, ежедневно учат английски под формата на игра и песни, като освен това ежедневните дейности също са предимно на английски. Концепцията им е децата да учат английски както се учи майчин език.
Всеки ден имат и допълнителни занимания, като класически балет, модерен балет, грънчарството, стрелба с лък, йога, музика,  театрална работилница, които си влизат в цената 740 лв на месец. Заниманията не са задължителни, провеждат се в общата стая и което дете желае-се включва. Останалите могат да рисуват или играят.
Предлагат и плуване (което се заплаща допълнително) тенис и ски през зимата, които са по желание и се заплащат.
Всяка седмица имат тема, около която е организирана програмата. (На пример имаха черно-бяла седмица, в която учиха животни с тези цветове, стари филми, инструменти и т.н.)
Водят ги постоянно на музеи (скоро бяха ходили да правят сапуни, вълнени килимчета и др.) ходят и на театри, канят театрални трупи в детската градина, ходиха във ферми, на изложби, на излети на Витоша и много други. За това не се заплаща допълнително.
Всеки ден излизат в парка по детските площадки, които са си заградени,но разликата с написаното е, че общо капацитета на градината е 20-23 деца, 3 групи, имат по 2 учителки на група, а когато са в парка с тях излизат и директорката и мед.сестрата, а понякога и лелките. Разликата с други градини е, че когато са в парка (лятото там си провеждат и час от заниманията на нещо като малко площадче пред градината) - та разликата е, че учителките не си лафят помежду си, а скачат с тях на дама, четат им книжка, играят на топка, организират им състезания, мини олимпийски игри, рисуват с тебешир и много други. (Често ги виждам, а и има много снимки на фейсбук страницата им)
Хранят децата здравословно и поне 2 пъти на ден имат плодов бар. Предлагат им вода, често и организирано, като за целта ползват еднократни картонени чашки за всяко дете.
Хигиената е на високо ниво. Всяко дете си има негова хавлиена кърпа, с която да се бърше.
Всеки ден получавам "отчет" от поне 2 страници какво са учили, как се е справило моето дете, дали се в затруднило някъде, какво е яло.
Имат психолог, който всяка седмица наблюдава децата, гледа рисунките им, поведение и ако има нещо притеснително се свързва с родителите (без допълнителна такса)
Мога да пиша още много. Ако някой се интересува съм на разположение. Само искам да кажа, че са си заслужили всеки лев!!!! Детето ми обожава учителките си, приятелчетата си от там и когато не е на градина страда за нея.
И само да добавя, че нямат яслени групи. Приемат деца от 2г и 10м.
Успех на всеки, който търси най-доброто място за детето си!

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 19:12 от bg_trinity

# 386
Включвам се за дам положително мнение за ЧДГ The Castle. Прочетох няколко не много ласкави коментари, но все от хора, които не са ползвали услугите им.
здравейте bg_trinity, това че сте доволна от детската градина, в която сте записала детето си е супер и се радвам че има и доволни родители във форуа, но това, че един и същи коментар го copy/paste-вате в няколко различни теми е малко смешно, още повече, че читателките сме едни и същи майки и така тенденциозно преписвайки едно и също по-скоро разваляте имиджа на градината.
Иначе, моето мнение е, че заниманията, които сте посочила са много впечатляващи, както и таксата.

# 387
Хм, таксата си я бива, но не виждам какво й е впечатляващото, освен, че е в горната граница. Хубавите частни градини се движат между 600 и 700лв на месец, тази е 740, е, ако наистина е толкова прекрасна, то таксата не е чак толкова впечатляваща.

# 388

Взимат сградата на "Фънки Мънки" ли?
Моето дете е в тази градина на "Мавровец" и получих съобщение в петък. Незнам никакви подробности, но може да попитате. Аз съм много доволна.

# 389
  • София
Моето дете е в тази градина на "Мавровец" и получих съобщение в петък. Незнам никакви подробности, но може да попитате. Аз съм много доволна.
Явно тяхната сграда ще вземат. Адресът е същия, а и нали някой спомена, че Фънки Мънки ще отидат в новата сграда на Little steps в Мусагеница. Голямо разместване се очертава.
А аз си мислех, че Чуден свят ще се преместят в новата база заедно с училището.  newsm78 Дори едно време когато синът ми ги посещаваше и разглеждах плановете на новата сграда си спомням, че бяха предвидени помещения и за детската градина. Явно е имало промени.

Общи условия

Активация на акаунт